E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χιλιάδες εγκαταλελειμμένα σπίτια δίνονται δωρεάν στην Ιαπωνία

Ο κατάλογος περιλαμβάνει χιλιάδες σπίτια με πολύ μικρή χρέωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2018 | 09:23

Χιλιάδες εγκαταλελειμμένα σπίτια δίνονται δωρεάν στην Ιαπωνία

Η αγορά ακινήτων στην Ιαπωνία έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 8 εκατομμύρια σπίτια στα περίχωρα πολλών Ιαπωνικών πόλεων παραμένουν εγκαταλελειμμένα. Πολλά από αυτά τα σπίτια είναι εισηγμένα σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων προς πώληση.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει χιλιάδες εγκαταλελειμμένα σπίτια σε πολύ αξιοπρεπείς συνθήκες που προσφέρονται για μια ελάχιστα μικρή χρέωση.

Οι τιμές σε μία συγκεκριμένη βάση δεδομένων Akiya δεν υπερβαίνουν τα 30 εκατομμύρια γιεν (περίπου 360.000 δολάρια Αυστραλίας), ενώ πολλά ακίνητα παρατίθενται κάτω από «δωρεάν μετάβαση» για αγορά με κυριολεκτικά μηδέν γιεν. Πληρώνετε μερικούς φόρους και ορισμένες αμοιβές προμηθειών και το οίκημα είναι δικό σας.

Η κυβέρνηση προσφέρει επίσης επιδοτήσεις για να ενθαρρύνει τους πιθανούς αγοραστές να επενδύσουν στην ανακαίνιση αυτών των κατοικιών. Ο γηράσκων πληθυσμός της Ιαπωνίας είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες για τη διαθεσιμότητα των εγκαταλελειμμένων κατοικιών.

Μια κυβερνητική έκθεση ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μετακομίσουν σε γηροκομεία, εγκαταλείποντας τα σπίτια τους. Ως αποτέλεσμα, τα σπίτια αυτά παραμένουν κενά και δεν υπάρχουν αρκετά άτομα για να τα γεμίσουν.

Στην Ιαπωνία, περισσότεροι από έναν στους τέσσερις ανθρώπους είναι ηλικίας 65 ετών και άνω και καθώς οι θάνατοι εξακολουθούν να ξεπερνούν τις γεννήσεις, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια.

Η κουλτούρα της δεισιδαιμονίας είναι επίσης ένας παράγοντας που συμβάλλει στη διαθεσιμότητα εγκαταλελειμμένων κατοικιών. Ιδιοκτησίες που σχετίζονται με θανάτους, αυτοκτονίες και δολοφονίες θεωρούνται κακότυχες στην Ιαπωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Δάφνη Καραβοκύρη για τις τρεις προτάσεις γάμου με δαχτυλίδι που δέχτηκε

E-Daily 3.Left 07.05.2026
«Πρέπει να συγχρωτίζεσαι με τον άλλον, κυρίως ψυχικά»

Καλλιτέχνης από την Αυστρία γδύθηκε και άρχισε να χτυπάει καμπάνα με το σώμα της, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η Φλορεντίνα Χόλτζινγκερ κρεμάστηκε ημίγυμνη στη Μπιενάλε για την κλιματική αλλαγή, θέλοντας να χτυπήσει «καμπανάκι» για τον «επερχόμενο κατακλυσμό»

Εβελίνα Νικόλιζα κατά του Happy Day: «Σας περνάει απ’ το μυαλό ότι βλέπουν οι γονείς μου;»

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Η Εβελίνα Νικόλιζα επέλεξε να απαντήσει δημόσια στο Happy Day και όσα ειπώθηκαν για την προσωπική της ζωή.

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

Παράξενα 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Έλα στην ομάδα μας: Δημοσιογράφος ‑ Part time το Σαββατοκύριακο

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

OPEN: «Κλείδωσε» η πρώτη εκπομπή για την επόμενη χρονιά

E-Daily 3.Left Χτες
Το κανάλι ξεκινά να φτιάχνει το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν…

Ο Σαμ Σμιθ αρραβωνιάστηκε τον σύντροφό του

E-Daily 3.Left Χτες
Ο τραγουδιστής και ο Κρίστιαν Κόουαν διατηρούν σχέση τα τελευταία τρία χρόνια και φέρεται πως επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν τον γάμο λίγο πριν από το φετινό Met Gala

Δανάη Μπάρκα: Αποκαλύπτει πρώτη φορά τι συνέβη πραγματικά με το Πάμε Δανάη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Δανάη Μπάρκα με αφορμή το ταξίδι της στη Θεσσαλονίκη για την θεατρική της παράσταση, βρέθηκε καλεσμένη στις Rainbow Mermaids

Νότης Σφακιανάκης: Αν δεν ήταν εκείνος δεν θα υπήρχε κανένας μας, είναι το μικρό μας, το αγαπημένο μας

E-Daily 3.Left Χτες
Όταν έφυγε από την Κω και πήγε στην Αθήνα, ήμουν για έναν μήνα άρρωστη, μου έλειψε πάρα πολύ, έλεγε η αδερφή του τραγουδιστή σε συνέντευξή της