E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαψεύδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα περί βιασμού του 19χρονου

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Δημοσίευση 12/12/2018 | 10:47

Διαψεύδει το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα περί βιασμού του 19χρονου

Στην διάψευση πληροφοριών περί βιασμού του 19χρονου Αλβανού, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με σχετική ανακοίνωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου, επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση από την οποία δεν προκύπτουν ευρήματα βιασμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015 θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές.

Ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση: Διευκρινίζεται, κατ’ αρχάς, ότι την αρχική επιλογή του τόπου φυλάκισης δεν την κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά η Εισαγγελική Αρχή.

Μόλις έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι ο 19χρονος προσωρινά κρατούμενος Α.Λ. θα εισαγόταν στο Κ.Κ. Αυλώνα δόθηκαν ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. Ακολούθως τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους.

Ωστόσο, συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ’ αυτόν και του επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά. Ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού.

Για το συμβάν διεξάγεται ήδη αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης».

Οι πληροφορίες που ήρθαν νωρίτερα από τον Ευαγγελισμό ανέφεραν ότι πιστοποιήθηκε ο βιασμός του 19χρονου μέσα στις φυλακές Αυλώνα (δείτε περισσότερα εδώ), ωστόσο, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Αλβανό φαίνεται ότι δεν διαπιστώνει ίχνη βιασμού -κάτι που αναμένεται να καταγράψει και στην ιατροδικαστική του έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατέβηκαν από το eBay οι φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Ελλάδα 16.02.2026
Η αγγελία αποσύρθηκε, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν το υλικό αγοράστηκε τελικά ή αν κατέβηκε χωρίς να ολοκληρωθεί κάποια συναλλαγή

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι

Καιρός 16.02.2026
«Πορτοκαλί» ειδοποίηση, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Νέα απεργία στα ταξί από αύριο: Για πόσες ημέρες δεν θα κυκλοφορούν

Ελλάδα 16.02.2026
Τι ισχύει στην Αττική - Οι λόγοι που κάνουν απεργία οι οδηγοί ταξί

Παρατηρητή στέλνει η Ελλάδα στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ

Πολιτική 16.02.2026
Σε μία προσπάθεια να κρατήσει ισορροπίες με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ χωρίς όμως να “μπλέξει” η χώρα μας στην επιχείρηση δημιουργίας ενός αντί-ΟΗΕ

Η Ισραηλινή που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας ήταν δημιουργός της διάσημης σειράς «Τεχεράνη»

Ελλάδα 16.02.2026
Βρισκόταν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα του τέταρτου κύκλου

Η ιατροδικαστική επιβεβαιώνει τον βιασμό του 17χρονου από δύο φίλους του στη Νίκαια

Ελλάδα 16.02.2026
Οι δράστες του πετούσαν διάφορα αντικείμενα όπως αυγά και ξύδι, τον χλεύαζαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά

Ελλάδα 16.02.2026
Ένα άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά και απειλή όπλου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους

Σοβαρό τροχαίο στα Σπάτα: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε διπλή ξύλινη κολώνα της ΔΕΗ, δείτε εικόνες

Ελλάδα 16.02.2026
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Αττική Οδός: Παράταση έως 22/2 για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ποιο τμήμα θα είναι κλειστό στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο

Ελλάδα 16.02.2026
Η περαιτέρω παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων συμβαίνει λόγω της έκτακτης εκτέλεσης εργασιών συντήρησης της σήραγγας «Λιοσίων»

Τέλος το τσάμπα πάρκινγκ στα σούπερ μάρκετ: Με αντίτιμο και χρονικό όριο η στάθμευση

Ελλάδα 16.02.2026
Τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που το υπερβεί.