E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη εκκενώνεται λόγω προβλημάτων στατικότητας

Μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο

Δημοσίευση 10/12/2018 | 20:13

Σχολικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη εκκενώνεται λόγω προβλημάτων στατικότητας

Την εκκένωση του 54ου δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος 29, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας, που προέκυψαν μετά από προσεισμικό έλεγχο και την αναγκαία μεταφορά των 85 μαθητών σε γειτονικό σχολικό συγκρότημα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.   

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης παρουσιάστηκε ως εναλλακτική πρόταση, για την απρόσκοπτη συνέχιση της φοίτησης των μαθητών, η μεταφορά τους μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στο γειτονικό 53ο δημοτικό σχολείο, ωστόσο την οριστική απόφαση θα την λάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.   Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αναφορικά με το πόσα ακόμη σχολικά συγκροτήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν προβλήματα στατικής επάρκειας υποστήριξε πως ο προσεισμικός έλεγχος «ξεκίνησε από τα γηραιότερα σχολικά συγκροτήματα και από τα πρώτα 18 ένα είχε πρόβλημα».   

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως θα ξεκινήσει μελέτη για τις εργασίες που κρίνονται απαραίτητες στο 54ο δημοτικό, ώστε να γνωρίζουν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο τους.   

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε και η Βασιλική Τσιούμαρη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου δημοτικού σχολείου, η οποία ζήτησε το σχολείο να μεταφερθεί σύσσωμο και να μη σκορπίσουν τα παιδιά σε διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα στα μέσα της χρονιάς.  Ο Γιάννης Δελής, από την Λαϊκή Συσπείρωση, στάθηκε στην επιμονή της παράταξής του για τον προσεισμικό έλεγχο ζητώντας από τη διοίκηση να εξευρεθούν οικονομικοί πόροι για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Ναύπακτο: Συνελήφθησαν μαθητές 17 και 18 ετών για διακίνηση κοκαΐνης

Ελλάδα 06.11.2025
Η υπόθεση έχει προκαλέσει αναταραχή στην τοπική κοινωνία

Σοβάδες έπεσαν σε σχολείο στο Πόρτο Ράφτη την ώρα του μαθήματος – Τραυματίστηκαν δύο παιδιά

Ελλάδα 06.11.2025
Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, σε ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε το γεγονός «μεμονωμένο και μη προβλέψιμο»Σοβάδες έπεσαν σε σχολείο στο Πόρτο Ράφτη την ώρα του μαθήματος – Τραυματίστηκαν δύο παιδιά

Σχέδιο αποπυρηνικοποίησης ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας αποκάλυψε ο Τραμπ

Κόσμος 06.11.2025
«Έχουμε τον πιο δυνατό στρατό, δεν θέλουμε όμως να μπλέξουμε σε πόλεμο»

Πάτρα: Επίθεση σε ντελιβερά από ομάδα νεαρών Ρομά

Ελλάδα 06.11.2025
Ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στο σημείο σε χρόνο ρεκόρ

Το μυστήριο της πράσινης μούμιας της Ιταλίας λύθηκε ‑ Το 12χρονο αγόρι σε φέρετρο 300 ετών

Κόσμος Χτες
Μετά από σχεδόν 40 χρόνια οι επιστήμονες υποστηρίζουν σε νέα μελέτη ότι γνωρίζουν το μυστικό της πράσινης μούμιας

Πόρτο Ράφτη: Σοβάδες έπεσαν στα κεφάλια μαθητών ‑ Τραυματίστηκαν δύο ανήλικοι

Ελλάδα Χτες
Ξαφνικά αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι σοβά του ταβανιού σχολικής αίθουσας

Αλμυρος: Θύμα απάτης 59χρονη ‑ Της άρπαξαν 24.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Οι κατηγορούμενοι έχουν καταγωγή από τα Χανιά, το Πέραμα, τον Πειραιά και από την Αθήνα

Ιαπωνία: Παίρνει θέση ο στρατός στην μάχη με τις... αρκούδες ‑ Περισσότερες από 100 επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Έχουν σημειωθεί περισσότερες από 100 επιθέσεις από αρκούδες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε αριθμό ρεκόρ 12 ανθρώπων σε όλη την Ιαπωνία από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Με μαστίγωσαν παντού»: 38χρονη μιλά για την ομηρεία της στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Αποκαλύπτει πώς γλίτωσε με κωδικοποιημένα μηνύματα σε βίντεο