E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποστράγγισαν λίμνη που πνίγηκε φορέας του ΗΙV ενώ ήταν η μόνη πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή

Ο ιός HIV δεν μπορεί να επιβιώσει στο νερό

Δημοσίευση 9/12/2018 | 13:51

Αποστράγγισαν λίμνη που πνίγηκε φορέας του ΗΙV ενώ ήταν η μόνη πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή

Οι κάτοικοι ενός χωριού στη βόρεια Ινδία αποστράγγισαν μια λίμνη καθώς μια γυναίκα φορέας του ιού HIV πνίγηκε εκεί. Ήταν η μόνη πηγή που παρείχε πόσιμο νερό στο χωρίο.   

Ο ιός HIV δεν μπορεί να επιβιώσει στο νερό. Οι προσπάθειες των τοπικών αρχών να μεταπείσουν τους κατοίκους έπεσαν στο κενό. Τα στοιχεία της γυναίκας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ωστόσο, τα Μέσα στην Ινδία μεταδίδουν πως ήταν 36 ετών, είχε προσβληθεί από τον ιό και αυτοκτόνησε. Το πτώμα της βρέθηκε σε αποσύνθεση, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους των κατοίκων.     

«Θα καταναλώναμε το νερό αν το σώμα άνηκε σε έναν κανονικό άνθρωπο αλλά η γυναίκα πέθανε από τον HIV. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι αρχές πρέπει να αποστραγγίσουν την λίμνη και να την γεμίσουν με φρέσκο νερό για να σώσουν τους κατοίκους», δήλωσε ένας άνδρας στην εφημερίδα Times of India.   

O Nagaraj Bidralli, ένας τοπικός αξιωματούχος, δήλωσε πως προσπάθησε να πείσει τους κατοίκους της περιοχής πως το νερό ήταν ασφαλές αλλά χωρίς αποτέλεσμα.    «Οι ίδιοι οι χωρικοί πήραν την πρωτοβουλία με σωλήνες και άλλον απαραίτητο εξοπλισμό να αποστραγγίσουν τη λίμνη», δήλωσε στη New India Express.  Πλέον, οι κάτοικοι του χωριού Morab κοντά στην πόλη του Dharwad πρέπει να προχωρούν αρκετά χιλιόμετρα για να βρουν πόσιμο νερό.   

Παρότι τα κρούσματα του ΗΙV μειώνονται σταδιακά στην Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία του κυβερνητικού οργανισμού National Aids Control Organization, οι διακρίσεις απέναντι στους φορείς παραμένουν. Λίγο παραπάνω από 2 εκατομμύρια φορείς ζουν στην Ινδία σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πολλοί από αυτούς παλεύοντας με το στίγμα.   

Πρόσφατα, δικαστήριο στη Δυτική Ινδία ανάγκασε μια εταιρεία να επαναπροσλάβει υπάλληλό της η οποία είχε απολυθεί όταν έγινε γνωστό πως ήταν φορέας του ιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πολυκατοικίες: Πότε παραγράφονται τα χρέη για τα κοινόχρηστα

Ελλάδα 01.03.2026
Πότε «παγώνει» η προθεσμία ή ξεκινά από την αρχή

Συναγερμός για τη βενζίνη: Πόσο θα πληρώσουμε την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν;

Οικονομία 01.03.2026
Εν μέσω απειλών η τιμή αυξήθηκε κατά 3% μέσα σε μία μόλις ημέρα - Φόβοι για περαιτέρω αύξηση μετά την επίθεση

Βίντεο: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπάει ουρανοξύστη στο Μπαχρέιν

Κόσμος 01.03.2026
Όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν σε δήλωσή του, η Πυροσβεστική διεξάγει επιχειρήσεις κατάσβεσης και διάσωσης

Δείτε πώς τα ιρανικά μέσα ανακοίνωσαν τον θάνατο του Χαμενεΐ

Κόσμος 01.03.2026
Με δάκρυα στα μάτια ο παρουσιαστής ανακοίνωσε τον θάνατό του λέγοντας: «Ήπιε το γλυκό και αγνό ποτήρι του μαρτυρίου και ενώθηκε με το Ύψιστο Ουράνιο Βασίλειο»

Ιράν: Νεκρός και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων από τις επιθέσεις Ισραήλ‑ΗΠΑ

Κόσμος 01.03.2026
Ο θάνατος του υποστράτηγου Mousavi έρχεται μετά τη δολοφονία αρκετών κορυφαίων Ιρανών ηγετών

Ντουμπάι: Χτυπήθηκε από ιρανικό drone το Burj al Arab ‑ Το πιο εμβληματικό κτήριο στην περιοχή

Κόσμος 01.03.2026
Η κατασκευή του σε ένα τεχνητό νησί σηματοδότησε την αρχή της ραγδαίας ανάπτυξης της πόλης

Ντουμπάι: Χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο με πύραυλο οι Ιρανοί ‑ Μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Κόσμος 01.03.2026
Σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν ότι πραγματοποιούν μια έκτη σειρά επιθέσεων ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς του Ιράν από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Ντόναλντ Τραμπ: «Η πληροφορία πως ο Χαμενεΐ είναι νεκρός είναι σωστή»

Κόσμος Χτες
O πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του ανώτερου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν

Νετανιάχου: «Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Χαμενεΐ δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή»

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι η σορός του ανώτατου ηγέτη του Ιράν βρέθηκε στα ερείπια κτηρίου στην Τεχεράνη που χτυπήθηκε από αεροπορική επιδρομή.