E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν ‑ Μόνη καθαρή λύση οι εκλογές»

Αιχμηρός ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/1/2019 | 20:40

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν ‑ Μόνη καθαρή λύση οι εκλογές»

Δεν πιστεύω τον Πάνο Καμμένο για το λόγο που είπε ότι πήρε «διαζύγιο» με τον Τσίπρα. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν να υπάρχουν. Απλά συγχωνεύτηκαν. Η νοοτροπία όμως τους, αυτή  όμως που οδήγησε τη χώρα σε πρωτοφανή παρακμή, θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμη.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση για αυτό που έκαναν ώστε να μπορούν να βολευτούν και οι δύο».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δήθεν μακεδονομάχο» τον Π. Καμμένο, κατηγορώντας τον εκ νέου ότι είναι αυτός που «έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία».

«Δανείζει τους βουλευτές του για τη ψήφο εμπιστοσύνης» είπε, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο βάζει και την τελική υπογραφή στη συμφωνία των Πρεσπών. Συμφωνία για την οποία το καλοκαίρι «έδωσε το στυλό στον Τσιπρα να την υπογράψει την αρχική συμφωνία», καθώς όταν είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και να μην έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία  δεν το έκανε.

Κάλεσε δε όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες της επιλογής τους στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή. «Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στη συμφωνία των Πρεσπών και παράταση του βίου μίας κυβέρνηση που κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί από το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο χώρο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ταυτισμένος με το ψέμα, την εξαπάτηση και την εθνική ταπείνωση».

Επανέλαβε μάλιστα ότι οι εκλογές θα «ήταν η πιο καθαρή λύση».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι αυτή δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να «μονοπωλεί την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία».

«Αν δεν περάσει από την Βουλή τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση», τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης που ξεκαθάρισε ότι δεν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Οφείλω να είμαι έντιμος. Αφού η συμφωνία κυρωθεί όπως και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ αυτό δεν αλλάζει» είπε διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η ΠΓΔΜ θα μπει και στην Ε.Ε..

«Η πορεία ένταξης στην Ε.Ε. είναι μακρά» εκτίμησε δείχνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό είναι εφικτές κάποιες αλλαγές. «Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να πω ποτέ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα μας», ανέφερε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι ενταξιακή πορεία της πΓΜΔ διέρχεται από το εάν θα επιδείξει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι απαιτούνται τολμηρές πολιτικές για την αναθέρμανση της οικονομίας ενώ απέκλεισε εκ νέου τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Αναφερόμενος πάντως στις προγραμματιζόμενες προσλήψεις στην Παιδεία, είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για καμία πρόσληψη «στον αέρα» και «χωρίς πρόγραμμα». «Όταν μελετήσουμε τα πράγματα τότε θα εξαγγείλουμε πόσες πραγματικά προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στην Παιδεία».

«Αλλά προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς δεν πρόκειται να γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός 17χρονος στις Σέρρες μετά από καβγά για μια κοπέλα, συνελήφθη 16χρονος

Ελλάδα 06.01.2026
Ένα χτύπημα με αγκώνα στο κεφάλι του 17χρονου φέρεται να ήταν το μοιραίο

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Ελλάδα 06.01.2026
Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός 06.01.2026
Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα Θεοφάνια σε Αθήνα και Πειραιά

Ελλάδα 06.01.2026
Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Κόσμος 06.01.2026
Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Κόσμος 06.01.2026
Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

Καρυστιανού για νέο κόμμα: Οι διεργασίες, αν θα είναι η ίδια πρόεδρος και η αιχμιρή κριτική στον Τσίπρα

Πολιτική 06.01.2026
Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νέου σχηματισμού και απάντησε στο ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τα τρακτέρ ‑ Στο τραπέζι επικαιροποιημένος αστυνομικός σχεδιασμός

Ελλάδα 06.01.2026
Το πρωί της Τετάρτης θα παρουσιαστεί το θετικό πακέτο παρεμβάσεων για αγρότες και κτηνοτρόφους

Σέρρες: Από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του ήταν νεκρός ο πυροσβέστης – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Η κηδεία του 45χρονου πυροσβέστη θα γίνει αύριο το μεσημέρι - Έκκληση της οικογένειας μέσω δικηγόρου να σταματήσουν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και οι εικασίες για τα αίτια θανάτου

Διπλώματα οδήγησης: Τέλος εποχής στη χρήση τους – Οι αλλαγές

Ελλάδα Χτες
Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει η αντικατάστασή τους