E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γυναίκα που την μεγάλωσαν μαϊμούδες

Μια απίστευτη και συγκινητική ιστορία

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 7/2/2019 | 00:22

Η γυναίκα που την μεγάλωσαν μαϊμούδες
@theglobeandmail.com

Η Marina Chapman ζει πλέον στην Αγγλία και είναι 69 ετών. Η ζωή της, κυρίως στα παιδικά της χρόνια, ήταν μια περιπέτεια, που παραπέμπει στην ιστορία του Μόγλη.

Γεννήθηκε στην Κολομβία το 1950. Όταν ήταν πέντε ετών, την περίοδο της «La Violencia», του δεκαετούς εμφυλίου πολέμου στην χώρα που έληξε το 1958, απήχθη από τον κήπο του σπιτιού της. Οι απαγωγές την περίοδο της «La Violencia» ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο. Αυτό που δεν ήταν συνηθισμένο ήταν αυτό που ακολούθησε.

Κατέληξε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού μαζί με άλλα παιδιά. Όταν τελικά βγήκε από εκεί, ένας άντρας την πήρε βίαια από το χέρι μέσα στην ζούγκλα, όπου και την παράτησε μόνη της. Ένα 5χρονο κορίτσι δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει. Αλλά η Chapman βρήκε βοήθεια.

Δεν ήταν κάποιος άνθρωπος που την βοήθησε. Τις δυο πρώτες μέρες στην ζούγκλα κοιμόταν όποτε έβρισκε την ευκαιρία. Μετά από λίγες μέρες, όταν και συνειδητοποίησε ότι αυτό που ζει δεν είναι όνειρο, άρχισε να φωνάζει. Μια αγέλη καπουτσίνων την περικύκλωσε, περισσότερο από περιέργεια. Άρχισαν να την περιεργάζονται, με το μικρό κορίτσι να έχει τρομάξει.

https://www.stripes.com/news/tiny-capuchin-monkeys-have-entered-their-stone-age-with-a-bang-1.536376

@stripes.com

Η Chapman είδε πως μετά από λίγο οι μαϊμούδες μιμούνταν τις κινήσεις της. Άρχισε να παίρνει θάρρος. Και σιγά σιγά έγινε μέλος της αγέλης τους. Κοιμόταν πάνω σε δέντρα και φώναζε σαν αυτές. Ο πρώτος χρόνος πέρασε και πλέον οι καπουτσίνοι είχαν ονόματα. Ένας από αυτούς της έσωσε μάλιστα την ζωή, όταν κατάλαβε πως δηλητηριάστηκε από ένα φρούτο.

https://www.theguardian.com/science/2013/apr/13/marina-chapman-monkeys

@theguardian.com

Πέρασαν πέντε χρόνια, με την Chapman να μεγαλώνει αποκτώντας τις συνήθειες των πιθήκων. Είχε συναντήσει πολλές φορές κυνηγούς. Μια από αυτές, πλησίασε τους κυνηγούς και τους ακολούθησε μακριά από την ζούγκλα. Όμως η ζούγκλα που την περίμενε ήταν μεγαλύτερη. Οι κυνηγοί την πούλησαν σε έναν οίκο ανοχής στην πόλη Cucuta.

Εκεί η ιδιοκτήτρια μην έχοντας καθόλου υπομονή, την χτυπούσε και την έκαιγε με τσιγάρα. Κάποια στιγμή το έσκασε και περασε τρία χρόνια στους δρόμους της πόλης. Όταν έγινε πια 14 ετών, γνώρισε την γυναίκα που της άλλαξε την ζωή. Την υιοθέτησε και λίγο αργότερα την έστειλε στην πρωτεύουσα Bogota, όπου έζησε με την θετή αδερφή της. Δέκα χρόνια αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά της στην Βρετανία.

https://www.cbc.ca/news/entertainment/girl-who-lived-with-monkeys-spins-incredible-tale-1.1315836

@cbc.ca

Παντρεύτηκε το 1979 και απέκτησε δυο κόρες. To 2012 μετά από προτροπή της κόρης της, εξέδωσε την αυτοβιογραφία της. Έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στην ζούγκλα, όπου είχε περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια, περνόντας τρεις εβδομάδες μαζί με τις κάμερες του National Geographic.

https://www.bbc.com/news/av/world-latin-america-22341050/woman-raised-by-monkeys-releases-autobiography

@bbc.com

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η ιστορία της δεν είναι αληθινή. Πώς λόγω του τραύματος που υπέστη όταν ήταν μικρή, ανέπτυξε ψεύτικες αναμνήσεις για να το αντιμετωπίσει. Αυτό ακριβώς ήταν, όπως λένε όσοι την αμφισβητούν, που την έκανε να περάσει τον ανιχνευτή ψεύδους. Οι γιατροί από την άλλη, διαπίστωσαν ότι σε νεαρή ηλικία είχε υποστεί όντως υποσιτισμό. Η ιστορία της, αληθινή ή όχι, παραμένει συγκινητική και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη, αφού μας δείχνει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ανταπεξέλθει στις πιο απίθανες δυσκολίες προκειμένου να επιβιώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γλώσσα που θεωρείται η πιο «ελκυστική» στον κόσμο

E-Daily 1.Hero 26.05.2026
Ρομαντικός ήχος, παθιασμένη κουλτούρα και εκατομμύρια άνθρωποι που τη μιλούν

Οι έρωτες της Μέριλιν Μονρόε που έγιναν θρύλος

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Από τον JFK μέχρι τον Αρθουρ Μίλερ

10 αποφθέγματα από παιδικά βιβλία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα παιδιά

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η πραγματική δύναμη της παιδικής λογοτεχνίας κρύβεται στις βαθιές αλήθειες που αφήνει φυλαγμένες μέσα στην ψυχή μας

Τα δυο κορίτσια που τα μπέρδεψαν στη γέννα: Αλλαξαν αγκαλιά, αλλά όχι οικογένεια

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η σοκαριστική αποκάλυψη στο νηπιαγωγείο

Επιστήμονες σε αγώνα δρόμου ‑ Μήπως η ιατρική δεν προλαβαίνει τoυς νέους ιούς;

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Γιατί εξακολουθούμε να βλέπουμε ιούς να ξεφεύγουν τόσο γρήγορα από τον έλεγχο;

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κοιτάζει μπροστά μετά από 30 χρόνια μουσικής

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Μυστακίδης μας μιλά για τη μουσική, την ανάγκη να παίρνει θέση και τη μεγάλη επετειακή συναυλία στην Τεχνόπολη

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το αστέρι της Miley Cyrus στο Hollywood Walk of Fame

E-Daily 3.Left Χτες
Οι βραδινές βόλτες με τον πατέρα της στη Hollywood Boulevard και το όνειρο που έγινε πραγματικότητα χρόνια μετά

Ήταν έρημη ώσπου ήρθαν οι ξένοι: H πανέμορφη πόλη που παλεύει να μη γίνει σκηνικό μόνο για τουρίστες

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι μια πόλη που άλλαξε βίαια, έγινε μόδα, αλλά ακόμα αντιστέκεται στο να γίνει απλώς ένα όμορφο σκηνικό για φωτογραφίες

Meta, TikTok και Google αντιμέτωπες με νέες καταγγελίες για online απάτες

E-Daily 3.Left Χτες
Οργανώσεις κατηγορούν τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες ότι δεν προστατεύουν επαρκώς τους χρήστες

Τι είχε συμβεί το 1996 που οδήγησε τις ΗΠΑ να ασκήσουν τώρα ποινική δίωξη στον Κάστρο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η μοιραία αποστολή των «Αδελφών προς Διάσωση»