LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης

Σε ηλικία 87 ετών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/12/2018 | 10:40

Παραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων και σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης.

Ο Γιώργος Μοσχίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1931. Ο πατέρας του ήταν καπνεργάτης και η μητέρα του ήταν κόρη καπνεμπόρου.

Την καριέρα του ως ηθοποιός την ξεκίνησε το 1948 με περιοδεύοντες θιάσους. Στη συνέχεια σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε το 1952 με τον Θίασο Αρώνη-Μανωλίδου στο έργο «Ρομάντζο».

Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους αθηναϊκούς θιάσους, αλλά και με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης, παίζοντας σε όλα τα είδη. Διακρίθηκε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Την ίδια χρονιά έπαιξε στο ιστορικό δράμα του Γρ. Γρηγορίου, «Ο Μιμίκος και η Μαίρη».

Μερικές από τις πιο γνωστές του ταινίες είναι οι «Κρίμα το μπόι σου (1970)», «Τι 30, τι 40, τι 50 (1972)», «Αγάπη μου παλιόγρια (1972)», «Τον αράπη και αν τον πλένεις (1973)».

Φιλμογραφία

Απόστολος και μόνος (2006)
Καβάφης (1996)
Ζωή χαρισάμενη (1993)
Oh Babylon (1989)
Ο κλοιός (1987) [Γιώργος Καφετζόγλου]
Ρεβάνς (1983) [πατέρας]
Η παρεξήγηση (1983) [επιθεωρητής Κανάκης]
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Ρόζα (1982) [βιβλιοθηκάριος]
Ο κήπος με τα αγάλματα (1982)
Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας (1982) [Γιώργος]
Τρεις και ο κούκος / Σουβλίστε τους (1981) [Αλέκος]
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Happy Day (1976)
Η δίκη των δικαστών (1974) [Χριστόδουλος Κλωνάρης]
Ψυχή και σάρκα (εσύ κι εγώ) (1974)
Τα χρώματα της ίριδος (1974) [(δημοσιογράφος)]
Τον αράπη κι’ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Στέλιος Γιαπαχάκης]
Οι προστάτες (1973)
Ταγκό 2001 (1973)
Αγάπη μου παλιόγρια (1972) [Κωστής]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Παπαδήμας]
Τι 30… τι 40… τι 50… (1972) [Βίκτωρ Καλλινίκος]
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971) [Μίλτος Καρνέζης]
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Εφεντάκης]
Ο τρελοπενηντάρης (1971) [Παπασταύρου]
Ο φαφλατάς (1971) [Ελευθέριος Μπακλής]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971) [Τάσος]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Φριτς]
Κρίμα… το μπόι σου (1970) [ψυχίατρος]
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970) [Χάρης]
Στη μάχη της Κρήτης (1970)


Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Σταύρος Βαρβαράκης]
ΟΧΙ (1969) [Βιτόριο Σαλβατόρε]
Ο κόσμος τρελάθηκε… (1967) [Ιάκωβος]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [γκρουμ]
Τα δίχτυα της ντροπής (1965) [Δήμος]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Μπάμπης («Πολύδωρος»)]
Θρίαμβος (1962)
Διακοπές στην Αίγινα (1958)
Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958) [συνάδελφος Μιμίκου]

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα Υόρκη: 16χρονος επιτέθηκε σε 68χρονη ομογενή έξω από εκκλησία

Κόσμος 13.04.2024
Προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά τη σύλληψή του

Διαφορά ...οπισθίων: Τα μεγέθη των γυναικείων γλουτών σε όλο τον κόσμο ‑ Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Κόσμος 13.04.2024
Το μέγεθος του ισχίου μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με παράγοντες όπως η ηλικία, η εθνικότητα και η γεωγραφική τοποθεσία, σύμφωνα με την έρευνα

«Ραντεβού» για ξύλο στη Γλυφάδα μεταξύ μαθητών

Ελλάδα 13.04.2024
Συλλήψεις και προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Σεισμός 5,7 βαθμών έπληξε την αυτόνομη περιφέρεια του Θιβέτ

Κόσμος 13.04.2024
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων

Φορτηγατζής ξυλοκόπησε τη σύζυγό του ‑ Τον κατήγγειλε στο 112

Ελλάδα 13.04.2024
Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Συναγερμός στο Λιμενικό: Αντρας φέρεται να έπεσε μεσοπέλαγα από καράβι ‑ Τον ψάχνουν ελικόπτερα

Ελλάδα 13.04.2024
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Σούδα προς Πειραιά

Σοκ στην Τουρκία: Ένας νεκρός και 184 εγκλωβισμένοι στον αέρα μετά από κατάρρευση τελεφερίκ

Κόσμος 13.04.2024
Ελικόπτερα επιστρατεύτηκαν για τη διάσωση ανθρώπων μετά από δυστύχημα έξω από το τουρκικό θέρετρο της Αττάλειας

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Εύβοια, ταρακούνησε και την Αττική

Ελλάδα 13.04.2024
Επτά μετασεισμοί, 3,9R ο μεγαλύτερος

Πέθανε ο Ρομπέρτο Καβάλι

Πολιτισμός Χτες
Ο σπουδαίος σχεδιαστής ήταν άρρωστος εδώ και αρκετό καιρό

Τούρκοι δημοσιογράφοι βομβαρδίστηκαν στη Γάζα

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 70 άνθρωποι που τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseyrat μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο El Avda του καταυλισμού