E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στην Γερμανία: Φοβούνται για επίθεση σε αεροδρόμια τα Χριστούγεννα

Μετά από «ύποπτες κινήσεις» ατόμων στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης

Δημοσίευση 20/12/2018 | 20:31

Συναγερμός στην Γερμανία: Φοβούνται για επίθεση σε αεροδρόμια τα Χριστούγεννα

Το ενδεχόμενο πίσω από τις «ύποπτες κινήσεις» ατόμων στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, που εντοπίστηκαν νωρίτερα, να βρίσκεται ο σχεδιασμός τρομοκρατικής ενέργειας αφήνουν ανοιχτό οι αρχές της Γερμανίας, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι οι μαροκινές μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει «συγκεκριμένες» πληροφορίες στις αντίστοιχες γερμανικές.

Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης εντοπίστηκαν ύποπτοι να παρακολουθούν τις διαδικασίες ελέγχου και επιβίβασης και τουλάχιστον ένας εκ των υπόπτων θεωρείται επικίνδυνος ισλαμιστής.

Η Αστυνομία αναζητεί συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο, πατέρας και γιος, προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ήδη την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν από την γαλλική Αστυνομία να φωτογραφίζουν τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» στο Παρίσι. Η ταυτοποίησή τους έγινε μέσω των καμερών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι αρμόδιοι για τις έρευνες, Εισαγγελία της Στουτγκάρδης και Αστυνομία του Ρόιτλινγκεν, δεν έχουν προς το παρόν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, σύμφωνα ωστόσο με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, υπάρχουν «συγκεκριμένες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου, βάσει των οποίων σχεδιάζεται επίθεση αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο της περιοχής των γερμανογαλλικών συνόρων.

Οι μαροκινές υπηρεσίες έδωσαν μάλιστα και ονόματα των υπόπτων, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά των δύο ανδρών που παρακολουθούσαν τα αεροδρόμια στο Παρίσι και στην Στουτγκάρδη.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό τους. Τα στοιχεία των Μαροκινών περιελάμβαναν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ τεσσάρων ατόμων: «Διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ, οι αδελφοί μου και εγώ είμαστε εδώ για να τους καταπολεμήσουμε (…) Θα είμαι μόνος μου;», ρωτούσε ο ένας, για να λάβει την απάντηση: «Όχι, είμαστε περισσότεροι».

Λόγω αυτής της υπόθεσης, εκτός από το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια του Φρίντρισχάφεν, της Καρλσρούης και του Μάνχάιμ που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά μόνο ως «πρόληψη», όπως διευκρινίζεται, ενώ, σύμφωνα με την Bild, η ομοσπονδιακή αστυνομία εξέδωσε στο μεταξύ προειδοποίηση που αφορά και τα 14 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Κόσμος 08.02.2026
Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds

3 Doors Down: Πέθανε ο Brad Arnold σε ηλικία 47 ετών

Κόσμος 08.02.2026
Ο τραγουδιστής και frontman του συγκροτήματος πέθανε το Σάββατο, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα νεφρά

ΓΣΕΕ: Στον οικονομικό εισαγγελέα ο «φάκελος» Παναγόπουλου ‑ Στο επίκεντρο άλλα πέντε άτομα και έξι εταιρείες

Ελλάδα 08.02.2026
Στο πλαίσιο της έρευνας προβλέπεται η κλήση μαρτύρων, η αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, καθώς και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» του Γιάννη Παναγόπουλου

Σμήναρχος ‑ κατάσκοπος της Κίνας: Είχε πρόσβαση σε κινήσεις αεροσκαφών και σε κρίσιμες αποστολές

Ελλάδα 08.02.2026
Τα τελευταία χρόνια είχε επίσης επισκεφτεί στρατόπεδα της Ασίας, είχε συμμετάσχει σε προγράμματα ανταλλαγής γνώσεων, και είχε εξοικειωθεί με προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα έως τις 3 το μεσημέρι

Ελλάδα 08.02.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιηθούν τεχνικές εργασίες

Αλλαγές στη κόκκινη γραμμή του Μετρό: Κλείνουν 4 σταθμοί

Ελλάδα 08.02.2026
Οι σταθμοί Σύνταγμα, Ακρόπολη, Συγγρού – Φιξ και Νέος Κόσμος θα ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους

Λειψυδρία στην Αττική: Πόσο βοήθησαν οι πρόσφατες βροχές

Ελλάδα 08.02.2026
Tα αποθέματα στους ταμιευτήρες για την Αττική φτάνουν σήμερα στα 560 εκατ. κυβικά, έναντι 667 εκατ. κυβικά ένα χρόνο πριν και πάνω από 900 εκατ. κυβικά πριν δύο χρόνια

Δύο νεκροί μετανάστες στον Έβρο: Ερευνάται αν προσπάθησαν να διασχίσουν το ποτάμι

Ελλάδα 08.02.2026
Ο ένας διακομίστηκε ήδη νεκρός, ενώ ο δεύτερος έφερε αρχικά σημεία ζωής

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων