E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Krampus: Ο κακός τερατόμορφος Αγιος Βασίλης

Έχει μόνο την λίστα με τα κακά παιδιά

Δημοσίευση 16/12/2018 | 01:08

Krampus: Ο κακός τερατόμορφος Αγιος Βασίλης

Όλοι ξέρουμε τον Άγιο Βασίλη με το έλκηθρο, τα δώρα και τους τάρανδους όμως τι γίνεται με τα κακά παιδιά τα Χριστούγεννα; Εκεί αναλαμβάνει σύμφωνα με τον μύθο ο Krampus, ο κακός τερατόμορφος Άγιος Βασίλης, γιατί από ότι φαίνεται στην μυθολογία των χωρών της κεντρικής Ευρώπης δεν είναι αρκετό για τα κακά παιδιά να μην λαμβάνουν δώρα.

Ο Krampus που συχνά εμφανίζεται τις τελευταίες δεκαετίες να φορά και την στολή του Άγιου Βασίλη (σε δημοφιλής ταινίες και σειρές αλλά και σε ilustrations) είναι μισός δαίμονας-μισός άνθρωπος έχει κέρατα και τιμωρεί τα κακά παιδιά. Μάλιστα σε πολλές ιστορίες κουβαλάει βαριές αλυσίδες με καμπανάκια ώστε να παρασύρει τα παιδιά που νομίζουν οτι είναι ο Άγιος Βασίλης. Επιπλέον οι αλυσίδες πιστεύεται ότι συμβολίζουν τη σύνδεση του διαβόλου με τη χριστιανική εκκλησία.

Και ακόμα χειρότερα σε άλλες ιστορίες ο Krampus κρατάει κλαδιά σημύδας ή μαστίγιο για να τιμωρήσει τα παιδιά και ένα σάκο ή ένα καλάθι που κουβαλάει στην πλάτη ώστε να απαγάγει τα κακά παιδιά για να τα πάει στην κόλαση ή....να τα φάει.

Υπάρχουν μάλιστα παραδοσιακές γιορτές στην Αυστρία, τη Γερμανία (Βαυαρία), την Ουγγαρία, και άλλες όπου άνδρες ντύνονται σαν τον Krampus και βγαίνουν στους δρόμους.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιάδας: Το μυθικό βάραθρο της Σπάρτης υπάρχει στ’ αλήθεια και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη

E-Daily 1.Hero 03.05.2026
Το σημείο που πέρασε στην ιστορία ως τόπος τιμωρίας και θρύλων συνεχίζει να προκαλεί δέος στη Λακωνία

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το απίστευτο κόλπο Αμερικανού για να ταξιδεύει αεροπορικώς δωρεάν

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Εξυπνάκιας πέταξε δωρεάν για 6 χρόνια – Τον έπιασαν μόλις τώρα

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

E-Daily 1.Hero 03.05.2026
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Τα σπίτια που στέκονται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέουν μέρα με τη μέρα

E-Daily 1.Hero 03.05.2026
Αν και τα συγκεκριμένα σπίτια στέκουν για χρόνια κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

Ήθελαν να τον βραβεύσουν και ανακάλυψαν ότι έλειπε από τη δουλειά 6 χρόνια

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Ο «αφοσιωμένος» μηχανικός εκμεταλλεύτηκε μια γραφειοκρατική σύγχυση στο έπακρο

Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί

E-Daily 3.Left Χτες
Αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων μέσα από πέτρινες επιγραφές 2.500 χρόνων

Γιατί πρέπει στ’ αλήθεια να ανησυχούμε για τη Gen Z;

E-Daily 3.Left Χτες
Τι αναφέρει άρθρο της VOX