E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τούρκος υπουργός Αμυνας: Οι προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο θα έχουν βαρύ τίμημα

Απάντηση στις δηλώσεις του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/12/2018 | 12:26

Τούρκος υπουργός Αμυνας: Οι προκλήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο θα έχουν βαρύ τίμημα

Απάντηση στις δηλώσεις του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος είχε πει πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας έκανε λόγο για «προκλήσεις» στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο.

«Ολοι πρέπει να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όλοι πρέπει να ξέρουν ότι το τίμημα θα είναι βαρύ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. «Αυτή είναι η συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας», συμπλήρωσε.

Aς σημειωθεί πως μόλις πριν από δύο ημέρες ο Χουλουσί Ακάρ σημείωνε πως «έχουμε λάβει τα μέτρα μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», σημειώνοντας παράλληλα πως «κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας».

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα, με εγρήγορση και νηφαλιότητα, επιβεβαιώνει ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι εξασφαλισμένα, όχι μόνο από την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της, αλλά και από την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εστιάζοντας περαιτέρω στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι επειδή τα εθνικά μας δίκαια είναι αγκυροβολημένα στη διεθνή νομιμότητα, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να επενδύει σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής και πολεμικής. «Η άλλη πλευρά είναι που χρειάζεται τις ρητορικές εξάρσεις και τις κενές προκλήσεις» συμπλήρωσε, επειδή έχει μία πολιτική αναθεωρητισμού απέναντι στο διεθνές δίκαιο.

Σε ερώτηση εάν η δήλωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έχει τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε «έχουμε απόλυτη ταύτιση με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να οξύνει την πολιτική ρητορική, αλλά από την άλλη πλετρά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε ένα σαφές σήμα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έπρεπε να κάνει.

Παράλληλα, τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υπάρχει ένα κλίμα εθνικής ομοψυχίας για τα κρίσιμα εθνικά μας ζητήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παναθηναϊκός: Πρόκριση στους «16» του Europa League με 10 παίκτες και θρίλερ στα πέναλτι

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» επικράτησαν της Βικτόρια Πλζεν με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση

Δολιοφθορά στη γραμμή Αθήνα‑Θεσσαλονίκη: Το ελληνικό FBI στις έρευνες ‑ Τι εξετάζεται

Ελλάδα Χτες
Τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει 20 ανάλογα περιστατικά τόσο στην Αθήνα όσο και στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο

Απεργία για τα Τέμπη: Κλείνουν το Σάββατο έξι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης

Ελλάδα Χτες
Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Aπάτη της Καμόρα σε νοσοκομείο: Σκηνοθετούσε τροχαία για να κλέβει ασφάλιστρα

Κόσμος Χτες
Πτώματα μεταφέρονταν με μάσκες οξυγόνου, στρατολογούνταν ψευδομάρτυρες και κατέθεταν ψευδείς εκθέσεις ατυχήματος. H οργάνωση εκμεταλλευόταν το κυλικείο και τους αυτόματους πωλητές του νοσοκομείου

Χαλκιδική: Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν σε σακούλες

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο σπεύδει ιατροδικαστής

Μία καυτή νύχτα στο πιο αποκλειστικό σeξ κλαμπ του Λος Αντζελες: Πώς γίνεται κανείς μέλος του

Κόσμος Χτες
Κρυμμένο ανάμεσα στους ελικοειδείς δρόμους των λόφων του Χόλιγουντ, σε μια αυστηρά φυλασσόμενη ιδιοκτησία με θέα που κόβει την ανάσα, λειτουργεί το Snctm

Γαλλία: Ο τερματοφύλακας της Ναντ προσποιήθηκε τραυματισμό για να φάνε οι μουσουλμάνοι συμπαίκτες του, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Αντονι Λοπες βρέθηκε ξαφνικά στο χορτάρι χωρίς να έχει επαφή με κάποιον αντίπαλο, ωστόσο ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε θέατρο για καλό λόγο

Κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του στο ΑΤ Λιβαδειάς

Ελλάδα Χτες
Απαγχονίστηκε με αυτοσχέδιο βρόγχο

Επίδομα 70 ευρώ για smartphone: Ποιοι έχουν δικαίωμα να το λάβουν

Οικονομία Χτες
Ποιοι είναι δικαιούχοι

Η Λόρα στα χέρια της αστυνομίας

Ελλάδα Χτες
Η 16χρονη εντοπίστηκε πριν από λίγο

Ισόβια στο δολοφόνο της Δώρας Ναστούλη στο Αγρίνιο

Ελλάδα Χτες
Η απόφαση έγινε δεκτή με έντονη συναισθηματική φόρτιση από τη μητέρα της Δώρας, τον αδερφό της και τα τρία παιδιά της που όλα αυτά τα χρόνια ζητούσαν δικαίωση για τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της με βίαιο τρόπο