E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Oι φόροι ύψους 5,5 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν σήμερα

Εννέα συνολικά οι φορολογικές υποχρεώσεις

Δημοσίευση 31/12/2018 | 11:51

Oι φόροι ύψους 5,5 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν σήμερα

Εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν φόρους ύψους 5,5 δισ. ευρώ σήμερα, τελευταία ημέρα του 2018.

Οι συνολικές φορολογικές υποχρεώσεις που καλούνται να εκπληρώσουν οι εκατομμύρια πολίτες και χιλιάδες επιχειρήσεις έως και σήμερα είναι συνολικά εννέα, με την αίρεση ότι μπορεί να δοθεί μικρή παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας.

Τι πρέπει να πληρώσουμε:

ΕΝΦΙΑ: Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να εξοφλήσουν την τέταρτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2018. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε 500-600 εκατ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τη δόση θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ.

ΦΠΑ: Εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία θα πρέπει να πληρώσουν τον ΦΠΑ.

Φόρος εισοδήματος για πυρόπληκτους: Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα πρέπει να καταβάλουν την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος.

Δόσεις ρυθμίσεων: Η πληρωμή μηνιαίων δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

Τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων, των μοτοσικλετών και των λοιπών οχημάτων για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση, όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου ίσου με το ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί.

Επίσης, έχουμε:

Υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων και πληρωμή εφάπαξ των αναλογούντων ΦΜΑ απ’ όσους φορολογούμενους επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές όπου από την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες.

Υποβολή δηλώσεων ακινησίας και κατάθεση πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ για οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να τα κυκλοφορούν από το νέο έτος, για να απαλλαγούν από τέλη, τεκμήρια και φόρους πολυτελείας.

Υποβολή δηλώσεων φόρου γονικής δωρεάς ή δωρεάς χρηματικών ποσών και πληρωμή φόρου για όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Μήνυση σε Κυρανάκη καταθέτει ο κατηγορούμενος Νικολάου

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Για τον πρώην επιθεωρητή του ΟΣΕ, το Ελληνικό Δημόσιο όπως και για τρεις ακόμη κατηγορούμενους έχει υποβάλλει δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα

Συνελήφθη ο αδελφός του «Salt Bae» για «διαμεσολάβηση σε πορνεία ανηλίκου»

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ο Οζγκιούρ Γκοκτσέ κατηγορείται ως μέλος κυκλώματος με κέρδη άνω των 15 εκατομμυρίων λιρών

Σοκαριστική αποκάλυψη: Μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στη Λουκάρεως και πυροβόλησε ακόμη 2 άτομα

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Ισχυρές αστυνομικέςδυνάμεις στην περιοχή

ΕΦΚΑ ‑ Κεραμεικός: Ανδρας πυροβόλησε με καραμπίνα και τράπηκε σε φυγή

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία

Χειρουργήθηκε ο Κώστας Σλούκας ‑ Πότε επιστρέφει

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η επέμβαση έγινε λίγο πριν από τις 8 το πρωί και ήταν πετυχημένη

Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση στάθμευσης

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Στην κατοχή του 55χρονου που συνελήφθη βρέθηκε ένας σουγιάς και μια σιδερογροθιά

Τουρκία: Ηλικιωμένος εισέβαλε σε κυβερνητικό κτίριο με μπαλτά και επιτέθηκε σε υπάλληλο, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της επίθεσης

Τρόμος για μητέρα και παιδί στη Ρόδο: Ο εν διαστάσει σύζυγος προσπάθησε να ρίξει το αυτοκίνητό τους στον γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Όλα συνέβησαν καθώς ο 45χρονος βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού - Λίγη ώρα αργότερα έπεσε με το δικό του ΙΧ σε χαράδρα βάθους περίπου 60 μέτρων

Επιβάτιδα της Delta Air Lines γέννησε μέσα στο αεροπλάνο πριν την προσγείωση στο Πόρτλαντ

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Tο βρέφος, κοριτσάκι βάρους 2,5 κιλών, γεννήθηκε περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν – Αμεση κινητοποίηση πληρώματος και επιβατών