E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται οικισμός λόγω εισβολής πολικών αρκούδων

Πάνω από 50 αρκούδες εισέβαλαν στην πόλη

Δημοσίευση 11/2/2019 | 18:18

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται οικισμός λόγω εισβολής πολικών αρκούδων

Μία απομακρυσμένη ρωσική περιοχή της Αρκτικής κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω μιας ”εισβολής” από περισσότερες από 50 πολικές αρκούδες, περιορίζοντας τους περισσότερους από τους 3.000 κατοίκους στα σπίτια τους, καθώς φοβούνται να βγουν λόγω των πολικών ζώων.

Οι αρχές της Novaya Zemlya ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των 52 αρκούδων που επισκέπτονταν τακτικά τον κύριο οικισμό.

Σε δηλώσεις του στο AFP, ο αναπληρωτής διοικητής Αλεξάντερ Μιναγιέφ ανέφερε ότι ορισμένες αρκούδες εμφανίζουν «επιθετική συμπεριφορά», και ότι έχουν καταγραφεί επιθέσεις πολικών αρκούδων εναντίον ανθρώπων, ενώ σημείωσε ότι πολλές αρκούδες μπαίνουν μέσα σε σπίτια και δημόσια κτήρια.

Όπως είπε: «Υπάρχουν σταθερά έξι έως δέκα αρκούδες μέσα στον οικισμό. Οι άνθρωποι φοβούνται, φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ... οι γονείς φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο».

Αν και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Πόρων αρνήθηκε να εκδώσει άδειες για να επιτραπεί ο πυροβολισμός των πιο επιθετικών αρκούδων, οι περιφερειακές αρχές του Αρχαγγέλασκ ισχυρίζονται ότι εάν αποτύχουν όλοι οι άλλοι τρόποι, «η θανάτωση των ζώων θα μπορούσε να είναι αναγκαστικό μέτρο».

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι οι αρκούδες περιπλανιούνται μέσα σε σπίτια, σε αυλές, ακόμα και σε παιδικές χαρές.

Οι Siberian Times αναφέρουν ότι οι σειρήνες, οι πυροβολισμοί στον αέρα και η ανέγερση περιφράξεων απέτυχαν να αποτρέψουν την εισβολή των αρκούδων και πλέον μια ομάδα ειδικών καλείται να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν