E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αξιωματούχοι ΕΕ: Το Brexit μπορεί να γίνει και το 2021

Τι αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian

Δημοσίευση 25/2/2019 | 11:41

Αξιωματούχοι ΕΕ: Το Brexit μπορεί να γίνει και το 2021

Το Brexit ενδέχεται να καθυστερήσει ως το 2021, βάσει των σχεδίων που εξετάζουν ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης περιόδου διαπραγματεύσεων φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην ΕΕ στην περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο συνεχίσει να απορρίπτει τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και οι Βρυξέλλες, και τελικά ζητήσει την παράταση των διαπραγματεύσεων.

Η αντικατάσταση της μεταβατικής περιόδου των 21 μηνών μετά το Brexit με αντίστοιχο χρονικό διάστημα για διαπραγματεύσεις, ενώ η Βρετανία θα παραμένει μέλος της ΕΕ, θα επιτρέψει σε Λονδίνο και Βρυξέλλες να καταλήξουν σε νέα σχέδια για τη μελλοντική τους σχέση με στόχο να καταστεί περιττό και το backstop για τα ιρλανδικά σύνορα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Βρυξέλλες είναι αποφασισμένες να αποφύγουν να προτείνουν μια μικρή παράταση στις διαπραγματεύσεις απλώς και μόνο για να αναγκαστούν να επανεξετάσουν το θέμα το καλοκαίρι, όταν η Μέι θα έχει και πάλι αποτύχει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, επισημαίνει ο Guardian.

«Αν οι αξιωματούχοι θεωρήσουν ότι υπάρχει λόγος παράτασης, το οποίο δεν είναι βέβαιο με δεδομένη την κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο, (…) θα το πάνε μακριά για να διασφαλίσουν μια αξιοπρεπή περίοδο ώστε να λυθούν τα εκκρεμή ζητήματα ή να εξομαλυνθεί η κατάσταση», δήλωσε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

«Μια παράταση 21 μηνών έχει νόημα καθώς θα καλύπτει το δημοσιονομικό πλαίσιο (την περίοδο του προϋπολογισμού της ΕΕ) και θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Αν οι αξιωματούχοι δεν έχουν κουραστεί εντελώς από το Brexit, (…) αναμένω μια παράταση 21 μηνών. Το ζήτημα συζητιέται στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Ο Μάρτιν Σελμάιρ (ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), μεταξύ άλλων, στηρίζει την ιδέα», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν