E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Με κακοκαιρία κάνει ποδαρικό η νέα χρονιά

Δημοσίευση 1/1/2019 | 11:27

Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, για σήμερα Πρωτοχρονιά προβλέπονται τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο, ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες πιθανώς κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Νεφώσεις με βροχές στην Αττική και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα νότια και ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια μέχρι 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 5 έως 10 βαθμούς ενώ στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -1 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικέ μέχρι 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από -2 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά, 300 με 500 μέτρα) κατά τόπους πυκνές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: στα βόρεια από -4 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στα νότια από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια όπου πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα). Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικέ 8 και τοπικά μέχρι 9 μποφόρ που από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 1 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές έως το απόγευμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου χιονόνερο η παροδικές χιονοπτώσεις και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων στα βόρεια από το βράδυ.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά μέχρι 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Οικονομία Χτες
Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Ελλάδα Χτες
Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Ελλάδα Χτες
Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

Γυναικοκτονία σοκ στον Βόλο: «Καλά της έκανα» είπε ο δολοφόνος

Ελλάδα Χτες
Την σκότωσε, άλλαξε ρούχα, πέταξε τα δικά του και κρυβόταν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Ελλάδα Χτες
Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Ελλάδα Χτες
Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Ελλάδα Χτες
Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών διάσημος TikToker ‑ Σε σοκ οι εκατοντάδες χιλιάδες fans

Κόσμος Χτες
Ο 28χρονος είχε περισσότερους από 250.000 ακόλουθους στο TikTok, ενώ παρουσίαζε επίσης μια εκπομπή στο YouTube με τίτλο The Unpopular Party

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Ελλάδα Χτες
Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Ελλάδα Χτες
Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στην Καβάλα – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Ελλάδα Χτες
Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια