E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι συμβαίνει με όσους δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, αλλά δεν το πήραν ακόμα

Γιατί δεν μπήκαν τα λεφτά στις 14 Δεκεμβρίου

Δημοσίευση 17/12/2018 | 19:51

Τι συμβαίνει με όσους δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, αλλά δεν το πήραν ακόμα

Διευκρινίσεις για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, όμως τα χρήματα δεν μπήκαν στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όσοι πολίτες είχαν εγκεκριμένη αίτηση κοινωνικού μερίσματος και δεν πληρώθηκαν ανήκουν σε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις:

1η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος. Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε βάσει ΑΦΜ. Οι αιτήσεις των δικαιούχων δεν έχουν απορριφθεί και παραμένουν εγκεκριμένες για την επόμενη πληρωμή, που θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου. Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα e-mail, εφόσον το είχαν συμπληρώσει στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της αίτησης.

Πιστώσεις σε δηλωθέντες στην εφαρμογή λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση του ΑΦΜ του δικαιούχου του Κοινωνικού Μερίσματος δεν θα πραγματοποιηθούν.

Προς το σκοπό καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, καλούνται οι δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν εγκεκριμένη αίτηση μερίσματος αλλά δεν πληρώθηκαν:

(α) να ακυρώσουν την αίτησή τους και να προβούν σε «Επαναξιολόγηση». Στη νέα αίτηση πρέπει να δηλώσουν στην εφαρμογή λογαριασμό ΙΒΑΝ στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι

ή / και

(β) να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του ΑΦΜ τους στην τράπεζα συνεργασίας τους προσκομίζοντας το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος.

Εδώ μπορείτε να βρείτε σχετικό ενημερωτικό έντυπο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτούνται από τη νομοθεσία και τα έγγραφα που μπορούν να πιστοποιήσουν τα στοιχεία αυτά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο εις χείρας του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

2η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε η μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων την τελευταία πενταετία. Σημειώνεται ότι σε βάθος πενταετίας πραγματοποιείται έλεγχος είτε για την υποβολή δήλωσης ως υπόχρεου είτε για το αν ο αιτών υπήρξε σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου αρκεί να είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος. Οι περισσότερες αιτήσεις όσων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία απορρίφθηκαν αμέσως. Για μία μικρή μερίδα οι αιτήσεις απορρίφθηκαν κατόπιν περαιτέρω ελέγχων και οι αιτούντες έλαβαν ενημέρωση με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφόσον είχε δηλωθεί κατά τη διάρκεια της αίτησης.

Η πλατφόρμα για την υποβολή/τροποποίηση των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκλογές στην Αλβανία: Τέταρτη θητεία Ράμα

Κόσμος 13.05.2025
Σχηματίζει μόνος του κυβέρνηση

Επιστολή αποκάλυψε μυστική σήραγγα με τρένο των Ναζί που είναι γεμάτο χρυσάφι

Κόσμος 13.05.2025
Μυστήρια επιστολή κάνει λόγο για ύπαρξη μυστικής σήραγγας στην οποία βρίσκεται τρένο των Ναζί, γεμάτο με χρυσάφι

Καιρός: Ανατροπή με την κακοκαιρία ‑ Έρχονται... 32άρια και σκόνη

Καιρός 13.05.2025
Τι αναφέρει σε πρόβλεψή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Νομική ‑ Επτά συλλήψεις για την επίθεση και τον τραυματισμό φοιτητή

Ελλάδα 13.05.2025
Επτά συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για την αιματηρή επίθεση στη Νομική

Λίμνη Πλαστήρα: Στο νοσοκομείο 17χρονος λόγω μέθης κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής ‑ Συνελήφθησαν 12 καθηγητές

Ελλάδα 13.05.2025
Βότκα και σφηνάκια, κατανάλωσαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές

Ο Τραμπ στη Σαουδική Αραβία με Μασκ και Αλτμαν: Τον υποδέχθηκαν με ιππικό, τρομπέτες και μωβ χαλιά

Κόσμος 13.05.2025
Ασαφές ακόμη εάν θα διακόψει την περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου για να επισκεφθεί την Τουρκία για το Ουκρανικό

Δείτε live τις δηλώσεις Μητσοτάκη ‑ Μερτς στο Βερολίνο

Ελλάδα 13.05.2025
Στην ατζέντα επενδύσεις, διμερές εμπόριο, διεθνείς εξελίξεις, μεταναστευτικό

Νέο βίντεο καταγράφει ενεργό υποθαλάσσιο ηφαίστειο λίγο πριν από την επικείμενη έκρηξη

Κόσμος 13.05.2025
Το Axial Seamount βρίσκεται σχεδόν 1,4 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Θάνατοι στο Ελληνικό: Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τις έρευνες

Ελλάδα 13.05.2025
Η μητέρα, η κόρη και ο γιος της ίδιας οικογένειας μέσα σε διάστημα 13 ημερών, διερευνάται από το Ανθρωποκτονιών