E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι συμβαίνει με όσους δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, αλλά δεν το πήραν ακόμα

Γιατί δεν μπήκαν τα λεφτά στις 14 Δεκεμβρίου

Δημοσίευση 17/12/2018 | 19:51

Τι συμβαίνει με όσους δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα, αλλά δεν το πήραν ακόμα

Διευκρινίσεις για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, όμως τα χρήματα δεν μπήκαν στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όσοι πολίτες είχαν εγκεκριμένη αίτηση κοινωνικού μερίσματος και δεν πληρώθηκαν ανήκουν σε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις:

1η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος. Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε βάσει ΑΦΜ. Οι αιτήσεις των δικαιούχων δεν έχουν απορριφθεί και παραμένουν εγκεκριμένες για την επόμενη πληρωμή, που θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου. Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα e-mail, εφόσον το είχαν συμπληρώσει στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της αίτησης.

Πιστώσεις σε δηλωθέντες στην εφαρμογή λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση του ΑΦΜ του δικαιούχου του Κοινωνικού Μερίσματος δεν θα πραγματοποιηθούν.

Προς το σκοπό καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, καλούνται οι δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν εγκεκριμένη αίτηση μερίσματος αλλά δεν πληρώθηκαν:

(α) να ακυρώσουν την αίτησή τους και να προβούν σε «Επαναξιολόγηση». Στη νέα αίτηση πρέπει να δηλώσουν στην εφαρμογή λογαριασμό ΙΒΑΝ στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι

ή / και

(β) να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του ΑΦΜ τους στην τράπεζα συνεργασίας τους προσκομίζοντας το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος.

Εδώ μπορείτε να βρείτε σχετικό ενημερωτικό έντυπο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτούνται από τη νομοθεσία και τα έγγραφα που μπορούν να πιστοποιήσουν τα στοιχεία αυτά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο εις χείρας του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

2η Περίπτωση: Δεν επιβεβαιώθηκε η μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων την τελευταία πενταετία. Σημειώνεται ότι σε βάθος πενταετίας πραγματοποιείται έλεγχος είτε για την υποβολή δήλωσης ως υπόχρεου είτε για το αν ο αιτών υπήρξε σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου αρκεί να είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος. Οι περισσότερες αιτήσεις όσων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία απορρίφθηκαν αμέσως. Για μία μικρή μερίδα οι αιτήσεις απορρίφθηκαν κατόπιν περαιτέρω ελέγχων και οι αιτούντες έλαβαν ενημέρωση με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφόσον είχε δηλωθεί κατά τη διάρκεια της αίτησης.

Η πλατφόρμα για την υποβολή/τροποποίηση των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεκάδες μαγνήτες από τα έντερα 13χρονου αφαίρεσαν γιατροί στη Νέα Ζηλανδία

Κόσμος 24.10.2025
Υπέφερε από πόνους στην κοιλιά για ημέρες πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 50χρονο που ξυλοκόπησε την σύντροφό του στο Κορωπί

Ελλάδα 24.10.2025
Κατηγορείται και για σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικου, καθώς χτύπησε ένα από τα παιδιά του

Νεκρός με τραύμα από όπλο στο κεφάλι βρέθηκε 55χρονος αστυνομικός

Ελλάδα 24.10.2025
Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για αυτοκτονία

Πίστευαν ότι χάθηκε, τελικά τον ξέχασαν: Λύθηκε το «μυστήριο» με τον πίνακα του Πικάσο αξίας 600.000 ευρώ

Κόσμος 24.10.2025
Ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο «Νεκρή φύση με κιθάρα», που αγνοούνταν επί τρεις εβδομάδες, εντοπίστηκε στη Μαδρίτη από την αστυνομία της Ισπανίας

Τουρίστας στην Ιταλία ακολούθησε τη σύντομη διαδρομή του GPS και βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού

Κόσμος 24.10.2025
Ο οδηγός μπήκε σε ένα αγρόκτημα και κατέληξε στην πλαγιά, ενώ επέστρεφε στο κατάλυμα όπου διέμενε

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους 11 από τους 37 κατηγορούμενους

Ελλάδα 24.10.2025
Οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο

Αδωνις Γεωργιάδης για την τρανς που αδυνατεί να κλείσει ραντεβού για εξέταση προστάτη: «Πρέπει να λυθεί, έχει δίκιο»

Ελλάδα 24.10.2025
Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε να διορθώσει ένα σοβαρό τεχνικό κενό που εμποδίζει μια τρανς γυναίκα να κάνει εξέταση προστάτη

Η Βραζιλιάνα με τα μπικίνι που διηύθυνε ένα διακρατικό κύκλωμα διακίνησης κάνναβης

Κόσμος 24.10.2025
Διαφήμιζε τον εαυτό της μοιράζοντας «κιτ» με τσιγάρα κάνναβης στον δρόμο

35χρονος στον Βόλο απείλησε συγγενείς της πρώην συζύγου του: «Θα σας σφάξω και θα σας βγάλω τα μάτια»

Ελλάδα 24.10.2025
Ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών, από τους οποίους θα εκτίσει άμεσα τους δύο, ενώ οι υπόλοιποι 19 θα ανασταλούν επί τριετίας

Βγήκε στο δρόμο και άρχισε να πετάει 50ευρα ηλικιωμένος στο Αργος Ορεστικό

Ελλάδα 24.10.2025
Οι περαστικοί ειδοποίησαν την αστυνομία

Κορωπί: Το μαρτύριο της 40χρονης, η ζωή στα social media και η έκπληξη που ετοίμαζε στον 50χρονο

Ελλάδα 24.10.2025
Σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού νοσηλεύεται η 40χρονη μετά από την άγρια κακοποίηση από τον σύζυγό της

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέσυρε τη συμμετοχή του στο Παρίσι και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το τουρνουά της Αθήνας

Αθλητικά Νέα 24.10.2025
Ο Έλληνας πρωταθλητής κάνει αγώνα δρόμου για το Hellenic Championship