E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Δημοσίευση 27/12/2018 | 16:45

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του χρόνου και το 2019 πλησιάζει, με τον καιρό την Πρωτοχρονιά να απασχολεί αρκετό κόσμο, δεδομένου και του ψυχρού μετώπου που σάρωσε τη χώρα τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο καιρός θα είναι αρκετά ήπιος, δεδομένης της εποχής.

Αρχικά, ο διευθυντής προγνώσεων Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, ανέφερε ότι «αυτήν την ώρα έχουμε μόνο τοπικά 7-8 μποφόρ και μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα κοπάσουν κατά τη διάρκεια του απογεύματος και κάποιες λίγες ασθενείς βροχές και χιονόνερο σημειώνεται στα ορεινά της Κρήτης. Και εκεί τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Από αύριο υποχωρεί το κρύο. Από απόψε το βράδυ και αύριο δεν θα έχουμε -5 και -6 βαθμούς Κελσίου, που είχαμε σήμερα τα ξημερώματα. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι -2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και το μεσημέρι θα ανέβουμε ακόμη και στους 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια».

Στη συνέχεια ο κ. Κολυδάς ανέφερε: «Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε θερμοκρασίες γύρω στους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου, κάποια τοπική συννεφιά στα ανατολικά και τα νότια. Κάπως έτσι θα κυλήσει ο καιρός και το Σάββατο. Βέβαια, Σάββατο προς Κυριακή, θα υπάρχει μια διαταραχή, που ίσως δώσει τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας».

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος, θα έχουμε «τοπική συννεφιά, με παροδικές βροχές στα νότια της χώρας και κάποια λίγα χιόνια στα βόρια και με βελτίωση στα δυτικά. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, περίπου 2 βαθμούς».

Τέλος, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, «δυτικά και βόρεια θα έχουμε κυρίως τοπική συννεφιά. Στα ανατολικά και νότια και κυρίως στις Βόρειες Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, θα έχουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά. Θα εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές και θα έχουμε χιόνια στα ορεινά.

Οι βοριάδες θα φτάσουν στα 6-7 μποφόρ, όμως ο καιρός δεν θα έχει την εικόνα της κακοκαιρίας όπως την είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, που και πάλι -αν εξαιρέσουμε το κρύο- δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο. Οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι, αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα. Περίπου 10 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική

Αμερικανοί κομάντος κατέλαβαν τάνκερ από τη Βενεζουέλα μετά από κυνηγητό δύο εβδομάδων, στην περιοχή ρωσικά πολεμικά

Κόσμος 07.01.2026
Το πετρελαιοφόρο έπλεε υπό ρωσική σημαία και κατελήφθη από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Νέα απάτη μέσω QR codes ‑ Τι είναι το quishing και πώς να προστατευθείτε

Ελλάδα 07.01.2026
Μεγάλη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι πολίτες σε άγνωστα QR codes που μπορεί να εντοπίσουν σε δημόσιους χώρους

ΑΜΚΑ: Πώς επηρεάζει τον καθαρό μισθό, ποιοι κερδίζουν

Ελλάδα 07.01.2026
Ο ΑΜΚΑ καθορίζει πλέον την παρακράτηση φόρου βάσει ηλικίας, αυξάνοντας καθαρούς μισθούς κυρίως για εργαζόμενους κάτω των 30, ενώ κάθε μετάβαση σε νέο ηλικιακό κλιμάκιο μειώνει αυτόματα τις αποδοχές

Νικόλας Φαραντούρης: Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιανού

Πολιτική 07.01.2026
Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, αναφέρει η ανακοίνωση

Μέτρα για αγρότες: Ηλεκτρικό ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου τον Νοέμβριο

Ελλάδα 07.01.2026
Τα 6 μέτρα στη γραμμή “αυτά είναι τα μέτρα και δεν έχει άλλα”

Μπορούν οι στρατοί της Λατινικής Αμερικής να τα βάλουν με τις ΗΠΑ;

Κόσμος 07.01.2026
Ο Τραμπ απείλησε την Κολομβία, την Κούβα και το Μεξικό με στρατιωτική δράση. Θα μπορούσαν οι στρατοί τους να αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ;

Χειμερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και ποιες Κυριακές λειτουργούν τα καταστήματα

Οικονομία 07.01.2026
Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για τις πρώτες μεγάλες εκπτώσεις του 2026

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Κόκκινη προειδοποίηση για αρκετές περιοχές

Καιρός 07.01.2026
Πού προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Η Μπριζίτ Μπαρντό πέθανε από καρκίνο

Πολιτισμός 07.01.2026
Είχε υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για καρκίνο πριν τελικά χάσει τη μάχη με την ασθένεια τον περασμένο μήνα, αποκάλυψε ο σύζυγός της

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα ψύχους με τσουχτερό κρύο και χιόνια

Καιρός 07.01.2026
Χωρισμένη σε δύο τμήματα η χώρα σήμερα σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο - Νέα επιδείνωση του καιρού το Σάββατο