E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο χριστουγεννιάτικος Γολγοθάς των φορολογούμενων

Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι την επόμενη Δευτέρα

Δημοσίευση 24/12/2018 | 08:39

Ο χριστουγεννιάτικος Γολγοθάς των φορολογούμενων

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά έως και εννιά φορολογικές υποχρεώσεις καλούνται να εκπληρώσουν έως και την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις.

Με την εκπνοή του χρόνου θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν φόρους και τέλη που υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι την επόμενη Δευτέρα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κλείσουν τις εξής εκκρεμότητες με την Εφορία:

1. ΕΝΦΙΑ: Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2018. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τη δόση θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής. Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη πληρώσει τις τρεις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και δυσκολεύονται να πληρώσουν την τέταρτη έχουν τη δυνατότητα να την εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων.

2. Τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων, των μοτοσικλετών και των λοιπών οχημάτων για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ ενώ όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου που ίσο με ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 135 ευρώ. Αν δεν καταβάλει το ποσό αυτό μέχρι την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει να πληρώσει 270 ευρώ.

3. Φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ.

4. ΦΠΑ: Εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία θα πρέπει να πληρώσουν το ΦΠΑ.

5. Φόρος εισοδήματος για πυρόπληκτους: Φυσικά πρόσωπα και Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα πρέπει να καταβάλουν την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος.

6. Δόσεις ρυθμίσεων: Η πληρωμή μηνιαίων δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

Επίσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 θα πρέπει:

7. Να έχουν υποβληθεί δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων και να έχουν πληρωθεί εφάπαξ οι αναλογούντες ΦΜΑ απ’ όσους φορολογούμενους επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές όπου από την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες.

8. Να έχουν υποβληθεί δηλώσεις ακινησίας και να έχουν κατατεθεί οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ για οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να τα κυκλοφορούν από το νέο έτος, για να απαλλαγούν από τέλη, τεκμήρια και φόρους πολυτελείας.

9. Να έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις φόρου γονική δωρεάς ή δωρεάς χρηματικών ποσών και να έχει πληρωθεί ο φόρος για όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χίθροου: Ξεκινούν σταδιακά οι πτήσεις από σήμερα το βράδυ

Κόσμος Χτες
Σε πλήρη λειτουργία από το Σάββατο 22/3

Δανία: Οι τρανς πολίτες μας να λαμβάνουν οδηγίες από την αμερικανική πρεσβεία πριν ταξιδέψουν στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο του εκτελεστικού διατάγματος Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αναγνωρίζουν μόνο δύο φύλα

Περιστέρι: «Ήπια τρία ποτήρια κρασί» λέει η 22χρονη που παρέσυρε θανάσιμα τον οδηγό ταξί

Ελλάδα Χτες
Η 22χρονη ήταν στο Κερατσίνι και πήγαινε στην Πετρούπολη - «Είδα τα φώτα του και τρόμαξα, κατέβασα ταχύτητα»

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχε σχέση με κοπέλες, θα μπορούσε να φτάσει σε ακατανόητες πράξεις λόγω χαρακτήρα» ‑ Η κατάθεση Μπιμπίλα

Ελλάδα Χτες
«Σε κάθε παράσταση δημιουργούσε και μια σχέση. Μετά οι κοπέλες εξαφανιζόταν. Κάποιες έχουν πάει εξωτερικό και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν» είπε ο Σ. Μπιμπίλας για τον Π. Φιλιππίδη

Μάριος Αθανασίου: Κλήθηκε για εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ ‑ Η δήλωση που έκανε τη μέρα των μεγάλων συγκεντρώσεων για τα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Ο γνωστός ηθοποιός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή για τους κουκουλοφόρους και τους ασφαλίτες

Τέμπη: Απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της πραγματογνωμοσύνης των βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η συμπληρωματική τεχνική έκθεση Ψαρόπουλου με ίχνη ξυλολίου-τολουολίου από 15 σημεία

Δίκη Φιλιππίδη: Οργή για τον εισαγγελέα – «Κάτι έχει προηγηθεί για να έρθει ο άνδρας σε στύση»

Ελλάδα Χτες
Ένταση προκλήθηκε στην δίκη Φιλιππίδη, μετά από τις ερωτήσεις – τοποθετήσεις του εισαγγελέα, με αιχμές για ευθύνες στο θύμα.

Συμμορία «τιμωρών» προσέγγιζε γκέι και τους ξυλοκοπούσε – Από 14 ως 26 ετών οι δράστες

Κόσμος Χτες
Στη κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν όπλα και ναζιστικά ενθύμια

Νορβηγός μηνύει το ChatGPT που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δολοφόνησε τα παιδιά του

Κόσμος Χτες
Η τεχνητή νοημοσύνη τον «έβγαλε» παιδοκτόνο

Βόλος: «Δεχόμουν απειλές ότι θα με βιάσουν και θα με σκοτώσουν» είπε η 35χρονη που έκλεψε 50.000 ευρώ από βενζινάδικο

Ελλάδα Χτες
«Μου έχει επιστρέψει 45.000 ευρώ, αλλά δεν μας λέει πού έχουν πάει τα υπόλοιπα», είπε ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου

Καθίζηση στη σήραγγα Όρθυος μετά το Λιανοκλάδι ‑ Πώς θα κινούνται τα τραίνα

Ελλάδα Χτες
Η καθίζηση προκλήθηκε από τη σαθρότητα του εδάφους στην ευρύτερη περιοχή, μετά την κακοκαιρία «Ιανός»