E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συναγερμός στην Γερμανία: Φοβούνται για επίθεση σε αεροδρόμια τα Χριστούγεννα

Μετά από «ύποπτες κινήσεις» ατόμων στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης

Δημοσίευση 20/12/2018 | 20:31

Συναγερμός στην Γερμανία: Φοβούνται για επίθεση σε αεροδρόμια τα Χριστούγεννα

Το ενδεχόμενο πίσω από τις «ύποπτες κινήσεις» ατόμων στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης, που εντοπίστηκαν νωρίτερα, να βρίσκεται ο σχεδιασμός τρομοκρατικής ενέργειας αφήνουν ανοιχτό οι αρχές της Γερμανίας, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι οι μαροκινές μυστικές υπηρεσίες είχαν δώσει «συγκεκριμένες» πληροφορίες στις αντίστοιχες γερμανικές.

Όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης εντοπίστηκαν ύποπτοι να παρακολουθούν τις διαδικασίες ελέγχου και επιβίβασης και τουλάχιστον ένας εκ των υπόπτων θεωρείται επικίνδυνος ισλαμιστής.

Η Αστυνομία αναζητεί συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι δύο, πατέρας και γιος, προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ήδη την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν από την γαλλική Αστυνομία να φωτογραφίζουν τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκολ» στο Παρίσι. Η ταυτοποίησή τους έγινε μέσω των καμερών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι αρμόδιοι για τις έρευνες, Εισαγγελία της Στουτγκάρδης και Αστυνομία του Ρόιτλινγκεν, δεν έχουν προς το παρόν προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, σύμφωνα ωστόσο με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, υπάρχουν «συγκεκριμένες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου, βάσει των οποίων σχεδιάζεται επίθεση αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο της περιοχής των γερμανογαλλικών συνόρων.

Οι μαροκινές υπηρεσίες έδωσαν μάλιστα και ονόματα των υπόπτων, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά των δύο ανδρών που παρακολουθούσαν τα αεροδρόμια στο Παρίσι και στην Στουτγκάρδη.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό τους. Τα στοιχεία των Μαροκινών περιελάμβαναν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ τεσσάρων ατόμων: «Διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ, οι αδελφοί μου και εγώ είμαστε εδώ για να τους καταπολεμήσουμε (…) Θα είμαι μόνος μου;», ρωτούσε ο ένας, για να λάβει την απάντηση: «Όχι, είμαστε περισσότεροι».

Λόγω αυτής της υπόθεσης, εκτός από το αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια του Φρίντρισχάφεν, της Καρλσρούης και του Μάνχάιμ που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά μόνο ως «πρόληψη», όπως διευκρινίζεται, ενώ, σύμφωνα με την Bild, η ομοσπονδιακή αστυνομία εξέδωσε στο μεταξύ προειδοποίηση που αφορά και τα 14 μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρωτοφανής επέμβαση στην Κίνα: Γιατροί «έσωσαν» το αυτί γυναίκας, τοποθετώντας το προσωρινά στο πόδι της

Κόσμος 30.12.2025
Γιατί η ομάδα των χειρούργων επέλεξε το πόδι της γυναίκας να «φιλοξενήσει» προσωρινά το αυτί

Αδιανόητο βίντεο: Αδερφές ξυλοκόπησαν φίλη τους και την άφησαν αναίσθητη στη μέση του δρόμου

Κόσμος 30.12.2025
Μέσα σε 13 λεπτά από την επίθεση οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία

Χαλκίδα: 13χρονος στο νοσοκομείο λόγω κατανάλωσης αλκοόλ σε χριστουγεννιάτικο γλέντι

Ελλάδα 30.12.2025
Οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και έπειτα συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Στον «πάγο» η βόρεια Ελλάδα: Πού έδειξε το θερμόμετρο ‑8,6 βαθμούς Κελσίου

Κόσμος 30.12.2025
Αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία στην Κεντρική Μακεδονία

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Εκπνέει η προθεσμία ‑ Δεν θα δοθεί παράταση

Ελλάδα 30.12.2025
Αν οι οδηγοί δεν είναι συνεπείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα

Τραγωδία στα Ανω Λιόσια: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον προαστιακό

Ελλάδα 30.12.2025
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Γρίπη: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ‑ Πάνω από 500 εισαγωγές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα 30.12.2025
«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για ενίσχυση των προληπτικών μέτρων

Βαρδούσια: Αργός και αγωνιώδης ο θάνατος των 4 ορειβατών

Ελλάδα 30.12.2025
Νέα στοιχεία για την τραγωδία, πώς τους καταπλάκωσε το χιόνι