E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση στο Στρασβούργο: Ο δράστης διέφυγε με ταξί από το σημείο του μακελειού!

Οι λεπτομέρειες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη γαλλική αστυνομία και την αντιτρομοκρατική

Δημοσίευση 13/12/2018 | 18:27

Επίθεση στο Στρασβούργο: Ο δράστης διέφυγε με ταξί από το σημείο του μακελειού!

Την αποτυχία των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας να εντοπίσουν αρκετές ώρες μετά τα τραγικά γεγονότα στο Στρασβούργο, τον δράστη του μακελειού με τους τρεις νεκρούς και τους 13 τραυματίες, αρχίζουν να εκτιμούν τα γαλλικά ΜΜΕ, καθώς βγαίνουν στην επιφάνεια λεπτομέρειες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη γαλλική αστυνομία και την αντιτρομοκρατική.

Το πρώτο στοιχείο, που έγινε γνωστό λίγη ώρα μετά τον πανικό που επικράτησε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, ήταν ότι ο δράστης, που κατονομάστηκε αργότερα ως τον μαροκινής καταγωγής Γάλλο, Σερίφ Σεκάτ, είχε διαφύγει ήδη μία φορά το πρωί της αποφράδας εκείνης ημέρας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης και εισβολής της αστυνομίας στο διαμέρισμα που διέμενε. Η αστυνομία τον αναζητούσε για υπόθεση ληστείας.

Το δεύτερο στοιχείο που ελέγχεται, είναι η δεύτερη διαφυγή του δράστη, όταν εντοπίστηκε στη Χριστουγεννιάτικη αγορά, δίπλα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Κλεμπέρ. Ο Σερίφ Σεκάτ πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, καθώς και πολίτες, προκειμένου να διασπάσει την προσοχή των δυνάμεων ασφαλείας.

Το τρίτο στοιχείο αφορά τον τρόπο διαφυγής του. Ο μαροκινής καταγωγής, αλλά γεννημένος στη Γαλλία δράστης, δεν διέφυγε με μηχανή, ή με αυτοκίνητο, ούτε τον φυγάδευσαν συνεργάτες του. πως έγινε γνωστό, αλλά δεν αναδείχθηκε στον βαθμό που του άρμοζε, μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων, ο Σερίφ Σεκάτ διέφυγε με ταξί, το οποίο «μίσθωσε» στην περιοχή Neudorf, του Στρασβούργου.

Το τέταρτο στοιχείο δεν έχει επιβεβαιωθεί, τα γεγονότα ωστόσο συγκλίνουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ο Σερίφ Σεκάτ εικάζεται πως έχει διαφύγει στη Γερμανία, διασχίζοντας τα σύνορα των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών και δυνάμεων, δίχως να γίνει αντιληπτός από κανένα μέσο, παρά τα αυξημένα μέτρα που είχαν ληφθεί. Εφόσον επιβεβαιωθεί η διαφυγή του στη Γερμανία, όπου οι γερμανικές δυνάμεις διεξάγουν μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του, θα πρόκειται για μία συνολική αποτυχία των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας να ελέγξουν μία κατάσταση που προκλήθηκε από ένα άτομο, το οποίο δεν είχε την παραμικρή υποστήριξη από τρομοκρατικές ή άλλες οργανώσεις και δίχως προγενέστερο σχέδιο για τη όσα διαδραματίστηκαν στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Neudorf

Αρκετές ώρες μετά, η γαλλική αστυνομία επανήλθε στη συνοικία του Στρασβούργου, Neudorf, την οποία απέκλεισε για τη συλλογή νέψων στοιχείων που σχετίζονται με τη διαφυγή του Σερίφ Σεκάτ. Περιπολικά έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους και έχουν αποκλείσει την περιοχή εμποδίζοντας την κυκλοφορία.

Πάνοπλοι αστυνομικοί κινούνται σε ομάδες, πραγματοποιώντας εφόδους σε σπίτια, κρατώντας αυτόματα όπλα. Περαστικοί και δημοσιογράφοι κλήθηκαν από τις αρχές να απομακρυνθούν.

«Θέλουμε να άρουμε πάσα αμφιβολία, όπως κάνουμε εδώ και 36 ώρες. Δεν είχαμε κάποια πληροφορία και η επιχείρηση αυτή δεν προαναγγέλλει τίποτα, ας αφήσουμε την έρευνα να συνεχιστεί» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ενώπιον της Γερουσίας.

Διεξάγονται έρευνες σε πολλές περιοχές. «Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να λέει ότι το πρόσωπο που αναζητούμε βρίσκεται σε αυτή την περιοχή» επιβεβαίωσε μια αστυνομική πηγή στο AFP.

Σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική πηγή, αυτή η επιχείρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της έρευνας, όμως δεν έχει άμεσο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βουλγαρία: Τρεις νεκροί και εκατοντάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες

Κόσμος 04.10.2025
Μεταξύ των θυμάτων είναι και δύο διασώστες

Τι αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ελλάδα 04.10.2025
Πώς θα τιμωρούνται οι παραβάτες του ΚΟΚ

Απίστευτη γκάφα από τον Κουέστα ‑ Έφαγε γκολ πίσω από την σέντρα στην Τουρκία

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ήττας της Αντάλιασπορ με 5-2 απέναντι στη Ρίζεσπορ

Το «φιλί» της Σελήνης με τον Κρόνο μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου ‑ Tι ώρα να το δείτε

Tech + Science 04.10.2025
Το φιλί μεταξύ του συντρόφου της Γης και του « Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «προσέλαβε» για μάνατζερ το ChatGPT

Αθλητικά Νέα 04.10.2025
Για να διαπραγματευτεί το νέο του συμβόλαιο

Έναρξη του αντιγριπικού εμβολιασμού ‑ Για 1η φορά διαθέσιμο το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Ελλάδα 04.10.2025
Υπάρχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις για τη χορήγησή του

Δραματικό τέλος για κηπουρό σε βόθρο: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή στους ιδιοκτήτες βίλας στο Ρίο

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 55χρονος βρήκε ασφυκτικό θάνατο, όταν κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Αρτα: Ολοκληρώθηκε η εκταφή της 28χρονης Σπυριδούλας – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό της

Ελλάδα 04.10.2025
Απαντήσεις ζητάει η οικογένεια της εγκύου - Τα ερωτήματα που μένουν ανοιχτά

Ουκρανία: Ρωσικό drone χτύπησε ουκρανικό επιβατικό τρένο ‑Βίντεο με βαγγόνι να φλέγεται

Κόσμος 04.10.2025
Μια νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σόστκα, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Σοκ στη Βρετανία: Παντρεύτηκε 15χρονη βάσει της σαρία και τη βίαζε μαζί με άλλους 18 άνδρες

Κόσμος 04.10.2025
Οχτώ άνδρες καταδικάστηκαν σε συνολικά 91 χρόνια κάθειρξη για την εκμετάλλευση της ανήλικης