E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν ‑ Μόνη καθαρή λύση οι εκλογές»

Αιχμηρός ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/1/2019 | 20:40

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν ‑ Μόνη καθαρή λύση οι εκλογές»

Δεν πιστεύω τον Πάνο Καμμένο για το λόγο που είπε ότι πήρε «διαζύγιο» με τον Τσίπρα. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξακολουθούν να υπάρχουν. Απλά συγχωνεύτηκαν. Η νοοτροπία όμως τους, αυτή  όμως που οδήγησε τη χώρα σε πρωτοφανή παρακμή, θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμη.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση για αυτό που έκαναν ώστε να μπορούν να βολευτούν και οι δύο».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δήθεν μακεδονομάχο» τον Π. Καμμένο, κατηγορώντας τον εκ νέου ότι είναι αυτός που «έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία».

«Δανείζει τους βουλευτές του για τη ψήφο εμπιστοσύνης» είπε, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο βάζει και την τελική υπογραφή στη συμφωνία των Πρεσπών. Συμφωνία για την οποία το καλοκαίρι «έδωσε το στυλό στον Τσιπρα να την υπογράψει την αρχική συμφωνία», καθώς όταν είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και να μην έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία  δεν το έκανε.

Κάλεσε δε όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες της επιλογής τους στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή. «Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στη συμφωνία των Πρεσπών και παράταση του βίου μίας κυβέρνηση που κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί από το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο χώρο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ταυτισμένος με το ψέμα, την εξαπάτηση και την εθνική ταπείνωση».

Επανέλαβε μάλιστα ότι οι εκλογές θα «ήταν η πιο καθαρή λύση».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι αυτή δίνει την δυνατότητα στον κ. Ζάεφ να «μονοπωλεί την Μακεδονία και γι αυτό διακηρύσσει ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που ήθελε: μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει την συμφωνία».

«Αν δεν περάσει από την Βουλή τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση», τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης που ξεκαθάρισε ότι δεν δέχθηκε πιέσεις από την κ. Μέρκελ ή από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Οφείλω να είμαι έντιμος. Αφού η συμφωνία κυρωθεί όπως και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ αυτό δεν αλλάζει» είπε διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η ΠΓΔΜ θα μπει και στην Ε.Ε..

«Η πορεία ένταξης στην Ε.Ε. είναι μακρά» εκτίμησε δείχνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό είναι εφικτές κάποιες αλλαγές. «Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να πω ποτέ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα μας», ανέφερε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι ενταξιακή πορεία της πΓΜΔ διέρχεται από το εάν θα επιδείξει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι απαιτούνται τολμηρές πολιτικές για την αναθέρμανση της οικονομίας ενώ απέκλεισε εκ νέου τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Αναφερόμενος πάντως στις προγραμματιζόμενες προσλήψεις στην Παιδεία, είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για καμία πρόσληψη «στον αέρα» και «χωρίς πρόγραμμα». «Όταν μελετήσουμε τα πράγματα τότε θα εξαγγείλουμε πόσες πραγματικά προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στην Παιδεία».

«Αλλά προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς δεν πρόκειται να γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία