E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι αγρότες κλείνουν Τέμπη και Εγνατία Οδό

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους στα μπλόκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/2/2019 | 09:47

Οι αγρότες κλείνουν Τέμπη και Εγνατία Οδό

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οι οποίοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των σηράγγων στα Τέμπη, στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, την απόφαση να προχωρήσουν σήμερα (Σάββατο 9/2) στις 11 το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού έλαβαν οι αγρότες του μπλόκου της Κατερίνης.

Χθες, για μία ακόμη φορά αγρότες προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της διασταύρωσης Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών.

Όπως δήλωσαν, στόχος τους είναι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Τρακτέρ και μηχανήματα έχουν βγει στον κόμβο του Δερβενίου, στην περιοχή του Λαγκαδά, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της διασταύρωσης Νάουσας θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού στον κόμβο της Κουλούρας.

Στη Δυτική Μακεδονία, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα μεταβούν σήμερα με τα τρακτέρ τους στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Καστοριά και μετά θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς Δημήτρης Μόσχος.

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Πάντα είναι ανοιχτή η πρόσκληση διαλόγου

«Πάντα είναι ανοιχτή η πρόσκληση διαλόγου. Δεν έκλεισε ποτέ και για κανέναν», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την άρνηση των αγροτών των μπλόκων να προσέλθουν σε διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η άρνηση των μπλόκων αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σ' ένα σημείο που νομίζω ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να το λύσουμε το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραχωβίτης, επισημαίνοντας ότι «η άρνηση διαλόγου δεν είναι σωστή για ένα κίνημα αγροτικό» και υπογραμμίζοντας πως «η μορφή του αποκλεισμού των δρόμων είναι πια ξεπερασμένο μέτρο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

Ο Βασίλης Μπισμπίκης επισκέφτηκε τον Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Ελλάδα Χτες
Στο πλευρό του επί 19 ημέρες απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι στο Σύνταγμα, βρέθηκε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Οι πρώτες εικόνες μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ένα βίντεο από το στημένο σκηνικό προκαλεί πραγματικό σοκ

Τελεσίγραφο 48 ωρών Τραμπ σε Χαμάς: «Αποδεχτείτε αλλιώς έρχεται κόλαση»

Κόσμος Χτες
Το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου λήγει στις 6 μ.μ. της Κυριακής

Δροσιά: Βίντεο σοκ από την απόπειρα δολοφονίας ‑ «Γιατί με πυροβολείς, μη...»

Ελλάδα Χτες
Ο δράστης ακόμη αναζητείται από τις Αρχές

Economist: Ο Πούτιν «δοκιμάζει» το ΝΑΤΟ με υβριδικό πόλεμο – Οι τρεις στόχοι του

Κόσμος Χτες
Παραπληροφόρηση, drones και σαμποτάζ στην Ευρώπη - Η σταθερή τακτική του Κρεμλίνου να δοκιμάζει τα όρια της Δύσης και να αξιοποιεί την «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ειρήνης και πολέμου