E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στην Γερμανία: Φοβούνται για επίθεση σε αεροδρόμια τα Χριστούγεννα

Μετά από «ύποπτες κινήσεις» ατόμων στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης

Δημοσίευση 20/12/2018 | 20:31

Συναγερμός στην Γερμανία: Φοβούνται για επίθεση σε αεροδρόμια τα Χριστούγεννα

Το ενδεχόμενο πίσω από τις «ύποπτες κινήσεις» ατόμων στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, που εντοπίστηκαν νωρίτερα, να βρίσκεται ο σχεδιασμός τρομοκρατικής ενέργειας αφήνουν ανοιχτό οι αρχές της Γερμανίας, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι οι μαροκινές μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει «συγκεκριμένες» πληροφορίες στις αντίστοιχες γερμανικές.

Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης εντοπίστηκαν ύποπτοι να παρακολουθούν τις διαδικασίες ελέγχου και επιβίβασης και τουλάχιστον ένας εκ των υπόπτων θεωρείται επικίνδυνος ισλαμιστής.

Η Αστυνομία αναζητεί συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο, πατέρας και γιος, προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ήδη την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν από την γαλλική Αστυνομία να φωτογραφίζουν τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» στο Παρίσι. Η ταυτοποίησή τους έγινε μέσω των καμερών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι αρμόδιοι για τις έρευνες, Εισαγγελία της Στουτγκάρδης και Αστυνομία του Ρόιτλινγκεν, δεν έχουν προς το παρόν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, σύμφωνα ωστόσο με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, υπάρχουν «συγκεκριμένες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου, βάσει των οποίων σχεδιάζεται επίθεση αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο της περιοχής των γερμανογαλλικών συνόρων.

Οι μαροκινές υπηρεσίες έδωσαν μάλιστα και ονόματα των υπόπτων, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά των δύο ανδρών που παρακολουθούσαν τα αεροδρόμια στο Παρίσι και στην Στουτγκάρδη.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό τους. Τα στοιχεία των Μαροκινών περιελάμβαναν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ τεσσάρων ατόμων: «Διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ, οι αδελφοί μου και εγώ είμαστε εδώ για να τους καταπολεμήσουμε (…) Θα είμαι μόνος μου;», ρωτούσε ο ένας, για να λάβει την απάντηση: «Όχι, είμαστε περισσότεροι».

Λόγω αυτής της υπόθεσης, εκτός από το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια του Φρίντρισχάφεν, της Καρλσρούης και του Μάνχάιμ που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά μόνο ως «πρόληψη», όπως διευκρινίζεται, ενώ, σύμφωνα με την Bild, η ομοσπονδιακή αστυνομία εξέδωσε στο μεταξύ προειδοποίηση που αφορά και τα 14 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητέρα σκότωσε άνδρα που βρήκε κάτω από το κρεβάτι της 13χρονης κόρης της – Κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η 36χρονη από το Μέμφις πυροβόλησε τον 20χρονο αφού τον έδιωξε έξω από το σπίτι, με τη νομιμότητα της πράξης της να παραμένει αμφισβητούμενη.

Οικογένεια έζησε 11 μέρες σε πολυτελές θέρετρο της Ισπανίας και έφυγε χωρίς να πληρώσει ‑ η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η μητέρα της οικογένειας συνελήφθη την ώρα που επιβιβαζόταν στην πτήση επιστροφής, με την κατηγορία της απάτης για λογαριασμό 2.400 ευρώ σε ξενοδοχείο της Γκραν Κανάρια.

Τραγωδία στους πανηγυρισμούς για το Μουντιάλ: Νεκρός 13χρονος από κατάρρευση συντριβανιού στην Ισπανία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Σιουδάδ Ροδρίγο της επαρχίας Σαλαμάνκα, όταν υποχώρησε η ανώτερη πλατφόρμα λίθινου συντριβανιού γεμάτου κόσμο.

Παρέδες: Τα βίντεο που προκάλεσαν οργή μετά τον τελικό του Μουντιάλ 2026

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Αργεντινός μέσος έπιασε τον Έρικ Γκαρσία από τον λαιμό και χτύπησε τον Γκάβι με αγκώνα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος Τσίπρα – Ποιοι είναι τα 75 μέλη

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης ορίστηκε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Σάλος στην Ιταλία: 43χρονος πέθανε μετά την ακινητοποίησή του από αστυνομικούς στη Μπολόνια

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο άνδρας, μαροκινής καταγωγής, υπέστη καρδιακή ανακοπή αφού αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού.

Μακάβριο εύρημα στο Ωραιόκαστρο: Σορός εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε αυτοκίνητο στην Εγνατία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η σορός αγνώστων στοιχείων βρέθηκε εκτός του οχήματος, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που επεκτάθηκε και σε χαμηλή βλάστηση.

«Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ανατιναχτείς ανά πάσα στιγμή;»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αποκάλυψε σε συνέντευξή του το κλίμα της αντιπαράθεσης με τον απεσταλμένο του Τραμπ, περιγράφοντας εχθρικές ανταλλαγές και αμείλικτες δηλώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Καιρός σήμερα: Καύσωνας σε όλη τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» 40 με 41 βαθμοί

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40-41 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Καρδίτσα: Ιερέας και πρόεδρος κοινότητας κατέληξαν σε γροθιές

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το επεισόδιο ξέσπασε στον προαύλιο χώρο εκκλησίας και οδήγησε τους εμπλεκόμενους σε αστυνομικό τμήμα, μηνύσεις και κλήση ενώπιον εισαγγελέα.

Πτώμα γυναίκας σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι γνωρίζουμε για τη νεκρή

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η ταυτοποίηση της σορού και τα αίτια θανάτου αναμένονται από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα.

Μουντιάλ 2026: Όλα τα βίντεο από τη μεγάλη βραδιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.