E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΠΑΟΚ: Αλλος στην Ευρώπη κι άλλος στην Ελλάδα

H μοναδική αήττητη ομάδα της Superleague

Δημοσίευση 6/12/2018 | 10:56

ΠΑΟΚ: Αλλος στην Ευρώπη κι άλλος στην Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ, η μοναδική αήττητη ομάδα της Superleague με 13 νίκες και 1 ισοπαλία, παρότι κυριαρχεί στο φετινό πρωτάθλημα, δεν είχε την ίδια τύχη και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στις 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη για φέτος στα πλαίσια των προημιτελικών των προκριματικών του Champions League απέναντι στη Βασιλεία την οποία νίκησε με 2-1. Η ρεβάνς της 1ης Αυγούστου ανέδειξε νικητή για ακόμα μια φορά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε της ελβετικής ομάδας με 0-3.

Ο Δικέφαλος στη συνέχεια υποδέχθηκε στην Τούμπα τη Σπαρτάκ Μόσχας για τον πρώτο γύρο των ημιτελικών των προκριματικών του Champions League, από όπου έφυγε και πάλι νικητής με σκορ 3-2. Ωστόσο, η ρεβάνς στη Μόσχα βρήκε ισόπαλες τις δυο ομάδες χωρίς γκολ.

Ο τελικός των προκριματικών ήταν γεγονός για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ταξίδεψε στη Λισαβόνα όπου αγωνίστηκε στο Ντα Λουζ κόντρα στη Μπενφίκα για τον πρώτο γύρο. Συνεχίζοντας αήττητος στην Ευρώπη, ο Δικέφαλος έφερε ισοπαλία 1-1 με την πορτογαλική ομάδα. Και παρότι ο δεύτερος μεταξύ τους αγώνας δεν είχε διόλου ευνοϊκό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ που συνετρίβη εντός έδρας με 1-4 και αποκλείστηκε από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε το ταξίδι της στη Ευρώπη και συγκεκριμένα, στους ομίλους του Europa League.

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League έφερε τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την Τσέλσι από την οποία τελικά έχασε μέσα στην Τούμπα με 0-1, έπειτα από γκολ του Γουίλιαν στο έβδομο μόλις λεπτό.

Σειρά είχε η Μπάτε, σε βάρος της οποίας ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη με 1-4 μέσα στην έδρα της, ενώ τα τρία από τα τέσσερα γκολ του Δικεφάλου μπήκαν στα πρώτα 17 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου! Το μοναδικό τέρμα της Μπάτε ήρθε μετά από αυτογκόλ του Κρέσπο, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Πέλκας σημείωσε το γκολ που σφράγισε το σκορ υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια, η Βίντι υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς πρόκρισης όπως το χαρακτήρισε η bwin, αφού ο νικητής θα έκανε το μεγάλο βήμα για τη φάση των 32 του Europa League 2018/19. Ωστόσο, η τρίτη αγωνιστική επεφύλασσε μια δυσάρεστη τροπή για την πορεία του ΠΑΟΚ στη Ευρώπη. Η εντός έδρας ήττα του από την ουγγρική ομάδα με 0-2 στις 25 Οκτωβρίου ήταν η πρώτη από μια σειρά ήττες που υπέστη ο Δικέφαλος έως και την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League που τον οδήγησαν, εν τέλει, στην έξοδό του από τη διοργάνωση.

Πιο αναλυτικά, ακολούθησε η εκτός έδρας ήττα του από τη ΜΟΛ Βίντι με 0-1, η συντριβή του από την Τσέλσι με 0-4 επί αγγλικού εδάφους για την πέμπτη αγωνιστική, ενώ η τρίτη συνεχόμενη ήττα του Δικεφάλου ήρθε από τη Μπάτε μέσα στο γήπεδο της Τούμπας με 1-3. Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ με μόλις 3 βαθμούς από τη μία και μοναδική νίκη του, βρέθηκε στην τέταρτη θέση του ομίλου του και κατ’ επέκταση αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Χειρότερη παρουσία από τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, είχε η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η οποία αποκλείστηκε από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε έναν βαθμό στους έξι αγώνες που έδωσε για τους ομίλους του Champions League.

Αντιθέτως, η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει ακάθεκτη στην Ευρώπη είναι ο Ολυμπιακός. Με την σπουδαία νίκη του επί της Μίλαν με 3-1 για την έκτη αγωνιστική, οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στη δεύτερη θέση του έκτου ομίλου με 10 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) και πήραν την πρόκριση για τους 32 του Europa League. Στις 14 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο Γ. Καραϊσκάκης τη Ντιναμό Κιέβου, ενώ η ρεβάνς θα δοθεί στο Κίεβο στις 21 Φεβρουαρίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαντορίνη: Στο όριο της «ασφυξίας» το πιο «ινσταγκραμικό» νησί της Ελλάδας λέει το AFP

Ελλάδα Χτες
Περίπου το 1/5 του νησιού καταλαμβάνεται πλέον από κτίρια

Συνελήφθη στο Τέξας ο «Ελ Μάγιο»: Πολύτεκνος, πρώην αγρότης που έγινε ένας από τους πιο ισχυρούς βαρόνους ναρκωτικών

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Ισμαήλ Σαμπάδα Γκαρσία, ο 76χρονος Μεξικανός βαρόνος, πρώην αγρότης και πατέρας επτά παιδιών

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι τη βίασαν σε τουαλέτα στο Ηράκλειο

Ελλάδα Χτες
Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί - Την κατήγγειλε για ψευδή μήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απειλές για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό και εστιατόριο

Κόσμος Χτες
Ενώ σε λίγες ώρες είναι προγραμματισμένη η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Βρετανοί τουρίστες «ξέμειναν» σε άδειο ξενοδοχείο στην Τουρκία, εξαιτίας τoυ σφάλματος της Crowdstrike

Κόσμος Χτες
Ξόδεψαν εκατοντάδες ευρώ σε φαγητό και έχασαν μέρες από την εργασία τους, αλλά το ταξιδιωτικό πρακτορείο ήταν «άφαντο»

Γιατί η gay εφαρμογή γνωριμιών Grindr δεν λειτουργεί στο Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού;

LGBTQI+ Χτες
Το Grindr μπλοκάρει τη λειτουργία εξερεύνησης γύρω από το Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Παύλος Πολάκης: Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Χτες
«Δεν ξέρω να έχει κινηθεί διαδικασία διαγραφής μου από το κόμμα»

Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η ιστορική οινοποιία Τσάνταλη

Οικονομία Χτες
H αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε χθες 25/7 και καταχωρήθηκε σήμερα 26/7

Αρεσε στο Κρεμλίνο η ατάκα Τραμπ για ρωσική «πολεμική μηχανή» που έχει νικήσει Ναπολέοντα και Χίτλερ

Κόσμος Χτες
Η Μόσχα θα εξετάσει πώς θα απαντήσει στην απόφαση της ΕΕ για μεταβίβαση 1,5 εκατ. στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Χάος στα τρένα σε Παρίσι και Λονδίνο – Η Eurostar καλεί τους επιβάτες να μην ταξιδέψουν σήμερα

Κόσμος Χτες
Επί του παρόντος, η πλειονότητα των τρένων Eurostar μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού εξακολουθεί να εκτελεί δρομολόγια