E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χιόνια, βροχές και σκόνη φέρνει το Σάββατο η κακοκαιρία «Φοίβος»

Η κακοκαιρία στη χώρα θα συνεχιστεί και το Σάββατο, ενώ χιόνια ενδέχεται να πέσουν και στη Θεσσαλονίκη.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2019 | 09:10

Χιόνια, βροχές και σκόνη φέρνει το Σάββατο η κακοκαιρία «Φοίβος»

Η κακοκαιρία «Φοίβος» συνεχίζει να προκαλεί έντονα φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι καιρικές συνθήκες ευνούν τη μεταφορά σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το Σάββατο και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν την Κυριακή και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα έχει ως εξής:

Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός από τις απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα και στα ανατολικά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες που μέχρι τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Ο καιρός από τα βόρεια βαθμιαία θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση που βαιμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την αγορά ακινήτων 2024

Ελλάδα Χτες
Αγοραστές προτιμούν παλαιές κατοικίες, κερδίζουν έδαφος τα νεόδμητα

Πόρτο Χέλι: Θρίλερ με νεκρό άνδρα που βρέθηκε πάνω σε νησίδα

Ελλάδα Χτες
Η σορός εντοπίστηκε στη νησίδα Χηνίτσα

Τι ξέρει η Γερμανία; Φτιάχνει καταφύγια παντού ‑ Περιμένει πόλεμο την επόμενη 4ετία!

Κόσμος Χτες
Τα χρήματα αναμένεται να προέλθουν από τα δισεκατομμύρια που απελευθερώθηκαν μετά την αναστολή του φρένου χρέους της Γερμανίας από το κοινοβούλιο τον Μάρτιο

Νεκρή σε τροχαίο η Μαντλίν ΜακΚάν, σύμφωνα με νέα θεωρία για την εξαφάνισή της

Κόσμος Χτες
«Δεν θα με ενοχοποιήσουν ποτέ», λέει ο βασικός ύποπτος

Σεισμός Θεσσαλονίκη – Εφιαλτική πρόβλεψη Παπαδόπουλου: «Δεν ήταν ο κύριος σεισμός…»

Ελλάδα Χτες
Ανησυχία και αβεβαιότητα μετά από τα 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλει διπλή απόπειρα βιαιοπραγίας εναντίον του Μπαρτζώκα στο ΟΑΚΑ

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός συνόδευσε την καταγγελία της και με βίντεο

Η Φλόγα της Κόλασης Σβήνει: Το μυστηριώδες φαινόμενο πλησιάζει στο τέλος του

Κόσμος Χτες
Η «Πύλη της Κόλασης» έχει προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο, με το φως της να είναι ορατό από πολλά χιλιόμετρα μακριά

Βουλιάζουν από κόσμο οι παραλίες της Αττικής, δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα Χτες
Όσοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν πάντως εκτός των τειχών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, βρέθηκαν στις κοντινές παραλίες της Αττικής

Σοκ με τον Φαλ ‑ Έναν χρόνο εκτός δράσης μετά τον τραυματισμό του στο ΟΑΚΑ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σέντερ υπέστη ρήξη επιγονατιδικού τένοντα

Τρίκαλα: Μητέρα και γιος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Ελλάδα Χτες
Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει αυτή την ώρα την τοπική κοινωνία των Γεωργανάδων του Δήμου Φαρκαδόνας

Σεισμός στο Αγιο Όρος

Ελλάδα Χτες
Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας

Bόλος: Αιφνίδιος θάνατος 37χρονου έξω από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας, χωρίς όμως να προλάβει να φτάσει εγκαίρως