E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ισχυρές βροχές σε όλη την χώρα

Που θα χιονίσει

Δημοσίευση 31/12/2018 | 08:58

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ισχυρές βροχές σε όλη την χώρα

Ισχυρές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας - Θράκης), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται σήμερα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 - 500 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.

Ανεμοι από ανατολικές διευθύνσεις από το μεσημέρι βαθμιαία 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τη νύχτα βορειοανατολικοί πιθανώς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα).

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία από το απόγευμα 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά 300 με 500 μέτρα) κατά τόπους πιο πυκνές.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν στα βόρεια σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα νότια από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα) που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν.

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6, από το βράδυ 7 με 8 και τη νύχτα στις Σποράδες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ . Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί στα βόρεια 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 και από το βράδυ 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ και στα νότια 3 με 4 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (άνω των 1000 μέτρων) από το μεσημέρι, οι οποίες τις βραδινές ώρες αναμένονται και σε ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 07 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ύφεση τις νυχτερινές ώρες.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς ενισχυόμενους.

Θερμοκρασια: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο, Πρωτοχρονιά

Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα νότια σποραδικές καταιγίδες, χιονιά στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) με σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. Βαθμιαία τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα σταματήσουν και στην υπόλοιπη χώρα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

Θερμοκρασια: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Τρομερός Καραλής στην Παιανία: Πέταξε στα 6,17μ και «διέλυσε» το πανελλήνιο ρεκόρ, βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στην Παιανία - Πήδηξε στα 6,07μ και στη συνέχεια «πέταξε» στα 6,17μ που είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Το Ντουμπάι δέχεται επίθεση: «Βροχή» πυραύλων και drones ‑ Εκρήξεις στο διάσημο νησί Palm

Κόσμος Χτες
Σκηνές από ταινίες καταστροφής στο Ντουμπάι που «πληρώνει» τα αντίποινα του Ιράν για την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση

Πανικός στο Ντουμπάι: Εκκενώνεται το Μπουρτζ Χαλίφα

Κόσμος Χτες
Συνεχίζονται οι ιρανικές επιθέσεις στο Ντουμπάι

Κλείνει η βάση στη Σούδα

Ελλάδα Χτες
Έκτακτα μέτρα συναγερμού και αεράμυνας

Σε κατάσταση συναγερμού η Euroleague

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο αγώνας της Τρίτης Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί θα γίνει στη Σόφια εφόσον ανοίξουν τα αεροδρόμια στο Ισραήλ – Τι συμβαίνει με τις ελληνικές ομάδες

Φωτιά σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι μετά από ιρανική πυραυλική επίθεση

Κόσμος Χτες
Οι φλόγες καίνε στο εσωτερικού του ξενοδοχείου και εξαπλώνονται

«Κάθε πιλότος είχε ένα όνομα»: Το παρασκήνιο της επίθεσης ΗΠΑ‑Ισραήλ στο Ιράν

Κόσμος Χτες
Η κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Roaring Lion», είχε ως βασικό αντικείμενο την προσβολή κρίσιμων στρατιωτικών και διοικητικών υποδομών του Ιράν

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση

Ελλάδα Χτες
Περίπου δύο ώρες μετά την άφιξή της, διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή είχε ήδη πρόγραμμα ομιλιών