E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ισχυρές βροχές σε όλη την χώρα

Που θα χιονίσει

Δημοσίευση 31/12/2018 | 08:58

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ισχυρές βροχές σε όλη την χώρα

Ισχυρές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας - Θράκης), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται σήμερα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 - 500 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.

Ανεμοι από ανατολικές διευθύνσεις από το μεσημέρι βαθμιαία 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τη νύχτα βορειοανατολικοί πιθανώς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα).

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία από το απόγευμα 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά 300 με 500 μέτρα) κατά τόπους πιο πυκνές.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν στα βόρεια σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα νότια από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα) που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν.

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6, από το βράδυ 7 με 8 και τη νύχτα στις Σποράδες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ . Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί στα βόρεια 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 και από το βράδυ 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ και στα νότια 3 με 4 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (άνω των 1000 μέτρων) από το μεσημέρι, οι οποίες τις βραδινές ώρες αναμένονται και σε ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 07 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ύφεση τις νυχτερινές ώρες.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς ενισχυόμενους.

Θερμοκρασια: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο, Πρωτοχρονιά

Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα νότια σποραδικές καταιγίδες, χιονιά στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) με σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. Βαθμιαία τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα σταματήσουν και στην υπόλοιπη χώρα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

Θερμοκρασια: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεκτρικά πατίνια με κωδικούς Taxisnet

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Φρένο στους ανήλικους και υποχρεωτική ασφάλιση - Τα νέα μέτρα

Κολομβία: Δολοφονήθηκε 25χρονος δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ για τη βία

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Ο Ματέο Πέρες, 25 ετών, εξαφανίστηκε την Τρίτη

Χανταϊός: Γιατί οι ειδικοί αποκλείουν το ενδεχόμενο νέας πανδημίας

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Παγκόσμια ανησυχία μετά τα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Euroleague: Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, δεύτερη ήττα από την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η σειρά σε πέμπτο ματς

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν ξανά από την Ισπανική ομάδα με 89-86 και η σειρά είναι στο 2-2

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του