E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολάκης σε επίτροπο: «Θα κόψω το τσιγάρο οταν το επιλέξω, Ok guy;»

Κόντρα για μια φωτογραφία με τσιγάρο

Δημοσίευση 6/2/2019 | 13:18

Πολάκης σε επίτροπο: «Θα κόψω το τσιγάρο οταν το επιλέξω, Ok guy;»

Την οργισμένη αντίδραση του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα υγείας προκάλεσε η φωτογραφία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να καπνίζει κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Βιτένις Αντριουκαΐτις ρωτήθηκε για τη φωτογραφία αυτή από την Καθημερινή στο περιθώριο εκδήλωσης, τη Δευτέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!» ξεκίνησε το ξέσπασμά του ο ευρωπαίος επίτροπος.

«Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις, ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο» πρόσθεσε ο κ. Αντριουκαΐτις.

Ο ευρωπαίος επίτροπος σχολίασε και το γεγονός ότι κανείς από όσους συνάντησε στο υπουργείο δεν φορούσε γραβάτα. «Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν την ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!» σχολίασε καυστικά.

Tι απάντησε ο Πολάκης

Σε ανάρτησή του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας όχι μόνο δεν απολογείται για την πράξη του, υποστηρίζει ότι την φωτογραφία την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας υγειονομικου υλικού και κατηγορεί τον επίτροπο ότι δεν γνωρίζει το έργο που έχει επιτελέσει στο υπουργείο Υγείας. 

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Προς κύριο Βιτενις Αντριουκαιτις :

-Αυτος ο"τύπος" κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρονια με πιο σοβαρά πράγματα στο χωρο της υγείας απο το τςιγαρο .Μαθε πριν μιλήσεις !!!

-Ειναι ψέμματα πως δεν φορούσε κανεις γραβάτα οταν ήρθατε στο Υπουργειο.Ο θυρωρός στην είσοδο φορούσε .Εγω δεν φοράω .Οι γραβατωμένοι που πέρασαν απο δω χρεωκοπησαν τη χώρα μας .Αυτους πολεμάμε .Μαθε πριν μιλήσεις !!
-το τσιγάρο θα το κόψω οταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγω (δεν αργεί η απόφαση ,αλλα θα ειναι δική μου)

-Τη φωτογραφία που κρατάς την τράβηξε κρυφά κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας Υγειονομικου υλικού που ειχαμε καλέσει σε συναντηση διαπραγματευςης στο υπουργείο και τους αναγκάσαμε να κατεβάσουν 20% τις τιμές που πουλούσαν τα είδη τους στα νοςοκομεια της χώρας μας(Υλικα επεμβατικής καρδιολογίας )

Η φωτογραφία ειναι οταν έληξε η συναντηση και την αναπαρήγαγαν πολλα ΜΜΕ τηλεοπτικά και ιντερνετικα απο τα οποια κόψαμε περίπου 6-10 εκατομμύρια ευρω διαφημιςτικη δαπάνη το χρόνο που έπαιρναν ΚΑΚΩΣ απο το Υπ Υγειας!

Ρωτα ενα συνάδελφο σου απο την Ελλάδα ,εκει στην ευρωπαϊκή επιτροπή ,(φοράει και γραβάτα πάντα) πόσα τους έδινε καθε χρόνο για προβολή μηνυμάτων της αντικαπνιστικής εκστρατείας τα οποια ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ!!!!!

OK "GUY"???
Yours sincerely
Pavlos Polakis

deputy Minister of Health

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υεμένη: Δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενοι από νέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου

Κόσμος 07.07.2025
Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από βάρκες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συγκλονισμένη η Ξάνθη για τους δύο 16χρονους που βρέθηκαν νεκροί – Τι εξετάζεται

Ελλάδα 07.07.2025
Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι συγγενείς των δύο 16χρονων

Ισχυρός σεισμός στη Σητεία

Ελλάδα 07.07.2025
Ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοικτά του νομού Λασιθίου, στην Κρήτη

Ροζ φαλλικό γλυπτό πετάει νερό ‑ Σε σοκ οι περαστικοί ‑ «Είδα ξεκάθαρα ένα ροζ πeος»

Κόσμος 07.07.2025
Το ύψους 3 μέτρων γλυπτό ενός ροζ ποδιού γεμάτο με γλώσσες δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα σε ντόπιους και τουρίστες της Νέας Υόρκης

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «βράσουν» αύριο με 40αρια

Καιρός 07.07.2025
Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών

Ελλάδα 07.07.2025
Η 25χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία τριών μωρών, εκ των οποίων τα δύο ήταν δικά της

Ρωσία: Συναγερμός για έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο – Πώς εμπλέκεται ο υπουργός που αυτοκτόνησε

Κόσμος 07.07.2025
Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επιβεβαίωσε χτύπημα σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, κάνοντας λόγο για «μικρή διαρροή»

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που αγνοούνταν

Ελλάδα 07.07.2025
Οι δύο 16χρονοι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα σε μία γούρνα νερού του Κοσύνθου

«Κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Ιβάν Ράκιτιτς σε ηλικία 37 ετών

Αθλητικά Νέα 07.07.2025
Θα μπορούσε να γίνει αθλητικός διευθυντής στη Χάιντουκ Σπλιτ, χωρίς να υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο

Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν υπάλληλο σε νεκροταφείο επειδή διαφωνούσαν με τον τρόπο εκταφής της μητέρας

Ελλάδα 07.07.2025
«Τον χτύπησαν και οι δύο, τον έριξαν στο μνήμα- ήταν αιμόφυρτος»

Λευκάδα: Κατέρρευσε μετά την πρόταση γάμου από τον σύντροφό της

Ελλάδα 07.07.2025
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία