E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποστράγγισαν λίμνη που πνίγηκε φορέας του ΗΙV ενώ ήταν η μόνη πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή

Ο ιός HIV δεν μπορεί να επιβιώσει στο νερό

Δημοσίευση 9/12/2018 | 13:51

Αποστράγγισαν λίμνη που πνίγηκε φορέας του ΗΙV ενώ ήταν η μόνη πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή

Οι κάτοικοι ενός χωριού στη βόρεια Ινδία αποστράγγισαν μια λίμνη καθώς μια γυναίκα φορέας του ιού HIV πνίγηκε εκεί. Ήταν η μόνη πηγή που παρείχε πόσιμο νερό στο χωρίο.   

Ο ιός HIV δεν μπορεί να επιβιώσει στο νερό. Οι προσπάθειες των τοπικών αρχών να μεταπείσουν τους κατοίκους έπεσαν στο κενό. Τα στοιχεία της γυναίκας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ωστόσο, τα Μέσα στην Ινδία μεταδίδουν πως ήταν 36 ετών, είχε προσβληθεί από τον ιό και αυτοκτόνησε. Το πτώμα της βρέθηκε σε αποσύνθεση, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους των κατοίκων.     

«Θα καταναλώναμε το νερό αν το σώμα άνηκε σε έναν κανονικό άνθρωπο αλλά η γυναίκα πέθανε από τον HIV. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι αρχές πρέπει να αποστραγγίσουν την λίμνη και να την γεμίσουν με φρέσκο νερό για να σώσουν τους κατοίκους», δήλωσε ένας άνδρας στην εφημερίδα Times of India.   

O Nagaraj Bidralli, ένας τοπικός αξιωματούχος, δήλωσε πως προσπάθησε να πείσει τους κατοίκους της περιοχής πως το νερό ήταν ασφαλές αλλά χωρίς αποτέλεσμα.    «Οι ίδιοι οι χωρικοί πήραν την πρωτοβουλία με σωλήνες και άλλον απαραίτητο εξοπλισμό να αποστραγγίσουν τη λίμνη», δήλωσε στη New India Express.  Πλέον, οι κάτοικοι του χωριού Morab κοντά στην πόλη του Dharwad πρέπει να προχωρούν αρκετά χιλιόμετρα για να βρουν πόσιμο νερό.   

Παρότι τα κρούσματα του ΗΙV μειώνονται σταδιακά στην Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία του κυβερνητικού οργανισμού National Aids Control Organization, οι διακρίσεις απέναντι στους φορείς παραμένουν. Λίγο παραπάνω από 2 εκατομμύρια φορείς ζουν στην Ινδία σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πολλοί από αυτούς παλεύοντας με το στίγμα.   

Πρόσφατα, δικαστήριο στη Δυτική Ινδία ανάγκασε μια εταιρεία να επαναπροσλάβει υπάλληλό της η οποία είχε απολυθεί όταν έγινε γνωστό πως ήταν φορέας του ιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Ελλάδα 04.04.2026
Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.

Ανοίγουν τάφους σε οικόπεδα στον Λίβανο για τους νεκρούς τους

Κόσμος 04.04.2026
Δραματικές εικόνες από τον Λίβανο καθώς μετατρέπουν οικόπεδα με σκουπίδια σε αυτοσχέδια νεκροταφεία

Απίστευτο: Σκύλος επιτέθηκε σε αυτοκίνητο και το… έφαγε, δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 04.04.2026
Το όχημα εμφανίζεται με κατεστραμμένα πλαστικά μέρη και σκισμένες λαμαρίνες

Καιρός Πάσχα ‑ Κολυδάς: Δύο μοντέλα συγκρούονται

Καιρός 04.04.2026
Αβέβαιος ακόμα ο καιρός του Πάσχα - Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τη Μεγάλη Εβδομάδα

NBA: Μεγάλο πλήγμα στους Λέικερς με Ντόντσιτς – Εκτός επ’ αόριστον ο Σλοβένος «σταρ»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
Μεγάλη απώλεια για τους Λέικερς, καθώς ο Λούκα Ντόντσιτς τραυματίστηκε στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και η συμμετοχή του στα playoffs παραμένει αμφίβολη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Είμαι υγιής, το να μου λένε να μην παίξω είναι προσβολή»

Αθλητικά Νέα 04.04.2026
«Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω», λέει χαρακτηριστικά

Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο δίπλα από ανήλικους

Ελλάδα 04.04.2026
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της Χρυσούπολης Περιστερίου