E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έντεκα άνθρωποι έφαγαν ρύζι σε ινδουιστικό ναό και πέθαναν

Άλλοι 93 νοσηλεύονται, οι 23 βρίσκονται σε μηχανική στήριξη της αναπνοής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/12/2018 | 12:39

Έντεκα άνθρωποι έφαγαν ρύζι σε ινδουιστικό ναό και πέθαναν

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατανάλωση ρυζιού, το οποίο είχε πιθανώς μολυνθεί από κάποια τοξική ουσία, σε τελετή που είχε διοργανωθεί σε ινδουιστικό ναό στην Μισόρ, στην νότια Ινδία, δήλωσε σήμερα τοπικός υγειονομικός αξιωματούχος. Επίσης 29 άνθρωποι νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση σε πολλές περιοχές της πόλης αυτής που βρίσκεται στο κρατίδιο Καρνατάκα.

"Έντεκα άνθρωποι πέθαναν και μέχρι στιγμής 93 νοσηλεύονται, εκ των οποίων 29 με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής", δήλωσε ο Κ. Χ. Πρασάντ, υγειονομικός υπεύθυνος της συνοικίας στην οποία βρίσκεται ο ναός. "Είναι πιθανόν ότι μια κάποιου είδους τοξική ουσία είχε ανακατευτεί με το ρύζι. Δείγματα έχουν σταλεί για εξετάσεις", πρόσθεσε ο Πρασάντ. Αυτοί που νοσηλεύονται έχουν εμετούς, διάρροιες και αναπνευστικά προβλήματα, διευκρίνισε.

Ένας πιστός που παρευρισκόταν στην τελετή δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι το ρύζι ανέδιδε μια ιδιαίτερη οσμή, αλλά ότι οι άνθρωποι το έφαγαν πάραυτα.

Υπεύθυνος του κρατιδίου της Καρνατάκα εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι θα δοθεί οικονομική αποζημίωση 500.000 ρουπιών (περίπου 6.190 ευρώ) στην οικογένεια καθενός από τα θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 25.03.2026
Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Κόσμος 25.03.2026
Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Ελλάδα 25.03.2026
Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα 25.03.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 25.03.2026
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος 25.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα 25.03.2026
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.