E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο χιονιάς «χτύπησε» τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία

Ποιες είναι οι περιοχές που «άσπρισαν» από τις πρώτες πρωινές ώρες

Δημοσίευση 18/12/2018 | 10:02

Ο χιονιάς «χτύπησε» τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία

Το κύμα κακοκαιρίας έχει πλήξει από τις 5 το πρωί της Τρίτης με έντονα φαινόμενα την Κεντρική Ελλάδα και ειδικά την ορεινή περιοχή του Τυμφρηστού και τα Βαρδούσια, ενώ πιο ανατολικά έντονη χιονόπτωση παρουσιάζεται στο όρος Όθρυ.

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι είναι στους 15 πόντους και χρειάζονται αλυσίδες από το 56ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Λαμίας-Καρπενησίου και μέχρι τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης».

Χιονόπτωση έχει και στο Καρπενήσι και σε ολόκληρη την Ευρυτανία, με προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Αλυσίδες πάντως χρειάζονται και στο κομμάτι Καρπενησίου-Αγρινίου στη θέση «Μπαγασάκι» και πιο κάτω μεταξύ 35ου έως 39ου χιλιόμετρου.

Στη Φθιώτιδα επίσης όλα τα ορεινά διαμερίσματα ξύπνησαν ντυμένα στα λευκά.

Έντονη χιονόπτωση υπάρχει στο «16» και συγκεκριμένα από το 13ο χιλιόμετρο και μέχρι το 22ο της ΕΟ Λαμίας-Δομοκού, χωρίς να έχει δοθεί σήμα για αλυσίδες, καθώς τα συνεργεία της Περιφέρειας ενεργούν ασταμάτητα από το πρωί.

Ωστόσο όσοι οδηγοί χρειάζεται να κινηθούν στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων.

Σημειώνεται ότι το κομμάτι του Μπράλου και γύρω από τον Παρνασσό δεν αντιμετώπισε - προς το παρόν - σφοδρή κακοκαιρία, ενώ τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης.

Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο βόρειο Αιγαίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναμπελ Σκόφιλντ: Πέθανε το μοντέλο και ηθοποιός από καρκίνο του εγκεφάλου

Κόσμος 04.03.2026
Νοσηλευόταν μέχρι πρόσφατα στο Λος Αντζελες και έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Επιβάτης σε αμόκ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τα έκανε «γυαλιά‑καρφιά» επειδή δεν έφυγε η πτήση

Ελλάδα 04.03.2026
Ανδρας προκάλεσε σοβαρές και πολλαπλές ζημιές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», πετώντας μπουκάλια επειδή δεν έφυγε η πτήση του για Κύπρο

Σοκ και δέος: Ο τορπιλισμός της ιρανικής φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Σρι Λάνκα ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Κόσμος 04.03.2026
Το πλοίο επέστρεφε στο Ιράν μετά τη συμμετοχή του στις πολυεθνικές ναυτικές ασκήσεις MILAN 2026 στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας.

Κρήτη: Φρικτό θάνατο βρήκε άνδρας που παγιδεύτηκε σε φρέζα ενώ εκτελούσε εργασίες στο αμπέλι του

Ελλάδα 04.03.2026
Ο 73χρονος Βρετανός είχε εγκατασταθεί μόνιμα σε χωριό της Σητείας στην Κρήτη πριν από πολλά χρόνια

Voucher 750 ευρώ: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι το δικαιούνται και πώς θα το πάρετε

Οικονομία 04.03.2026
Ανοιξε ο δρόμος για το voucher 750 ευρώ της ΔΥΠΑ. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πώς θα πληρωθείτε.

Στο τραπέζι η απαγόρευση της μπούρκας στην Ελλάδα: Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και τι ισχύει στην Ευρώπη

Πολιτική 04.03.2026
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περιορισμούς της χρήσης της σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Συγκίνηση, κλάματα και χειροκροτήματα για την επιστροφή των εφήβων αθλητών του Αρη στη Θεσσαλονίκη

Αθλητικά Νέα 04.03.2026
Η Κ18 των κιτρινόμαυρων επέστρεψε οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, μετά τον εγκλωβισμό στο Αμπου Ντάμπι

Κουτσούμπας: «Τουλάχιστον τα δύο από τα τέσσερα drones που καταρρίφθηκαν στην Κύπρο είχαν κατεύθυνση στη Σούδα»

Πολιτική 04.03.2026
«Το ξέρουμε», ανέφερε με βεβαιότητα ο γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Γιάννενα: Νεκρός φοιτητής μετά από πτώση στην Πανεπιστημιούπολη

Ελλάδα 04.03.2026
Εντοπίστηκε έξω από το κτίριο του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

Δρόμος «ρούφηξε» μηχάνημα καθαρισμού στα Γιάννενα

Ελλάδα 04.03.2026
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός

Διάδοχος Χαμενεΐ: Ποιος είναι ο γιος του, Μοτζτάμπα, που θεωρείται «πιο σκληροπυρηνικός από τον πατέρα του»

Κόσμος 04.03.2026
Το προφίλ του επικρατέστερου διαδόχου του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ - Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν την εκλογή