E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεκαόροφες πολυκατοικίες θα «εξαφανίσουν» την Ακρόπολη

Πολίτες έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 4.100 υπογραφές

Δημοσίευση 20/2/2019 | 13:27

Δεκαόροφες πολυκατοικίες θα «εξαφανίσουν» την Ακρόπολη

Το μνημείο της Ακρόπολης, απειλούν δεκαόροφα κτίρια που ετοιμάζονται να ανεγερθούν στην περιοχή.

Πολίτες έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 4.100 υπογραφές μέσω διαδικτυακής διαμαρτυρίας για να εμποδισθεί η ανέγερση των πολυκατοικιών στη σκιά της Ακρόπολης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Κάτοικοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στο ΣτΕ κατά των οικοδομικών αδειών, ενώ η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος επιχειρεί να προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος δημιούργησε επιτροπή για να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του συντελεστή δόμησης στην περιοχή.

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής είχαν εδώ και καιρό ξεκινήσει µια προσπάθεια να κινητοποιήσουν τους αρµοδίους µε αφορµή την ολοκλήρωση εργασιών σε νεόδµητο ξενοδοχείο που βρίσκεται στην αρχή της οδού Φαλήρου, απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης. Το ξενοδοχείο έχει δέκα ορόφους, δηλαδή τέσσερις παραπάνω από τις διπλανές πολυκατοικίες, µε άδεια που έλαβε το 2017. Για να προχωρήσει η ανέγερση του συγκεκριµένου ξενοδοχείου είχε δοθεί έγκριση και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συµβούλιο (ΚΑΣ), ενώ το οικόπεδο µέσα στο οποίο χτίστηκε ήταν για πάνω από δέκα χρόνια κλεισµένο µε λαµαρίνες, λόγω εργασιών που γίνονταν για σωστικές αρχαιολογικές ανασκαφές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των κατοίκων, το μεγάλο ύψος του κτιρίου «εξασφαλίστηκε» χάρη στον μεγάλο συντελεστή δόμησης της περιοχής, της ύπαρξης μεγάλου οικοπέδου και των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, που «πριμοδοτεί», όπως γράφει η «Καθημερινή» με συντελεστή τα πράσινα δωμάτια.

Η αρχιτέκτονας Ειρήνη Φρεζάδου η οποία ξεκίνησε την κινητοποίηση και μίλησε στην εφημερίδα, σημειώνει πως ο κόσμος είναι έξαλλος. «Βλέπει να δημιουργείται ένα νέο τείχος κάτω από την Ακρόπολη και αισθάνεται ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να το σταματήσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα