E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάτοικοι χωριού στην Ινδία αποστράγγισαν λίμνη στην οποία πνίγηκε φορέας του ΗΙV

Ο ιός HIV δεν μπορεί να επιβιώσει στο νερό

Δημοσίευση 10/12/2018 | 11:59

Κάτοικοι χωριού στην Ινδία αποστράγγισαν λίμνη στην οποία πνίγηκε φορέας του ΗΙV

Οι κάτοικοι ενός χωριού στη βόρεια Ινδία αποστράγγισαν μια λίμνη καθώς μια γυναίκα φορέας του ιού HIV πνίγηκε εκεί.   

Ήταν η μόνη πηγή που παρείχε πόσιμο νερό στο χωρίο.   

Ο ιός HIV δεν μπορεί να επιβιώσει στο νερό. Οι προσπάθειες των τοπικών αρχών να μεταπείσουν τους κατοίκους έπεσαν στο κενό.   

Τα στοιχεία της γυναίκας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ωστόσο, τα Μέσα στην Ινδία μεταδίδουν πως ήταν 36 ετών, είχε προσβληθεί από τον ιό και αυτοκτόνησε.   

Το πτώμα της βρέθηκε σε αποσύνθεση, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους των κατοίκων.     

«Θα καταναλώναμε το νερό αν το σώμα άνηκε σε έναν κανονικό άνθρωπο αλλά η γυναίκα πέθανε από τον HIV. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι αρχές πρέπει να αποστραγγίσουν την λίμνη και να την γεμίσουν με φρέσκο νερό για να σώσουν τους κατοίκους», δήλωσε ένας άνδρας στην εφημερίδα Times of India.   

O Nagaraj Bidralli, ένας τοπικός αξιωματούχος, δήλωσε πως προσπάθησε να πείσει τους κατοίκους της περιοχής πως το νερό ήταν ασφαλές αλλά χωρίς αποτέλεσμα.    «Οι ίδιοι οι χωρικοί πήραν την πρωτοβουλία με σωλήνες και άλλον απαραίτητο εξοπλισμό να αποστραγγίσουν τη λίμνη», δήλωσε στη New India Express.   

Πλέον, οι κάτοικοι του χωριού Morab κοντά στην πόλη του Dharwad πρέπει να προχωρούν αρκετά χιλιόμετρα για να βρουν πόσιμο νερό.   

Παρότι τα κρούσματα του ΗΙV μειώνονται σταδιακά στην Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία του κυβερνητικού οργανισμού National Aids Control Organization, οι διακρίσεις απέναντι στους φορείς παραμένουν.   

Λίγο παραπάνω από 2 εκατομμύρια φορείς ζουν στην Ινδία σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πολλοί από αυτούς παλεύοντας με το στίγμα.   

Πρόσφατα, δικαστήριο στη Δυτική Ινδία ανάγκασε μια εταιρεία να επαναπροσλάβει υπάλληλό της η οποία είχε απολυθεί όταν έγινε γνωστό πως ήταν φορέας του ιού.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις