E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα δημοσκόπηση: Με 6,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco

Δημοσίευση 26/2/2019 | 20:27

Νέα δημοσκόπηση: Με 6,5 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Διεύρυνση της διαφοράς με την οποία προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Έλλη Στάη, σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 12 Δεκεμβρίου. Τώρα, η διαφορά φτάνει στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες έναντι 5,3 μονάδων το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 23,8% έναντι 18,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 5,3% η Χρυσή Αυγή, με 5,1% το ΚΚΕ και με 4,1% το Κίνημα Αλλαγής.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 26,9% για τη ΝΔ, 20,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% για τη Χρυσή Αυγή, 5,8% για το ΚΚΕ και 4,6% για το ΚΙΝΑΛ.

Το 43% πιστεύει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ το 17% δηλώνει ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 11% (νίκη χωρίς αυτοδυναμία) και 2% (νίκη με αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ).

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για το αξίωμα του πρωθυπουργού το 29% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 24% απαντά τον Αλέξη Τσίπρα και το 43% απαντά «κανένας».

Ένα από τα βασικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open με την Έλλη Στάση, είναι ότι παρά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 59% εξακολουθεί να αποκαλεί τη γειτονική χώρα Σκόπια. Μόλις το 27% επιλέγει το Βόρεια Μακεδονία, ενώ στο ΠΓΔΜ επιμένει το 7%. Αντίστοιχα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 7% απάντησαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Κυλλήνη: 23χρονος σκότωσε εν ψυχρώ 24χρονο ‑ Του έριξε μαχαιριά στην καρδιά

Ελλάδα Χτες
Το έγκλημα σημειώθηκε σε χωράφι που εργάζονταν θύτης και θύμα

ΗΠΑ: Τεράστιες ποσότητες τροφίμων που θα τάιζαν εκατομμύρια σαπίζουν σε αποθήκες

Κόσμος Χτες
Τεράστιες ποσότητες τροφίμωνπου θα τάιζαν εκατομμύρια σαπίζουν μέσα σε αποθήκες λόγω περικοπών στην ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ τα «βάζει» τώρα με τον Μπρους Σπρίνγκστιν

Κόσμος Χτες
«Ατάλαντος, κόπανος, πιο χαζός από κοτρόνα»

Πώς έδρασε η «σπείρα» που έκλεψε 30.000 ευρώ μέσα από ΙΧ

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν 3 άτομα για κλοπή 30.000 ευρώ από το εσωτερικό οχήματος.

Σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στη Φινλανδία: Αναφορές πως δεν υπάρχουν επιζώντες

Κόσμος Χτες
Δυστύχημα στον αέρα στη Φινλανδία. Αγνωστο εάν υπάρχουν επιζώντες.

Καιρός: Πoιες μέρες ανεβαίνει η θερμοκρασία ‑ Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Αναστασίας Τυρσάκη, θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Αγριο περιστατικό κακοποίησης ζώου στον Κολωνό

Ελλάδα Χτες
Γάτα βρέθηκε αποκεφαλισμένη

Τζο Μπάιντεν: Διαρροή ηχητικών από το 2023 έδειξε πως δεν θυμόταν πότε πέθανε ο γιος του

Κόσμος Χτες
Ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε τη διαύγεια να διεκδικήσει νέα θητεία ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εντοπίστηκε μαύρη τρύπα που περιπλανιέται στον γαλαξία μας – Πόσο απέχει από τη Γη

Tech + Science Χτες
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία

Αλιμος: Η γιαγιά γνωριζόταν με τον άνδρα που άρπαξε το βρέφος

Ελλάδα Χτες
Εντοπίστηκαν μαζί από κάμερες σε άλλο σούπερ μάρκετ

Πεύκη: Του έσκασαν το λάστιχο, τον παρακολούθησαν και του άρπαξαν 30.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες παρακολούθησαν τη διαδρομή του μέχρι να φτάσει σε βουλκανιζατέρ