E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα

«Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη»

Δημοσίευση 17/12/2018 | 08:29

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της Δευτέρας θα είναι τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα και στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Για νέα σημαντική επιδείνωση που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κάνει λόγο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Αργά το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τρίτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις - ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα - θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει στο Facebook ότι: «Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη για το πόσο χαμηλά θα φτάσουν οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία και ακόμα μεγαλύτερο αν θα εμφανιστούν πρόσκαιρα και στη Θεσσαλονίκη!

Δύσκολη η διάταξη της Τρίτης με τα βραδινά αποψινά στοιχεία να θέλουν τον παγερό βαρδάρη να εισέρχεται σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Μακεδονίας δυναμικότερα και πιο παγερά απ'ότι έδειχναν τα πρωινά στοιχεία της Κυριακής αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα αύριο Τρίτη χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις να επιλέξουν τις περιοχές που θα κυριαρχήσει ο Βαρδάρης πολύ πιθανόν μαζί με τη Θεσσαλονίκη και κυρίως τα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της και μαζί με τα βόρεια-βορειοδυτικά προάστια της. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι, και έχει ξανασυμβεί, ότι στις περιοχές γύρω από τον βαρδάρη και σε λίγα μόλις χιλιόμετρα απόσταση οι σχετικά θερμότερες αεριες μάζες οι οποίες αναμένεται να επικρατούν, θα αφήνουν μόνο βροχή να φτάνει στο έδαφος ακόμα και στις ορεινές περιοχές».

Η εκτίμηση για τον καιρό τα Χριστούγεννα
Για τον καιρό τα Χριστούγεννα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Όσον αφορά στον καιρό των Χριστουγέννων γενικά φαίνεται να είναι μαλακός έως και ζεστός για την εποχή στις περισσότερες περιοχές με τοπικές μόνο βροχές.

Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων αν και μικρή υπάρχει στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής και κυρίως βορειοδυτικής Ελλάδας και ίσως και της ανατολικής Μακεδονίας.

Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι νοτιοδυτικοί οι οποίοι δεν αποκλείεται κυρίως στα πελάγη και τα βουνά να είναι αρκετά ενισχυμένοι. Αλλαγή κατά πάσα πιθανότητα του καιρού (ακόμα υπάρχουν κάποιες μοντελικές διχογνωμίες) αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου προς και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 27/12 με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, σταδιακή στροφή των ανέμων σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κηφισός: Καραμπόλα με επτά αμάξια στο ύψος της Λυκόβρυσης

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Εγκλωβισμένοι στην κίνηση οι οδηγοί

Αμετανόητος ο Ισραηλινός υπουργός παρά τη διεθνή κατακραυγή: «Δεν θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Με νέα ανάρτηση το Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ απάντησε στον Ισραηλινός ΥΠΕΞ ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του σε βίντεο κατά ακτιβιστών

Τραμπ για Ιράν: Ο Νετανιάχου θα «κάνει ό,τι θέλω εγώ»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για το ενδεχόμενο επανέναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

Βρετανία: Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες για «ρατσισμό» σε 18χρονο που πέθαινε

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Η οικογένεια του δολοφόνου έστησε ολόκληρη πλεκτάνη ώστε να κατηγορήσει τον νεαρό για ρατσισμό

Οσμή αερίου στην Αττική: Γιατί οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν την πηγή προέλευσης

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Μυστήριος παραμένει ο λόγος για την έντονη οσμή αερίου που χθες (19/05) τάραξε τα νότια προάστια της Αττικής

Εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης τα αιολικά: Απαγόρευση και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.200μ.

Ελλάδα 20.05.2026
Τι ορίζει το νέο χωροταξικό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε στην Αττική Οδό: Χτύπησε σε καθρέφτη παρκαρισμένου περιπολικού και «καρφώθηκε» σε φορτηγό

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 500 μέτρα μετά τα διόδια της Ανθούσας

«Ο βασιλιάς Κάρολος πέθανε»: Σοκ στη Βρετανία μετά από λάθος ανακοίνωση ραδιοφωνικού σταθμού

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Το πρόγραμμα διακόπηκε ξαφνικά και ακούστηκε το «God Save the King»

«Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο

Πώς έγινε το έγκλημα στο Δαφνί: «Όσοι νοσηλευτές και να ήταν, δεν μπορούσε να ανατραπεί»

E-Daily 2.TopNews 20.05.2026
Στον νεκρό διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση

Πέθανε ο τραγουδιστής των Boston, Τόμι Ντε Κάρλο, σε ηλικία 60 ετών

Κόσμος 20.05.2026
Eίχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Σεπτέμβριο του 2025 και έδωσε μάχη με την ασθένεια μέχρι το τέλος