E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα δημοσκόπηση: Στο 11% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ

Δημοσίευση 28/2/2019 | 20:27

Νέα δημοσκόπηση: Στο 11% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 32,5%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 11 μονάδων, αυξημένη κατά μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι, η Λαϊκή Ενότητα και η Δημιουργία Ξανά με 1%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 62%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά των 39 μονάδων να είναι αυξημένη κατά 2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται σε ποσοστό 35% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, το 36% των ερωτηθέντων προτιμά να στηθούν οι κάλπες άμεσα, πριν τον Μάιο, το 21% θέλει κάλπες τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ το 32% των πολιτών προτιμά εκλογές μετά τον Μάιο.

Σε σχετική ερώτηση, το 88% των πολιτών δηλώνουν ότι οι φόροι γενικά πρέπει να μειωθούν, έναντι μόλις 3% που διαφωνεί. Όσον αφορά στο ποιος είναι καταλληλότερος για να μειώσει ουσιαστικά τους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 39%, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Και οι δύο το ίδιο απαντά το 8%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 29%.

Παράλληλα, οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη χώρα μας σε ποσοστό 82%, ενώ μόνο το 9% δηλώνει ικανοποίηση. Όσον αφορά στο ποια κόμματα έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση, το 35% «δείχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ένα 21% και τα δύο κόμματα. Επιπλέον, ένα 25% θεωρεί όλα τα κόμματα υπεύθυνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Κόσμος 22.11.2025
Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Ελλάδα 22.11.2025
Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Κόσμος 22.11.2025
Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Ελλάδα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Οικονομία Χτες
Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Παναθηναϊκός AKTOR: Ξανά στο χειρουργείο ο Λεσόρ, ταξιδεύει για Πορτογαλία

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Ελλάδα Χτες
Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Κόσμος Χτες
Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν