E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Krampus: Ο κακός τερατόμορφος Αγιος Βασίλης

Έχει μόνο την λίστα με τα κακά παιδιά

Δημοσίευση 16/12/2018 | 01:08

Krampus: Ο κακός τερατόμορφος Αγιος Βασίλης

Όλοι ξέρουμε τον Άγιο Βασίλη με το έλκηθρο, τα δώρα και τους τάρανδους όμως τι γίνεται με τα κακά παιδιά τα Χριστούγεννα; Εκεί αναλαμβάνει σύμφωνα με τον μύθο ο Krampus, ο κακός τερατόμορφος Άγιος Βασίλης, γιατί από ότι φαίνεται στην μυθολογία των χωρών της κεντρικής Ευρώπης δεν είναι αρκετό για τα κακά παιδιά να μην λαμβάνουν δώρα.

Ο Krampus που συχνά εμφανίζεται τις τελευταίες δεκαετίες να φορά και την στολή του Άγιου Βασίλη (σε δημοφιλής ταινίες και σειρές αλλά και σε ilustrations) είναι μισός δαίμονας-μισός άνθρωπος έχει κέρατα και τιμωρεί τα κακά παιδιά. Μάλιστα σε πολλές ιστορίες κουβαλάει βαριές αλυσίδες με καμπανάκια ώστε να παρασύρει τα παιδιά που νομίζουν οτι είναι ο Άγιος Βασίλης. Επιπλέον οι αλυσίδες πιστεύεται ότι συμβολίζουν τη σύνδεση του διαβόλου με τη χριστιανική εκκλησία.

Και ακόμα χειρότερα σε άλλες ιστορίες ο Krampus κρατάει κλαδιά σημύδας ή μαστίγιο για να τιμωρήσει τα παιδιά και ένα σάκο ή ένα καλάθι που κουβαλάει στην πλάτη ώστε να απαγάγει τα κακά παιδιά για να τα πάει στην κόλαση ή....να τα φάει.

Υπάρχουν μάλιστα παραδοσιακές γιορτές στην Αυστρία, τη Γερμανία (Βαυαρία), την Ουγγαρία, και άλλες όπου άνδρες ντύνονται σαν τον Krampus και βγαίνουν στους δρόμους.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι ο... πυρετός της μπλε κουκίδας που τρομοκρατεί τη μουσική βιομηχανία

E-Daily 1.Hero 17.06.2026
Γιατί ακυρώνονται τόσες συναυλίες; Η κρυφή κρίση που χτυπά τη μουσική βιομηχανία

Πόσες ακόμη; Η Ελλάδα μετρά ήδη 7 γυναικοκτονίες μέσα στο 2026 και ο εφιάλτης συνεχίζεται

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Από τις 19 γυναικοκτονίες του 2025 στις 7 που έχουν ήδη καταγραφεί φέτος. Κάπου ανάμεσα στους αριθμούς, υπάρχουν γυναίκες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Πως προέκυψε ο όρος σκυλάδικα για τα νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα;

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι εκδοχές για το πως βγήκε ο όρος

Explainer: Γιατί δεν γεννιούνται πια παιδιά σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας;

E-Daily 3.Left Χτες
Η σιωπή στα μαιευτήρια της επαρχίας τρομάζει περισσότερο από τα στατιστικά

Η Keke Palmer έχει το τέλειο σπίτι που θα πρωταγωνιστούσε σε δική του σειρά

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια ξεναγεί το κοινό σε έναν χώρο όπου κάθε αντικείμενο κρύβει μια ξεχωριστή ιστορία

Οι πιο στιλάτοι ποδοσφαιριστές του κόσμου έρχονται από το Κονγκό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι «Λεοπαρδάλεις» του Κονγκό τίμησαν την ιστορία τους

Η ποιήτρια που σόκαρε την Ιαπωνία: Η γυναίκα που τόλμησε να μιλήσει για τον έρωτα όταν όλες έπρεπε να σιωπούν

E-Daily 3.Left Προχτές
Την αποκάλεσαν ανήθικη, την κατηγόρησαν ότι «διαφθείρει τα ήθη», όμως η Yosano Akiko άλλαξε για πάντα τον τρόπο που οι γυναίκες μιλούν για τον εαυτό τους, τον έρωτα και την ελευθερία.

Εφημερίδες «βάφτηκαν» με αίμα για να μιλήσουν για τη φτώχεια της περιόδου στη Νότια Αφρική

E-Daily 3.Left Προχτές
Η καμπάνια που σόκαρε τους αναγνώστες και έφερε στο προσκήνιο τη φτώχεια της περιόδου