E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στη Βρετανία: Αεροπλάνα και αεροδρόμια στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα

Τα σενάρια επιβεβαίωσε ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας, Μπεν Γουάλας

Δημοσίευση 23/12/2018 | 14:34

Συναγερμός στη Βρετανία: Αεροπλάνα και αεροδρόμια στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας και η αντιτρομοκρατική στη Βρετανία, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ασφαλείας, Μπεν Γουάλας, η Αλ Κάιντα ετοιμάζεται να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο της παγκόσμιας τρομοκρατίας, πλήττοντας αεροπλάνα και αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Μπεν Γουάλας, η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση που οργάνωσε και υλοποίησε το «χτύπημα» της 9ης Σεπτεμβρίου 2001, στους Δίδυμους Πύργους και στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλάζοντας από εκείνη την ημέρα τον κόσμο, φέρεται να αναπτύσσει μία υπερσύγχρονη τεχνολογία, μέσω της οποίας θα έχει τη δυνατότητα να πλήξει αεροπλάνα και αεροδρόμια.

«Η απειλή είναι πραγματική», δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας της Βρετανίας σε συνέντευξή του στη Sunday Times. «Η ΑΛ Κάιντα έχει αναδιοργανωθεί. Περνούν ολοένα και περισσότερα μέλη τους στην Ευρώπη και έχουν εξοικειωθεί με τις νέες μεθόδους, ώστε να προκαλέσουν μία αεροπορικό επίθεση», πρόσθεσε, εντείνοντας την ανησυχία στους ανάμεσα στους πολίτες.

Σύμφωνα με μέλη των αρχών ασφαλείας στη Βρετανία, η Αλ Κάιντα είναι σε θέση να κατασκευάσει μίνι εκρηκτικούς μηχανισμούς. «Η Αλ Κάιντα έχει επανέλθει σε περιοχές που δεν περιμέναμε και που είχε εξαφανιστεί για πολύ καιρό», δήλωσε ο Μπεν Γουάλας.

Μία πιθανότητα που εξετάζεται, όπως τόνισε ο υπουργός Ασφαλείας, είναι η Αλ Κάιντα να επιχειρήσει με άλλους τρόπους να εισβάλει σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, προκειμένου να τοποθετήσει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ένα σενάριο αφορά την εισχώρηση τζιχαντιστών ως εργαζόμενοι. «Αν δεν μπορείς να μπεις από την μπροστινή πόρτα, δοκιμάζεις από την πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Μπεν Γουάλας, προσθέτοντας ότι έχει ήδη προβλεφθεί ένα κονδύλι 25 εκατ. στερλίνων, προκειμένου να εκπονηθούν σχέδια αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων.

Ηγέτης της Αλ Κάιντα ήταν ο Οσάμα Μπίν Λάντεν, ο οποίος εντοπίστηκε και εξολοθρεύτηκε στο Πακιστάν, από Αμερικανούς κομάντο. Το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει δράση ο γιος του, ο οποίος μάλιστα έχει στείλει μηνύματα μέσω τρομοκρατικού δικτύου, στις διεθνείς ηγεσίες. Η αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους άφησε πεδίο ελεύθερο για δράση στην Αλ Κάιντα, η οποία, αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του Μπεν Γουάλας, ετοιμάζεται να επανέλθει δυναμικά, προσθέτοντας έναν ακόμη κίνδυνο για την παγκόσμια κοινότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων

Voucher για βιβλία έως 150 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε εκδόσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χιλιάδες πολίτες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν βιβλία μέσω επιταγής από τη ΔΥΠΑ

Καταδίκη για Τζέιμς Δαλαμάγκα, τη σύντροφο και τον πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον Δαλαμάγκα

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Κόσμος Χτες
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας