E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Πορεία έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης

Θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι

Δημοσίευση 24/2/2019 | 11:01

Θεσσαλονίκη: Πορεία έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης

Πορεία πραγματοποίησαν σήμερα οι οργανωμένοι οπαδοί του Δικεφάλου, που καλούν τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να δώσουν το «παρών» στην Καμάρα, στις 2 το μεσημέρι.

Η πορεία, που έγινε την ημέρα διεξαγωγής του ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα θα κατευθυνθεί προς τον Λευκό Πύργο, ενώ είχε ως στόχο να δείξει την αντίθεση των οπαδών στον νέο αθλητικό νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΦ ΠΑΟΚ «Θύρα 4»:

Η ποδοσφαιρική ομάδα συνεχίζει την προέλασή της και ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα περιμένει τη στιγμή που θα έρθει το νταμπλ στο Λευκό Πύργο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Μετά την εμφατική ισοπέδωση της ομάδας του δημοσίου στην κολασμένη Τούμπα, ακόμα και οι πιο καλοπληρωμένες μαριονέτες της εγκληματικής οργάνωσης αναγκάστηκαν να υποκλιθούν στην ανωτερότητα του ασπρόμαυρου τρένου. Το κλίμα είναι πανηγυρικό σε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, αλλά υπάρχει κάτι που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα προτού πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κάτι που μας αφορά σαν οπαδούς, αλλά και σαν σκεπτόμενα άτομα.

Σε προηγούμενο κείμενό μας αναφερθήκαμε στους 29 φίλους του Π.Α.Ο.Κ που κατηγορήθηκαν εκ των υστέρων και δικάστηκαν πρόσφατα στις αρχές Φεβρουαρίου για το περιβόητο ματς κυπέλλου που είχε γίνει στις 2/3/2016, καθώς επίσης και για τους 16 που συνελήφθησαν τη μέρα του αγώνα. Μιλήσαμε για την προκλητική επιλεκτική ευαισθησία των αρχών που μέχρι σήμερα δεν έψαξε να μάθει ποιοι είχαν ποντάρει 13 εκατομμύρια δολάρια σε χώρες της Ασίας, αλλά κατηγόρησε το σύνδεσμο για “παρότρυνση επεισοδίων” με αφορμή ανακοίνωση που έβγαλε μετά το παιχνίδι. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που δέχτηκε ότι στη δίκη του πρεζοκάραβου "Noor 1" 2,1 τόνοι ηρωίνης γυρνούσαν ανέμελοι και ξέγνοιαστοι τον πλανήτη πίνοντας μοχίτο, χωρίς να υπάρχει κάποια αρχηγική ομάδα υπεύθυνη για τη μεταφορά τους.

Αναφερθήκαμε και στο άθλιο σκεπτικό του νέου αθλητικού νόμου που θέλει να επιβάλλει το περίφημο «παρών» από την πρώτη στιγμή, πριν καν αποδειχθεί η ενοχή ή όχι του εκάστοτε κατηγορουμένου. Στην ουσία, πρόκειται για μια προκαταβολική ποινή που πρέπει να εκτίσεις χωρίς το δικαστήριο να έχει αποφασίσει αν είσαι ένοχος ή όχι. Σε πολύ δύσκολες εποχές οικονομικά για όλους μας, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο να ξοδέψουμε εκατοντάδες ώρες από τη ζωή μας στα αστυνομικά τμήματα, να χάσουμε τις δουλειές μας, να παρατήσουμε τις σπουδές μας και να ζούμε με δανεικό χρόνο.

Μπορεί, ας πούμε, να κατηγορηθείς για μία παράνομη πράξη σε αγώνα ποδοσφαίρου και να υποχρεωθείς να πηγαίνεις για χρόνια στο τμήμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε αγώνα που δίνει η ομάδα σου σε κάθε ομαδικό άθλημα! Εδώ δεν μιλάμε για μια απλή απαγόρευση εισόδου, όπου κάποιος που έχει βρεθεί τελεσίδικα ένοχος δεν μπορεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να εισέρχεται στο γήπεδο που αγωνίζεται η ομάδα του. Εδώ μιλάμε για κάτι εντελώς παράλογο που φανερώνει ότι οι οπαδοί των ομάδων συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται από το κράτος σαν μία ειδική κατηγορία ανθρώπων με ειδικούς νόμους και διατάξεις.

Είναι σα να λέμε ότι κάποιος που έχει κατηγορηθεί για επεισόδια κατά τη διάρκεια μιας πορείας πρέπει να πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του μια ώρα πριν από κάθε πορεία που γίνεται για πολιτικά/κοινωνικά/οικονομικά ζητήματα και να φεύγει μετά το τέλος της πορείας. Και όλα αυτά πριν γίνει το δικαστήριο που είναι αρμόδιο να αποφασίσει αν είσαι ένοχος ή αθώος για την πράξη που κατηγορείσαι. Δεν γίνεται να ανεχτούμε κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα. Όπως δεν δεχτήκαμε το μεσαιωνικό νόμο Ορφανού, έτσι δεν θα δεχτούμε και το παρών. Δεν είμαστε πειραματόζωα στα χέρια κάθε κυβέρνησης που θέλει να παράξει γρήγορο έργο για να ικανοποιήσει το κατασκεύασμα της κοινής γνώμης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε όλο τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ , οργανωμένο και μη , να συμμετέχει στην πορεία που θα γίνει την Κυριακή 24/2 πριν από το ματς με το κίτρινο παράρτημα των κόκκινων στις 14.00 στην Καμάρα. Η πορεία θα ξεκινήσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα κινηθεί στο κέντρο και θα τελειώσει στο Λευκό Πύργο. Δεν θέλουμε να δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να σκεφτεί ότι βάζουμε τους εαυτούς μας πάνω από την ομάδα.

ΥΓ: ΠΑΡΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ

Μετά τιμής,

Σ.Φ Π.Α.Ο.Κ ΘΥΡΑ 4

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών