E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Δημοσίευση 27/12/2018 | 16:45

Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του χρόνου και το 2019 πλησιάζει, με τον καιρό την Πρωτοχρονιά να απασχολεί αρκετό κόσμο, δεδομένου και του ψυχρού μετώπου που σάρωσε τη χώρα τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο καιρός θα είναι αρκετά ήπιος, δεδομένης της εποχής.

Αρχικά, ο διευθυντής προγνώσεων Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, ανέφερε ότι «αυτήν την ώρα έχουμε μόνο τοπικά 7-8 μποφόρ και μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα κοπάσουν κατά τη διάρκεια του απογεύματος και κάποιες λίγες ασθενείς βροχές και χιονόνερο σημειώνεται στα ορεινά της Κρήτης. Και εκεί τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Από αύριο υποχωρεί το κρύο. Από απόψε το βράδυ και αύριο δεν θα έχουμε -5 και -6 βαθμούς Κελσίου, που είχαμε σήμερα τα ξημερώματα. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι -2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και το μεσημέρι θα ανέβουμε ακόμη και στους 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια».

Στη συνέχεια ο κ. Κολυδάς ανέφερε: «Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε θερμοκρασίες γύρω στους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου, κάποια τοπική συννεφιά στα ανατολικά και τα νότια. Κάπως έτσι θα κυλήσει ο καιρός και το Σάββατο. Βέβαια, Σάββατο προς Κυριακή, θα υπάρχει μια διαταραχή, που ίσως δώσει τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας».

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος, θα έχουμε «τοπική συννεφιά, με παροδικές βροχές στα νότια της χώρας και κάποια λίγα χιόνια στα βόρια και με βελτίωση στα δυτικά. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, περίπου 2 βαθμούς».

Τέλος, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, «δυτικά και βόρεια θα έχουμε κυρίως τοπική συννεφιά. Στα ανατολικά και νότια και κυρίως στις Βόρειες Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, θα έχουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά. Θα εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές και θα έχουμε χιόνια στα ορεινά.

Οι βοριάδες θα φτάσουν στα 6-7 μποφόρ, όμως ο καιρός δεν θα έχει την εικόνα της κακοκαιρίας όπως την είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, που και πάλι -αν εξαιρέσουμε το κρύο- δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο. Οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι, αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα. Περίπου 10 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κελίφ: «Δεν είμαι τρανς, είμαι κορίτσι ‑ Έκανα ορμονοθεραπεία, δέχομαι οποιονδήποτε έλεγχο»

Αθλητικά Νέα 05.02.2026
Αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη στη «L`Equipe» για την ορμονοθεραπεία και το γονίδιο SRY

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία

Καιρός 05.02.2026
Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια στα βουνά

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος

Ελλάδα 05.02.2026
Η δράση του και πώς εντοπίστηκε

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Οικονομία 05.02.2026
Αναλυτικά τα πρόστιμα

Αυτά τα SMS είναι δήθεν από τα ΕΛΤΑ και είναι απάτη

Ελλάδα 05.02.2026
Την προσοχή του κοινού εφιστούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε προσπάθεια εξαπάτησης από επιτήδειους με sms (phishing)

Βρετανία: Δεκάδες δηλητηριάσεις από γάλατα για βρέφη

Κόσμος 05.02.2026
Ύποπτα προϊόντα ανακλήθηκαν και στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Ελλάδα 05.02.2026
Τα ακριβή αίτια θανάτου διερευνώνται

Δώρο Πάσχα 2026: Πότε μπαίνει και πώς να το υπολογίσετε

Οικονομία 05.02.2026
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από το χρόνο εργασίας κατά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου

Δασκάλα γιόγκα: 3 εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία και Κηφισιά σε ένα μήνα

Ελλάδα 05.02.2026
Η γυναίκα είχε επιτεθεί και στην οικογένειά της, βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητο του πατέρα της

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο – Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελλάδα 05.02.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο στρατιωτικός κατηγορείται για συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα

Σία Κοσιώνη: Εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο

Ελλάδα 05.02.2026
Αγνωστο το πότε θα επιστρέψει στον ΣΚΑ