E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε από αμοιβάδες που έτρωγαν τον εγκέφαλο της μετά από καθαρισμό της μύτης με νερό βρύσης

Αντί να γεμίσει το ειδικό εξάρτημα με αλατούχο ή αποστειρωμένο νερό

Δημοσίευση 11/12/2018 | 12:39

Πέθανε από αμοιβάδες που έτρωγαν τον εγκέφαλο της μετά από καθαρισμό της μύτης με νερό βρύσης

Μια ηλικιωμένη από το Σιάτλ έχασε τη ζωή της από αμοιβάδες που εισέπνευσε καθαρίζοντας τη μύτη της με νερό της βρύσης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η 69χρονη γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση στον εγκέφαλο τον περασμένο Ιανουάριο καθώς η αξονική τομογραφία είχε δείξει την ύπαρξη ενός όγκου. Ωστόσο κατά την επέμβαση οι γιατροί ήρθαν μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό θέαμα, καθώς αντίκρισαν ένα σμήνος από θανατηφόρες αμοιβάδες που έτρωγαν τον εγκέφαλό της.

«Όταν έκανα την εγχείρηση στη γυναίκα, ένα κομμάτι του εγκεφάλου της, στο μέγεθος μπάλας του γκολφ, ήταν μέσα στο αίμα. Υπήρχαν παντού αυτές οι αμοιβάδες που έτρωγαν τα εγκεφαλικά της κύτταρα. Δεν είχαμε ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά όταν πήραμε τον ιστό μπορούσαμε να δούμε πως ήταν αμοιβάδα», δήλωσε ο νευροχειρούργος του Swedish Medical Center, Dr. Charles Cobbs.

Η άτυχη γυναίκα τα στοιχεία της οποίας δεν δημοσιεύτηκαν, πέθανε έναν μήνα μετά τη χειρουργική επέμβαση. Η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό μολυσματικών νόσων, ήταν η κοκκιωματώδης αμοιβαδική εγκεφαλίτιδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η γυναίκα εισέπνευσε τους μονοκύτταρους οργανισμούς από τη μύτη μέσω ενός συστήματος που χρησιμοποίησε ένα χρόνο πριν για να ξεπλύνει τη ρινική κοιλότητα.

Αντί να γεμίσει το ειδικό εξάρτημα με αλατούχο ή αποστειρωμένο νερό, όπως συνίσταται σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποίησε νερό της βρύσης το οποίο πέρασε από ειδικό φίλτρο νερού που είχε αγοράσει από κατάστημα. Οι ερευνητές, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το νερό της βρύσης ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι αμοιβάδες «Balamuthia mandrillaris» βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του τμήματος περιβαλλοντικής δημόσιας υγείας του Υπουργείου Υγείας, Liz Coleman, αμοιβάδες μπορούν να βρεθούν σε πηγές γλυκού νερού γύρω από το Πάτζετ Σάουντ, όχι όμως και στο νερό που τροφοδοτεί την πόλη.

Οι άνθρωποι, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, δεν μπορούν να μολυνθούν πίνοντας απλά νερό που περιέχει αμοιβάδες.

Το συγκεκριμένο είναι το δεύτερο κρούσμα που σημειώνεται στο Σιάτλ και ο πρώτος θάνατος που προκαλείται από τέτοιου είδους μόλυνση στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Τον Οκτώβρη ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από ένα άλλο είδος αμοιβάδας, το οποίο οι ιατρικές αρχές του Νιου Τζέρσεϊ πιστεύουν ότι κόλλησε κάνοντας σέρφινγκ σε κλειστό υδάτινο πάρκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντερλεχτ – ΑΕΚ 1‑1 στο Λόττο Παρκ: ισοφάριση Ελίασον, ραντεβού πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με Ντόλμπεργκ, ο Στρακόσα κράτησε όρθια την Ένωση και ο Ελίασον «υπέγραψε» το 1-1 πριν από τη μεγάλη ρεβάνς στην OPAP Arena.

Λευκάδα: Καταγγελίες τουριστών και κατοίκων για εισιτήριο 10 ευρώ σε δημόσια παραλία

Ελλάδα Χτες
Ιδιοκτήτης οικοπέδου στην περιοχή Αγιοφύλι φέρεται να ζητά αμοιβή για να περάσουν από τον χώρο του στην παραλία

Βόλος: 18χρονος προσπάθησε να ξεφύγει από συμπλοκή και καρφώθηκε το πόδι του σε μπετόβεργα

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική έκοψε με τροχό τη σιδερόβεργα από τον μηρό του νεαρού

Απορρίφθηκε πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Τραμπ επειδή θεωρήθηκε «υπερβολικό»

Κόσμος Χτες
Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση για πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρήθηκε «υπερβολικό». Τι αφορά η υπόθεση.

Συγκλονίζει η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων που απανθρακώθηκαν στο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Οι νεκροί που έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν ζωντανοί μέχρι τη στιγμή που το φορτηγό έπεσε πάνω τους και ξέσπασε μεγάλη φωτιά

Guardian: Απόρρητα στοιχεία του ισραηλινού στρατού δείχνουν ότι το 83% των νεκρών στη Γάζα είναι άμαχοι

Κόσμος Χτες
«Πέντε στους έξι Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα ήταν άμαχοι»

1 στους 5 Έλληνες στερείται πρόσβασης σε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με Eurostat

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον μέσο όρο να περιορίζεται μόλις στο 3,6%.

Ryanair: Χαοτικός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας ‑ Καλεί την Κομισιόν να παρέμβει

Ελλάδα Χτες
Η αεροπορική εταιρεία καταγγέλλει καθυστερήσεις σε πάνω από 5.000 πτήσεις λόγω ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Οπαδός της Σάμσουνσπορ ανέμιζε σημαία με τον Κεμάλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οπαδοί της τουρκικής ομάδας βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ανέμισαν τη σημαία της ομάδας τους που απεικονίζει τον Κεμάλ, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

Γάζα ‑ Ο ισραηλινός στρατός ζητά εκκένωση νοσοκομείων πριν την εισβολή στο βορρά

Κόσμος Χτες
Ο στρατός ζητά από ιατρικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις στο βόρειο τμήμα να προετοιμάσουν την οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού προς τα νότια