E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποστράγγισαν λίμνη που πνίγηκε φορέας του ΗΙV ενώ ήταν η μόνη πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή

Ο ιός HIV δεν μπορεί να επιβιώσει στο νερό

Δημοσίευση 9/12/2018 | 13:51

Αποστράγγισαν λίμνη που πνίγηκε φορέας του ΗΙV ενώ ήταν η μόνη πηγή πόσιμου νερού στην περιοχή

Οι κάτοικοι ενός χωριού στη βόρεια Ινδία αποστράγγισαν μια λίμνη καθώς μια γυναίκα φορέας του ιού HIV πνίγηκε εκεί. Ήταν η μόνη πηγή που παρείχε πόσιμο νερό στο χωρίο.   

Ο ιός HIV δεν μπορεί να επιβιώσει στο νερό. Οι προσπάθειες των τοπικών αρχών να μεταπείσουν τους κατοίκους έπεσαν στο κενό. Τα στοιχεία της γυναίκας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ωστόσο, τα Μέσα στην Ινδία μεταδίδουν πως ήταν 36 ετών, είχε προσβληθεί από τον ιό και αυτοκτόνησε. Το πτώμα της βρέθηκε σε αποσύνθεση, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους των κατοίκων.     

«Θα καταναλώναμε το νερό αν το σώμα άνηκε σε έναν κανονικό άνθρωπο αλλά η γυναίκα πέθανε από τον HIV. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι αρχές πρέπει να αποστραγγίσουν την λίμνη και να την γεμίσουν με φρέσκο νερό για να σώσουν τους κατοίκους», δήλωσε ένας άνδρας στην εφημερίδα Times of India.   

O Nagaraj Bidralli, ένας τοπικός αξιωματούχος, δήλωσε πως προσπάθησε να πείσει τους κατοίκους της περιοχής πως το νερό ήταν ασφαλές αλλά χωρίς αποτέλεσμα.    «Οι ίδιοι οι χωρικοί πήραν την πρωτοβουλία με σωλήνες και άλλον απαραίτητο εξοπλισμό να αποστραγγίσουν τη λίμνη», δήλωσε στη New India Express.  Πλέον, οι κάτοικοι του χωριού Morab κοντά στην πόλη του Dharwad πρέπει να προχωρούν αρκετά χιλιόμετρα για να βρουν πόσιμο νερό.   

Παρότι τα κρούσματα του ΗΙV μειώνονται σταδιακά στην Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία του κυβερνητικού οργανισμού National Aids Control Organization, οι διακρίσεις απέναντι στους φορείς παραμένουν. Λίγο παραπάνω από 2 εκατομμύρια φορείς ζουν στην Ινδία σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πολλοί από αυτούς παλεύοντας με το στίγμα.   

Πρόσφατα, δικαστήριο στη Δυτική Ινδία ανάγκασε μια εταιρεία να επαναπροσλάβει υπάλληλό της η οποία είχε απολυθεί όταν έγινε γνωστό πως ήταν φορέας του ιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας