E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατηγορούμενοι στη δίκη του Γιακουμάκη: Ήμασταν φίλοι με τον Βαγγέλη

«Θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το παιδί μου. Ζούμε ένα Γολγοθά όλα αυτά τα χρόνια»

Δημοσίευση 8/2/2019 | 13:50

Κατηγορούμενοι στη δίκη του Γιακουμάκη: Ήμασταν φίλοι με τον Βαγγέλη

Αναβλήθηκε για τις 8 Απριλίου η δίκη των 9 Κρητικών, που ήταν σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, αναβλήθηκε, καθώς απουσίαζαν 9 από τους 20 μάρτυρες ανάμεσά τους, 4 ουσιαστικοί, όπως έκρινε το Δικαστήριο.

Οι κατηγορούμενοι, 6 άτομα από το Ηράκλειο, 2 από το Ρέθυμνο και ένας από τα Χανιά, δεν εμφανίστηκαν στο ακροατήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Το δικαστήριο, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 59 ευρώ σε όσους μάρτυρες δεν προσήλθαν αδικαιολόγητα.

«Θέλω να αποδοθεί Δικαιοσύνη για το παιδί μου. Ζούμε ένα Γολγοθά όλα αυτά τα χρόνια», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Φρονιμάκη-Γιακουμάκη, μητέρα του 29χρονου,ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τη Σχολή στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός 37 ημέρες αργότερα.

Σε κοινή δήλωσή τους οι κατηγορούμενοι, μέσω των δικηγόρων τους, υποστηρίζουν: «Δεν έχουμε σχέση με τα γεγονότα όπως αυτά αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Ήμασταν φίλοι με τον Βαγγέλη. Διασκεδάζαμε μαζί. Η απώλειά του μας συγκλόνισε όλους. Έχουμε υποστεί ηθική απαξίωση για γεγονότα που είναι αναληθή».

Ο δικηγόρος τους ενός εκ των κατηγορουμένων, Γεώργιος Κοκοσάλης, δήλωσε πως επιθυμία όλων των συνηγόρων υπεράσπισης, ήταν να εκδικαστεί υπόθεση, ενώ ανέφερε πως «κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η δίκη, γι’ αυτο δεν προσήλθαν για να καταθέσουν την μαρτυρία τους».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, σε ερώτηση εάν θα προσέλθουν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν για να απολογηθούν. Επιπλέον είπε, πως όλοι οι κατηγορούμενοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ επισήμανε πως «η Κρήτη είναι ένα μικρό γεωγραφικό διαμέρισμα και όταν διέρρευσε, ότι κάποιοι από τους συμφοιτητές του αείμνηστου Γιακουμάκη κατηγορούνται, εκείνοι δέχτηκαν ισχυρές κοινωνικές και ηθικές πιέσεις και αδυνατούν να το διαχειριστούν». Ωστόσο ο κ. Κοκοσάλης, χαρακτήρισε «απόλυτα αξιοπρεπή» τη στάση της οικογένειας Γιακουμάκη.

Ο συνήγορος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας τόνισε πως η οικογένεια Γιακουμάκη αναζητά την αλήθεια γιατί από τη δικογραφία προκύπτουν κάποια πράγματα τα οποία απομένει να επιβεβαιωθούν από το Δικαστήριο, εάν πράγματι έγιναν. Επίσης ανέφερε πως, άποψη της οικογένειας είναι ότι ο 20χρονος σπουδαστής δεν αυτοκτόνησε, «ήταν ένας νέος που είχε σωματική, νοητική και ψυχική υγεία», ενώ, συνέχισε, «ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που εκκρεμεί στην κυρία ανάκριση και αναμένουμε την εξέλιξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα