E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατασχέσεις: Ποιους κυνηγά η εφορία

Ένας στους δύο δεν μπορεί πλέον να εξοφλήσει ούτε χρέος έως 500 ευρώ

Δημοσίευση 20/2/2019 | 10:35

Κατασχέσεις: Ποιους κυνηγά η εφορία

Ένας στους δύο οφειλέτες δεν μπορεί πλέον να εξοφλήσει ούτε χρέος έως 500 ευρώ με αποτέλεσμα να απειλείται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε ακίνητα ή τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα οποία επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή σύμφωνα με τα οποία οι οφειλέτες με χρέη έως 500 ευρώ ανέρχονται σε 2.219.151, αριθμός αυξημένος κατά 17.241 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, αποτελώντας το 54,6% του συνολικού αριθμού των πολιτών που χρωστούν στην εφορία.

Αύξηση παρουσίασε στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 και ο αριθμός των οφειλετών με χρέη μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ που έφτασαν τους περίπου 43.000, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 2.300 σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2017.

Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων αυτές αυξήθηκαν εκ νέου στα 104,365 δισ. ευρώ, έναντι 103,092 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ συνολικά τη χρονιά που μας πέρασε υπήρξε αύξηση κατά 4,4 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πλήθος των οφειλετών, μικρών ή μεγάλων προκαλεί προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση αναδεικνύοντας το μέγεθος των φορολογικών επιβαρύνσεων το οποίο παρά την έξοδο από το Μνημόνιο, παραμένει σχεδόν αμετάβλητο.

Έτσι, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προωθεί δύο ρυθμίσεις για σταδιακή εξόφληση των υποχρεώσεων φορολογουμένων και ασφαλισμένων σε έως 120 δόσεις ενώ άμεσα αναμένεται και η προώθηση διατάξεων νόμου για τη σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών που έχουν «κλειδώσει» μετά από κατασχέσεις υπό την προϋπόθεση ευλαβικής τήρησης των νέων ρυθμίσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντερλεχτ – ΑΕΚ 1‑1 στο Λόττο Παρκ: ισοφάριση Ελίασον, ραντεβού πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με Ντόλμπεργκ, ο Στρακόσα κράτησε όρθια την Ένωση και ο Ελίασον «υπέγραψε» το 1-1 πριν από τη μεγάλη ρεβάνς στην OPAP Arena.

Λευκάδα: Καταγγελίες τουριστών και κατοίκων για εισιτήριο 10 ευρώ σε δημόσια παραλία

Ελλάδα Χτες
Ιδιοκτήτης οικοπέδου στην περιοχή Αγιοφύλι φέρεται να ζητά αμοιβή για να περάσουν από τον χώρο του στην παραλία

Βόλος: 18χρονος προσπάθησε να ξεφύγει από συμπλοκή και καρφώθηκε το πόδι του σε μπετόβεργα

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική έκοψε με τροχό τη σιδερόβεργα από τον μηρό του νεαρού

Απορρίφθηκε πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Τραμπ επειδή θεωρήθηκε «υπερβολικό»

Κόσμος Χτες
Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση για πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρήθηκε «υπερβολικό». Τι αφορά η υπόθεση.

Συγκλονίζει η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων που απανθρακώθηκαν στο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Οι νεκροί που έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν ζωντανοί μέχρι τη στιγμή που το φορτηγό έπεσε πάνω τους και ξέσπασε μεγάλη φωτιά

Guardian: Απόρρητα στοιχεία του ισραηλινού στρατού δείχνουν ότι το 83% των νεκρών στη Γάζα είναι άμαχοι

Κόσμος Χτες
«Πέντε στους έξι Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα ήταν άμαχοι»

1 στους 5 Έλληνες στερείται πρόσβασης σε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με Eurostat

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον μέσο όρο να περιορίζεται μόλις στο 3,6%.

Ryanair: Χαοτικός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας ‑ Καλεί την Κομισιόν να παρέμβει

Ελλάδα Χτες
Η αεροπορική εταιρεία καταγγέλλει καθυστερήσεις σε πάνω από 5.000 πτήσεις λόγω ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Οπαδός της Σάμσουνσπορ ανέμιζε σημαία με τον Κεμάλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οπαδοί της τουρκικής ομάδας βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ανέμισαν τη σημαία της ομάδας τους που απεικονίζει τον Κεμάλ, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

Γάζα ‑ Ο ισραηλινός στρατός ζητά εκκένωση νοσοκομείων πριν την εισβολή στο βορρά

Κόσμος Χτες
Ο στρατός ζητά από ιατρικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις στο βόρειο τμήμα να προετοιμάσουν την οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού προς τα νότια