E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στην Γερμανία: Φοβούνται για επίθεση σε αεροδρόμια τα Χριστούγεννα

Μετά από «ύποπτες κινήσεις» ατόμων στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης

Δημοσίευση 20/12/2018 | 20:31

Συναγερμός στην Γερμανία: Φοβούνται για επίθεση σε αεροδρόμια τα Χριστούγεννα

Το ενδεχόμενο πίσω από τις «ύποπτες κινήσεις» ατόμων στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, που εντοπίστηκαν νωρίτερα, να βρίσκεται ο σχεδιασμός τρομοκρατικής ενέργειας αφήνουν ανοιχτό οι αρχές της Γερμανίας, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι οι μαροκινές μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει «συγκεκριμένες» πληροφορίες στις αντίστοιχες γερμανικές.

Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης εντοπίστηκαν ύποπτοι να παρακολουθούν τις διαδικασίες ελέγχου και επιβίβασης και τουλάχιστον ένας εκ των υπόπτων θεωρείται επικίνδυνος ισλαμιστής.

Η Αστυνομία αναζητεί συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο, πατέρας και γιος, προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ήδη την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν από την γαλλική Αστυνομία να φωτογραφίζουν τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» στο Παρίσι. Η ταυτοποίησή τους έγινε μέσω των καμερών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι αρμόδιοι για τις έρευνες, Εισαγγελία της Στουτγκάρδης και Αστυνομία του Ρόιτλινγκεν, δεν έχουν προς το παρόν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, σύμφωνα ωστόσο με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, υπάρχουν «συγκεκριμένες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου, βάσει των οποίων σχεδιάζεται επίθεση αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο της περιοχής των γερμανογαλλικών συνόρων.

Οι μαροκινές υπηρεσίες έδωσαν μάλιστα και ονόματα των υπόπτων, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά των δύο ανδρών που παρακολουθούσαν τα αεροδρόμια στο Παρίσι και στην Στουτγκάρδη.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό τους. Τα στοιχεία των Μαροκινών περιελάμβαναν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ τεσσάρων ατόμων: «Διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ, οι αδελφοί μου και εγώ είμαστε εδώ για να τους καταπολεμήσουμε (…) Θα είμαι μόνος μου;», ρωτούσε ο ένας, για να λάβει την απάντηση: «Όχι, είμαστε περισσότεροι».

Λόγω αυτής της υπόθεσης, εκτός από το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια του Φρίντρισχάφεν, της Καρλσρούης και του Μάνχάιμ που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά μόνο ως «πρόληψη», όπως διευκρινίζεται, ενώ, σύμφωνα με την Bild, η ομοσπονδιακή αστυνομία εξέδωσε στο μεταξύ προειδοποίηση που αφορά και τα 14 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μασκ στο Νταβός: «Σύντομα τα ρομπότ θα υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπων» ‑ Το «καρφί» για Τραμπ

Κόσμος Χτες
Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Έλον Μασκ στο Νταβός

ΠΑΟΚ – Μπέτις 2‑0: Προκρίθηκε με γκολάρα και με μπαλάρα!

Αθλητικά Νέα Χτες
Tην τελευταία αγωνιστική στη Λιόν... ρέστα 8άδας!

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρό ηλικιωμένο ζευγάρι και τα σκυλιά τους από διαρροή υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Ένας άνδρας και μια γυναίκα εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους

Καθίζηση οδοστρώματος στον Πειραιά: Διεκόπη η κυκλοφορία

Ελλάδα Χτες
Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις εναλλακτικές διαδρομές που έχουν οριστεί για να αποφύγουν την περιοχή αυτή

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε και άφησε την τελευταία του πνοή

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για 68χρονο άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός πλησίον του αυτοκινήτου του

Έπεσε το X – Δεν φορτώνει η πλατφόρμα σε εκατομμύρια χρήστες

Tech + Science Χτες
Πρόβλημα λειτουργίας του Twitter (νυν X) στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο

Ισπανία: Βρέθηκαν ακόμη δύο σοροί ‑ Στους 45 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
«Θεωρητικά, πρόκειται για τους δύο νεκρούς που δεν είχαν βρεθεί ακόμη», εξήγησε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Ο Μπάρον μου έσωσε τη ζωή»: Ο γιος του Τραμπ είδε έναν αθλητή πολεμικών τεχνών να χτυπά γυναίκα και σήμανε συναγερμό

Κόσμος Χτες
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου επικοινώνησε με τις βρετανικές αρχές

Παράσυρση ηλικιωμένης στη Γλυφάδα: Σπαρακτικό κλάμα παιδιού ‑ «Πού πάει η μαμά;»

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγω μέτρα από το σημείο που έχασε τη ζωή της η 56χρονη

Τουρκία: Νοσοκόμα κακοποίησε βρέφος που βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα και το άφησε ανάπηρο

Κόσμος Χτες
Η νοσοκόμα χτυπούσε το μωρό στο κεφάλι άρχισε να κλαίει και στη συνέχεια σφίγγει το πόδι του και το τραβάει προς το μέρος της

«Τα ‘χωσε» ο Ζελένσκι στην Ευρώπη από το Νταβός: Ζούμε μια ατελείωτη «Μέρα της Μαρμότας»

Κόσμος Χτες
«Ένας χρόνος πέρασε και τίποτα δεν έχει αλλάξει» - «Αν ο Πούτιν αποφασίσει να καταλάβει τη Λιθουανία ή να πλήξει την Πολωνία, ποιος θα απαντήσει;» διερωτήθηκε