E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη εκκενώνεται λόγω προβλημάτων στατικότητας

Μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο

Δημοσίευση 10/12/2018 | 20:13

Σχολικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη εκκενώνεται λόγω προβλημάτων στατικότητας

Την εκκένωση του 54ου δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος 29, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας, που προέκυψαν μετά από προσεισμικό έλεγχο και την αναγκαία μεταφορά των 85 μαθητών σε γειτονικό σχολικό συγκρότημα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.   

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης παρουσιάστηκε ως εναλλακτική πρόταση, για την απρόσκοπτη συνέχιση της φοίτησης των μαθητών, η μεταφορά τους μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στο γειτονικό 53ο δημοτικό σχολείο, ωστόσο την οριστική απόφαση θα την λάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.   Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αναφορικά με το πόσα ακόμη σχολικά συγκροτήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν προβλήματα στατικής επάρκειας υποστήριξε πως ο προσεισμικός έλεγχος «ξεκίνησε από τα γηραιότερα σχολικά συγκροτήματα και από τα πρώτα 18 ένα είχε πρόβλημα».   

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως θα ξεκινήσει μελέτη για τις εργασίες που κρίνονται απαραίτητες στο 54ο δημοτικό, ώστε να γνωρίζουν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο τους.   

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε και η Βασιλική Τσιούμαρη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου δημοτικού σχολείου, η οποία ζήτησε το σχολείο να μεταφερθεί σύσσωμο και να μη σκορπίσουν τα παιδιά σε διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα στα μέσα της χρονιάς.  Ο Γιάννης Δελής, από την Λαϊκή Συσπείρωση, στάθηκε στην επιμονή της παράταξής του για τον προσεισμικό έλεγχο ζητώντας από τη διοίκηση να εξευρεθούν οικονομικοί πόροι για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε λειτουργία η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών PosoKanei

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Εκκίνηση με 8.598 κωδικούς προϊόντων στην πλατφόρμα

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται μπόρες σε αρκετές περιοχές – Ενισχύονται τα μελτέμια στο Αιγαίο

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας. Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Μουντιάλ 2026: Η Νορβηγία διέλυσε το Ιράκ με 4‑1 – MVP ο Χάαλαντ

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Ανετη νίκη για τους Σκανδιναβούς με πρωταγωνιστή τον Νορβηγό σούπερ σταρ

Μουντιάλ 2026: Ο Μέσι με χατ‑τρικ οδήγησε την Αργεντινή σε νίκη επί της Αλγερίας

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Παραλήρημα από τις κερκίδες για τον αρχηγό της «Αλμπισελέστε»

Το Ιράν ξαναβγαίνει στην αγορά πετρελαίου

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Πρώτες εξαγωγές ιρανικού αργού πετρελαίου έπειτα από δύο μήνες ναυτικού αποκλεισμού

Δράμα: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 45χρονης γυναίκας

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
«Ο 50χρονος είχε απευθυνθεί ιδιωτικά σε ψυχολόγο»

Ποια είναι η 37χρονη Ιταλίδα που έχασε τη ζωή της στη Μύκονο λίγο πριν τον γάμο της

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Η Sara Ceccantini βρισκόταν στο νησί για το bachelorette party της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με άλλο όχημα σε κεντρικό δρόμο της Μυκόνου.

Πολωνία: Εκτέλεσαν Ρώσο καλλιτέχνη που είχε ταχθεί ανοιχτά κατά του Πούτιν

Κόσμος 17.06.2026
Οι εισαγγελείς περιέγραψαν μια δολοφονία που παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου

Drones αντί για ελεγκτές στις παραλίες: Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάσεις φέτος

Ελλάδα 17.06.2026
Δορυφορικές λήψεις και τηλεπισκόπηση στο νέο πολυνομοσχέδιο - η δυνατότητα αναμένεται να αξιοποιηθεί κυρίως σε τουριστικές περιοχές με δεκάδες καταγγελίες κάθε καλοκαίρι

Σπέτσες: Πλοίαρχος σε αμόκ έσπαγε το ίδιο του το πλοίο μέσα στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 17.06.2026
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργους