E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχολικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη εκκενώνεται λόγω προβλημάτων στατικότητας

Μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο

Δημοσίευση 10/12/2018 | 20:13

Σχολικό κτίριο στη Θεσσαλονίκη εκκενώνεται λόγω προβλημάτων στατικότητας

Την εκκένωση του 54ου δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος 29, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας, που προέκυψαν μετά από προσεισμικό έλεγχο και την αναγκαία μεταφορά των 85 μαθητών σε γειτονικό σχολικό συγκρότημα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.   

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης παρουσιάστηκε ως εναλλακτική πρόταση, για την απρόσκοπτη συνέχιση της φοίτησης των μαθητών, η μεταφορά τους μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στο γειτονικό 53ο δημοτικό σχολείο, ωστόσο την οριστική απόφαση θα την λάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.   Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αναφορικά με το πόσα ακόμη σχολικά συγκροτήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν προβλήματα στατικής επάρκειας υποστήριξε πως ο προσεισμικός έλεγχος «ξεκίνησε από τα γηραιότερα σχολικά συγκροτήματα και από τα πρώτα 18 ένα είχε πρόβλημα».   

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, τόνισε πως θα ξεκινήσει μελέτη για τις εργασίες που κρίνονται απαραίτητες στο 54ο δημοτικό, ώστε να γνωρίζουν και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι να επιστρέψουν οι μαθητές στο σχολείο τους.   

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε και η Βασιλική Τσιούμαρη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου δημοτικού σχολείου, η οποία ζήτησε το σχολείο να μεταφερθεί σύσσωμο και να μη σκορπίσουν τα παιδιά σε διαφορετικά σχολικά συγκροτήματα στα μέσα της χρονιάς.  Ο Γιάννης Δελής, από την Λαϊκή Συσπείρωση, στάθηκε στην επιμονή της παράταξής του για τον προσεισμικό έλεγχο ζητώντας από τη διοίκηση να εξευρεθούν οικονομικοί πόροι για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων της Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος Χτες
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος