E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η αποκάλυψη για τον Σουμάχερ από τον υπεύθυνο της ομάδας διάσωσης

Πέντε χρόνια από το ατύχημα

Δημοσίευση 30/12/2018 | 09:43

Η αποκάλυψη για τον Σουμάχερ από τον υπεύθυνο της ομάδας διάσωσης

Ο Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει σε δύσκολη θέση καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια, δίνει το δικό του αγώνα να μείνει στη ζωή. Σαν σήμερα (29/12) το 2013 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από πτώση στο σκι.

Οι γιατροί τον είχαν βάλει σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις για να σωθεί η ζωή του. Μετά την εισαγωγή του οι γιατροί έλεγαν πως, εάν ο Γερμανός δεν φορούσε κράνος, θα είχε πεθάνει σχεδόν σίγουρα, ενώ χαρακτήριζαν την κατάσταση της υγείας του «εξαιρετικά σοβαρή».

Πέντε χρόνια μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του, ο υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης του Μίκαελ Σουμάχερ, Στέφαν Μποζόν, μίλησε για τα όσα ακολούθησαν μετά το ατύχημά του Γερμανού πιλότου στο γαλλικό θέρετρο Μεριμπέλ, παραχωρώντας συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Focus.

“Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο είπαν ότι επειδή ο χώρος που συνέβη ήταν δίπλα στην πλαγιά, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να τον μεταφέρουν με προσοχή. Και ήταν ξεκάθαρο πως ήταν πολύ σοβαρό, διαφορετικά δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει ελικόπτερο. Ο κος Σουμάχερ ήταν τυχερός”, τόνισε ο Μποζόν.

Όσο για το τι έγινε όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε δίπλα στην πλαγιά, δήλωσε: “Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά από την βάση ελικοπτέρων στην Κουρσεβέλ μέχρι το Μέριμπελ. Θυμάμαι ακόμα ότι οι γιατροί έκτακτης ανάγκης του ελικοπτέρου είχαν προβλήματα με τις πρώτες βοήθειες λόγω της θέσης του ατυχήματος. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να πετάξουν πρώτα για το Μουτιές για να τον σταθεροποιήσουν. Στην συνέχεια, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ”.

Ο Στεφάν Μποζόν, ο οποίος ήταν ο διοικητής του τμήματος διάσωσης, πρόσθεσε: “Κάποιοι από τους ανθρώπους μας ήταν ήδη στο σημείο το ίδιο απόγευμα. Εγώ πήγα την επόμενη ημέρα, πήρα φωτογραφίες, μίλησα με ειδικούς. Είδα επίσης, την πέτρα που χτύπησε το κεφάλι του. Το θέμα ήταν πως είχε χιονίσει τόσο λίγο τις προηγούμενες ημέρες που οι πέτρες ήταν ελαφρά καλυμμένες με χιόνι. Δεν μπορούσε να δει την πέτρα. Αλλά αν είχε χιονίσει περισσότερο, ο Σουμάχερ πιθανότατα θα είχε γλιστρήσει από την πρώτη πέτρα. Ο Σουμάχερ ήταν σαφώς εκτός της οργανωμένης περιοχής της πλαγιάς εκείνη τη στιγμή. Αλλά μόνο κατά μερικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έφταιγε ο υπεύθυνος του θερέτρου. Γιατί αν βγεις εκτός, έχεις εσύ την ευθύνη”.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει επισκεφτεί την οικογένεια, απάντησε: “Όχι, δεν ξέρω πως είναι. Αλλά σκέφτομαι συχνά αυτό το ατύχημα. Για παράδειγμα, όταν βλέπω πλαγιές με πέτρες στην άκρη. Γι’ αυτό θα ήθελα να ακούσω καλά νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Σκληραίνει» ο ανταγωνισμός τα Σαββατοκύριακα – Τι έρχεται στη βραδινή ζώνη

Media 14.03.2026
Τα κανάλια επιστρατεύουν τα δυνατά τους χαρτιά και ο ανταγωνισμός «φουντώνει»

Αυτό που οι ηθοποιοί δεν μπορούν ποτέ να κάνουν κατά τη διάρκεια μιας γυμνής σκηνής

Σινεμά 14.03.2026
Tι αναφέρει το Screen Actors Guild και η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου

Χρήστος Δάντης: Διακόπτει τις εμφανίσεις του

Tabloid Χτες
Ο τραγουδιστής ενημέρωσε πως η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στη μουσική σκηνή που εμφανίζεται

Αρης Σοϊλέδης – Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο πρώην ποδοσφαιριστής

Tabloid Χτες
Δεν αποκάλυψε τον λόγο που τον οδήγησε στα επείγοντα

Kόρινθος: Πολίτης με νταλκά μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο και... τραγουδούσε Καζαντζίδη!

Παράξενα Χτες
Έκπληκτοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, όταν πολίτης μπήκε στην αίθουσα και άρχισε να τραγουδά.

Ο Akylas ερμήνευσε μία διαφορετική εκτέλεση του «Ferto» και αποθεώθηκε

Eurovision Χτες
Δείτε το βίντεο - «Η λυπημένη εκδοχή του Ferto» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη λεζάντα του

Ο Robbie Williams απέλυσε τον μάνατζέρ του μετά από 14 χρόνια

Tabloid Χτες
Τέλος στη συνεργασία με τον Μάικλ Λόνι - «Το μουσικό τοπίο αλλάζει γρήγορα», εξήγησε

Εβελίνα Παπούλια: «Το σενάριο του Σ` αγαπώ Μ` αγαπάς ήταν χάλια ‑ Το απορρίψαμε πάρα πολλοί»

Tabloid Χτες
Στην αγκαλιά του Φάνη: Καλεσμένη στην εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλου ήταν η Εβελίνα Παπούλια, το βράδυ της Πέμπτης 12/3 και μίλησε για όλα