E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα

«Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη»

Δημοσίευση 17/12/2018 | 08:29

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της Δευτέρας θα είναι τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα και στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Για νέα σημαντική επιδείνωση που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κάνει λόγο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αργά το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τρίτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις - ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα - θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει στο Facebook ότι: «Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη για το πόσο χαμηλά θα φτάσουν οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία και ακόμα μεγαλύτερο αν θα εμφανιστούν πρόσκαιρα και στη Θεσσαλονίκη!

Δύσκολη η διάταξη της Τρίτης με τα βραδινά αποψινά στοιχεία να θέλουν τον παγερό βαρδάρη να εισέρχεται σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Μακεδονίας δυναμικότερα και πιο παγερά απ'ότι έδειχναν τα πρωινά στοιχεία της Κυριακής αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα αύριο Τρίτη χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις να επιλέξουν τις περιοχές που θα κυριαρχήσει ο Βαρδάρης πολύ πιθανόν μαζί με τη Θεσσαλονίκη και κυρίως τα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της και μαζί με τα βόρεια-βορειοδυτικά προάστια της. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι, και έχει ξανασυμβεί, ότι στις περιοχές γύρω από τον βαρδάρη και σε λίγα μόλις χιλιόμετρα απόσταση οι σχετικά θερμότερες αεριες μάζες οι οποίες αναμένεται να επικρατούν, θα αφήνουν μόνο βροχή να φτάνει στο έδαφος ακόμα και στις ορεινές περιοχές».

Η εκτίμηση για τον καιρό τα Χριστούγεννα
Για τον καιρό τα Χριστούγεννα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Όσον αφορά στον καιρό των Χριστουγέννων γενικά φαίνεται να είναι μαλακός έως και ζεστός για την εποχή στις περισσότερες περιοχές με τοπικές μόνο βροχές.

Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων αν και μικρή υπάρχει στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής και κυρίως βορειοδυτικής Ελλάδας και ίσως και της ανατολικής Μακεδονίας.

Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι νοτιοδυτικοί οι οποίοι δεν αποκλείεται κυρίως στα πελάγη και τα βουνά να είναι αρκετά ενισχυμένοι. Αλλαγή κατά πάσα πιθανότητα του καιρού (ακόμα υπάρχουν κάποιες μοντελικές διχογνωμίες) αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου προς και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 27/12 με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, σταδιακή στροφή των ανέμων σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας