E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος η Raxevsky ‑ «Λουκέτο» για την ιστορική εταιρεία γυναικείων ρούχων

Τέλος σε έναν από τους "κολοσσούς" στον χώρο της ελληνικής μόδας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/2/2019 | 21:52

Τέλος η Raxevsky ‑ «Λουκέτο» για την ιστορική εταιρεία γυναικείων ρούχων

Κλείνει η εταιρεία «Raxevsky», που για δεκαετίες παρέδιδε μαθήματα στιλ στις Ελληνίδες, χτίζοντας ένα δυνατό brand στο χώρο της μόδας. Στο αποκορύφωμά της είχε από τις πιο λαμπερές καταχωρήσεις στα περιοδικά μόδας, έκανε φωτογραφίσεις κολεξιόν της σε εξωτικά μέρη και συνεργάστηκε με τη Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία ήταν για χρόνια η "γυναίκα Raxevsky".

Μετά από μια διαδρομή 37 ετών, η εταιρεία που, προ κρίσης, μετρούσε δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, κλείνει οριστικά, αφού πλέον απολύθηκαν – χωρίς καν τις νόμιμες αποζημιώσεις – και οι τελευταίοι, περίπου 100 εργαζόμενοί της.

"Έχουν κλείσει όλα τα καταστήματά της, σε όλη τη χώρα και περίπου 100 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο, με τις οικογένειές τους. Άλλοι περίπου 60, 70 εργαζόμενοι, σταδιακά, την προηγούμενη χρονιά έχασαν την εργασία τους" λέει στο newsit.gr o Δημήτρης Αναστασόπουλος, δικηγόρος των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων γυναικείων ρούχων, "Raxevsky".

Η γνωστή φίρμα άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα από το 2012 και το 2016, ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Μουρτζούχος, αναζήτησε στήριξη από τις τράπεζες, για να συνεχιστεί η λειτουργία της.

"Η εταιρεία είχε μπει σε διαδικασία εξυγίανσης το 2016, η οποία όμως στην πράξη δεν υποστηρίχτηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει αυτήν την πολύ άσχημη κατάληξη" λέει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν σε όλα τα επίπεδα για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία είναι πολλά είναι πολλών ετών.

"Ούτε καν αποζημίωση απόλυσης δεν έλαβαν, ούτε το δώρο των Χριστουγέννων του 2018. Οι συσσωρευμένες οφειλές είναι πολύ μεγάλες σε όλους. Κατά μέσο όρο οφείλονται πάνω από δέκα μισθοί στον καθένα" προσθέτει.

Το 2016 ο αριθμός των καταστημάτων της Raxevsky είχε ήδη περιοριστεί στα 26 καταστήματα, από τα 55 που ήταν στην αρχή της κρίσης, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων της ανερχόταν στους 170, από 290 που εργάζονταν σε αυτά, προ κρίσης. Επιπλέον, το 2010 η Raxevsky είχε πωλήσεις 26 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το 2014 αυτές υποχώρησαν στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Πολλοί εργαζόμενοι, αν και είχαν δει τα σημάδια από τα τέλη 2012, οπότε ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, συνέχισαν να εργάζονται, ελπίζοντας στην ανάκαμψη της εταιρείας και πιστεύοντας στη συμφωνία εξυγίανσης που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και στις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της εταιρείας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητά της.

"Δούλευαν οι άνθρωποι, ελπίζοντας ότι θα αλλάξει η πορεία της εταιρείας και πιστεύοντας στις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη μέχρι και τώρα, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, ότι όλα θα πάνε καλά. Η εργοδοσία, για λόγους που και εμείς διερευνούμε, τους διαβεβαίωνε μέχρι πολύ πρόσφατα ότι κάνει ό,τι μπορεί για να μην κλείσει η εταιρεία" λέει ο δικηγόρος των εργαζομένων στα καταστήματα "Raxevsky".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές