E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη εκκενώνεται λόγω προβλημάτων στατικότητας

Μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο

Δημοσίευση 10/12/2018 | 20:13

Σχολικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη εκκενώνεται λόγω προβλημάτων στατικότητας

Την εκκένωση του 54ου δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος 29, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας, που προέκυψαν μετά από προσεισμικό έλεγχο και την αναγκαία μεταφορά των 85 μαθητών σε γειτονικό σχολικό συγκρότημα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.   

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης παρουσιάστηκε ως εναλλακτική πρόταση, για την απρόσκοπτη συνέχιση της φοίτησης των μαθητών, η μεταφορά τους μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στο γειτονικό 53ο δημοτικό σχολείο, ωστόσο την οριστική απόφαση θα την λάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.   Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αναφορικά με το πόσα ακόμη σχολικά συγκροτήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν προβλήματα στατικής επάρκειας υποστήριξε πως ο προσεισμικός έλεγχος «ξεκίνησε από τα γηραιότερα σχολικά συγκροτήματα και από τα πρώτα 18 ένα είχε πρόβλημα».   

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως θα ξεκινήσει μελέτη για τις εργασίες που κρίνονται απαραίτητες στο 54ο δημοτικό, ώστε να γνωρίζουν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο τους.   

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε και η Βασιλική Τσιούμαρη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου δημοτικού σχολείου, η οποία ζήτησε το σχολείο να μεταφερθεί σύσσωμο και να μη σκορπίσουν τα παιδιά σε διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα στα μέσα της χρονιάς.  Ο Γιάννης Δελής, από την Λαϊκή Συσπείρωση, στάθηκε στην επιμονή της παράταξής του για τον προσεισμικό έλεγχο ζητώντας από τη διοίκηση να εξευρεθούν οικονομικοί πόροι για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές