E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάτρα: Θρίλερ με αυτοκτονία μητέρας ‑ Tι έγραψε με το αίμα της στα κρατητήρια

Τι υποστηρίζουν οι αστυνομικοί και τι είπε η μητέρα της

Δημοσίευση 18/1/2019 | 09:53

Πάτρα: Θρίλερ με αυτοκτονία μητέρας ‑ Tι έγραψε με το αίμα της στα κρατητήρια

Μία αυτοκτονία που το 2011 είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο εκδικάστηκε το πρωί της Πέμπτης (17-01-2019) στην Πάτρα, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Πρόκειται για την ιστορία μίας 32χρονης, μητέρας ενός βρέφους, που έδωσε τέλος στη ζωή της, μέσα σε κρατητήριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών όπου βρισκόταν καθώς είχε συλληφθεί για κλοπή ρούχων από κατάστημα της Αγίου Νικολάου.

Η 32χρονη αφού έκοψε τις φλέβες της, στη συνέχεια απαγχονίστηκε φτιάχνοντας μία αυτοσχέδια θηλιά. Συγκλονιστικό ήταν το γεγονός ότι πριν βάλει τέλος στη ζωή της, έγραψε με το αίμα της στο τοίχο του κρατητηρίου τη φράση: «Η αδικία δεν έχει τέλος».

Στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλήψεως κάθισαν ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός του κρατητηρίου, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε δύο χρόνια με αναστολή και συνέχισαν να υπηρετούν στο αστυνομικό σώμα.

Αναπάντητα ερωτήματα πίσω από την αυτοκτονία
Τραγική φιγούρα μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν η μητέρα της 32χρονης, η οποία όλα αυτά τα χρόνια μεγαλώνει μόνη το εγγόνι της, έχοντας ένα τεράστιο αναπάντητο «γιατί».

Η ίδια συντετριμμένη, ανέφερε ότι η κόρη της είχε κάνει και στο παρελθόν απόπειρα αυτοκτονίας και ότι οι αστυνομικοί θα έπρεπε να καταλάβουν ότι η κοπέλα δεν ήταν καλά. Πράγματι οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν, έδειξαν ότι η 32χρονη ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ενώ ανιχνεύτηκαν και ναρκωτικές ουσίες.

Το πώς κατάφερε να βρει αιχμηρό αντικείμενο για να κόψει τις φλέβες της αλλά και τα σεντόνια με τα οποία έφτιαξε τη θηλιά απασχόλησαν την ακροαματική διαδικασία, όπως και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε μέσα στο κρατητήριο.

Φαίνεται ότι η 32χρονη έμεινε αρκετό χρόνο χωρίς επιτήρηση ενώ πριν μπει στο κελί, δεν της έγινε εξονυχιστικός έλεγχος καθώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε γυναίκα αστυνομικός για να τον κάνει. Έτσι λοιπόν το δικαστήριο εξέτασε την πιθανότητα να είχε μαζί της κάποιο καθρεφτάκι που χρησιμοποίησε. Σε αυτό άλλωστε είχε καταλήξει ο εισαγγελέας αλλά και ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σωρό της.

Εκτός λειτουργίας η κάμερα ασφαλείας

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να βρήκε κάποιο γυαλί από την κάμερα του κελιού που είχε σπάσει. Βέβαια σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η κάμερα είχε σπάσει 20 ημέρες πριν ενώ το κρατητήριο είχε καθαριστεί.

Το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε η κάμερα στο κελί αποδείχθηκε μοιραίο, καθώς χωρίς αυτή οι αστυνομικοί δε μπορούσαν να βλέπουν και να ελέγχουν τα «τυφλά» σημεία του κελιού. Πρόκειται για το μοναδικό γυναικείο κελί στο κτίριο, στο οποίο η 32χρονη βρισκόταν μόνη. Στα άλλα δύο κελιά βρίσκονταν άνδρες κρατούμενοι τους οποίους έπρεπε να επιβλέπουν οι αστυνομικοί.

Οι εξηγήσεις και η πρόταση του εισαγγελέα

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν αστυνομικοί που αναφέρθηκαν στις δυσμενείς συνθήκες που υπάρχουν στη φύλαξη των κρατουμένων καθώς και στην έλλειψη που υπάρχει στα μέτρα ασφαλείας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους ανέφεραν πως δεν αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με την κοπέλα. Σύμφωνα με όσα είπαν, ήταν ήρεμη και απόλυτα συνεργάσιμη.

Μάλιστα ζήτησε φωτιά προκειμένου να ανάψει ένα τσιγάρο ενώ ρώτησε και τι επρόκειτο να συμβεί στη συνέχεια. «Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, δεδομένης της κατάστασης που είχαμε να αντιμετωπίσουμε» ανέφεραν.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή τους ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός της ημέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα