E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκκένωση ουρανοξύστη 38 ορόφων στο Σίδνεϊ εξαιτίας ρωγμής

3000 άνθρωποι χωρίς στέγη

Δημοσίευση 24/12/2018 | 18:31

Εκκένωση ουρανοξύστη 38 ορόφων στο Σίδνεϊ εξαιτίας ρωγμής

Η αστυνομία της Αυστραλίας απομάκρυνε σήμερα αρκετές χιλιάδες ανθρώπους μετά την εμφάνιση μιας ρωγμής σε έναν ουρανοξύστη 38 ορόφων, που είχε οικοδομηθεί πρόσφατα, στο δυτικό Σίδνεϊ.

Παραμονή Χριστουγέννων, σχεδόν 3.000 άνθρωποι, ένοικοι του ουρανοξύστη ή γειτονικών κτιρίων κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο ταχέως και ειδικοί άρχισαν έρευνες στο κτίριο, που έχει μετατοπιστεί κατά «ένα ή δύο χιλιοστά».

«Η αστυνομία ενημερώθηκε για έναν μεγάλο κρότο που ακούστηκε στο ύψος του 10ου ορόφου της πολυκατοικίας», που ονομάζεται Opal Tower, και «βρήκε ότι υπήρχε μια ρωγμή», δήλωσε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων Γκρεγκ Ράιτ.

«Πυροσβέστες, συνοδευόμενοι από μηχανικούς και μέλη των πρώτων βοηθειών, θα ερευνήσουν το κτίριο για να εκτιμήσουν τις όποιες ζημιές και να αποφασίσουν για τη συνέχεια» της επιχείρησης, σημείωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μηχανικοί μου είπαν ότι (το κτίριο) έχει μετατοπιστεί κατά 1 ή 2 χιλιοστά» διευκρίνισε στον Τύπο ο επίτροπος Φίλιπ Ρότζερσον, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο ουρανοξύστης είχε πρόσφατα κατασκευαστεί και είχε παραδοθεί φέτος με 392 διαμερίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.

Ποιο σχέδιο ετοιμάζουν Ιράν και Χούτι για την Ερυθρά Θάλασσα αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν ιρανικές υποδομές

E-Daily 2.TopNews 16.07.2026
Σύμφωνα με τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters, το μήνυμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην οργάνωση και οι δυνάμεις της αναμένουν μόνο την εντολή.