E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα

«Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη»

Δημοσίευση 17/12/2018 | 08:29

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της Δευτέρας θα είναι τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα και στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Για νέα σημαντική επιδείνωση που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κάνει λόγο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αργά το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τρίτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις - ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα - θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει στο Facebook ότι: «Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη για το πόσο χαμηλά θα φτάσουν οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία και ακόμα μεγαλύτερο αν θα εμφανιστούν πρόσκαιρα και στη Θεσσαλονίκη!

Δύσκολη η διάταξη της Τρίτης με τα βραδινά αποψινά στοιχεία να θέλουν τον παγερό βαρδάρη να εισέρχεται σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Μακεδονίας δυναμικότερα και πιο παγερά απ'ότι έδειχναν τα πρωινά στοιχεία της Κυριακής αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα αύριο Τρίτη χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις να επιλέξουν τις περιοχές που θα κυριαρχήσει ο Βαρδάρης πολύ πιθανόν μαζί με τη Θεσσαλονίκη και κυρίως τα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της και μαζί με τα βόρεια-βορειοδυτικά προάστια της. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι, και έχει ξανασυμβεί, ότι στις περιοχές γύρω από τον βαρδάρη και σε λίγα μόλις χιλιόμετρα απόσταση οι σχετικά θερμότερες αεριες μάζες οι οποίες αναμένεται να επικρατούν, θα αφήνουν μόνο βροχή να φτάνει στο έδαφος ακόμα και στις ορεινές περιοχές».

Η εκτίμηση για τον καιρό τα Χριστούγεννα
Για τον καιρό τα Χριστούγεννα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Όσον αφορά στον καιρό των Χριστουγέννων γενικά φαίνεται να είναι μαλακός έως και ζεστός για την εποχή στις περισσότερες περιοχές με τοπικές μόνο βροχές.

Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων αν και μικρή υπάρχει στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής και κυρίως βορειοδυτικής Ελλάδας και ίσως και της ανατολικής Μακεδονίας.

Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι νοτιοδυτικοί οι οποίοι δεν αποκλείεται κυρίως στα πελάγη και τα βουνά να είναι αρκετά ενισχυμένοι. Αλλαγή κατά πάσα πιθανότητα του καιρού (ακόμα υπάρχουν κάποιες μοντελικές διχογνωμίες) αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου προς και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 27/12 με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, σταδιακή στροφή των ανέμων σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκινά το νέο MEGA Voucher για εργαζομένους – Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

Ελλάδα 03.03.2026
Η μεγάλη πρόσκληση της ΔΥΠΑ για το 2026 είναι προ των πυλών

ΥΠΕΞ: Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν, διαρκής η στήριξη στην Κύπρο

Ελλάδα 03.03.2026
Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ανέφερε ότι τα αιτήματα επαναπατρισμού Ελλήνων στη Μέση Ανατολή είναι μερικές χιλιάδες και δεν υπάρχει κανένα αίτημα από το Ιράν

Κύπρος: Καλεί τους πολίτες να δημιουργήσουν σακίδιο έκτακτης ανάγκης ‑ Τα μέτρα αυτοπροστασίας

Κόσμος 03.03.2026
Το σακίδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τα βασικά είδη όπως τρόφιμα, νερό, πρώτες βοήθειες, καθώς και προσωπικά έγγραφα

Τραγωδία στη Λεμεσό: Γονείς εντόπισαν νεκρό το βρέφος τους

Κόσμος 03.03.2026
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό καταγράφηκε ως αιφνίδιος θάνατος

Λονδίνο: Ουρές στα βενζινάδικα έν μέσω φόβων για εκτόξευση των τιμών

Κόσμος 03.03.2026
Αυξάνονται οι ουρές στα βενζινάδικα του Λονδίνου εν μέσω φόβων για αύξηση των τιμών που συνδέεται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Πένθος στο ελληνικό βόλεϊ: Πέθανε ο Γκι Ρόζε Νάνγκα

Ελλάδα 03.03.2026
Θλίψη προκάλεσε στον χώρο του ελληνικού βόλεϊ η είδηση του θανάτου του Γκι Ρόζε Νάνγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 53 ετών

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία με πτήση μαχητικών αεροσκαφών ‑ Τι ισχύει

Ελλάδα 03.03.2026
Εκατοντάδες πολίτες ανησύχησαν όταν είδαν τα αεροπλάνα στον αέρα

Υπό κράτηση ο Γεωργιανός ύποπτος για κατασκοπεία στη Σούδα

Ελλάδα 03.03.2026
Στην Αθήνα o 36χρονος αζερικής καταγωγής – Τα στοιχεία της ΕΥΠ και οι έρευνες για πιθανές επαφές με το Ιράν

Το Netflix θα εξαφανιστεί αθόρυβα από 87 εκατομμύρια συσκευές σήμερα

Tech + Science 03.03.2026
Οι χρήστες που επηρεάζονται έχουν ήδη λάβει ειδοποίηση στη συσκευή τους

Μέση Ανατολή: Εντολή σε Αμερικανούς πολίτες για άμεση εγκατάλειψη 12 χωρών

Κόσμος 03.03.2026
Οι χώρες «κινδύνου» για τους Αμερικανούς στη Μέση Ανατολή

ΑΑΔΕ: Αλλαγή ΚΑΔ χωρίς πρόστιμο έως την 1η Ιουνίου ‑ Πώς γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση

Οικονομία 03.03.2026
Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής φάσης, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση ενάρξεων, μεταβολών και διακοπών εργασιών μέσω των ψηφιακών εφαρμογών

«Ουρές» στα βενζινάδικα: Πού θα φτάσουν οι τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος

Ελλάδα 03.03.2026
Το ράλι περνά ήδη στην ηλεκτρική ενέργεια και στα καύσιμα, με τους καταναλωτές να βλέπουν νέες επιβαρύνσεις στην αντλία και στους λογαριασμούς