E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια είναι η γυναίκα που θα αναλάβει την θέση της Μέρκελ

Στην ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

Δημοσίευση 7/12/2018 | 18:20

Ποια είναι η γυναίκα που θα αναλάβει την θέση της Μέρκελ

Η 56χρονη Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ είναι η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, καθώς επικράτησε στον δεύτερο γύρο της σημερινής ψηφοφορίας του αντιπάλου της, Φρίντριχ Μερτς.

Η νίκη της ήταν οριακή, καθώς επικράτησε με 517 ψήφους, έναντι 482 του αντιπάλου της, επί συνόλου 999 ψηφισάντων.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας του κόμματος, θεωρείτο ούτως ή άλλως η εκλεκτή της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς υπήρξε προσωπική της επιλογή για το υπ' αριθμόν 2 αξίωμα στην ιεραρχία του κόμματος τον περασμένο Φεβρουάριο. Η «μίνι - Μέρκελ», όπως την αποκαλεί συχνά ο γερμανικός Τύπος λόγω του πολιτικού της στιλ, είχε εκλεγεί με ποσοστό 99% από το κόμμα της, το οποίο αναγνωρίζει τόσο την επιτυχία της να εκλεγεί πρωθυπουργός στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ όσο και την σοβαρή, πραγματιστική και αντικειμενική προσέγγισή της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 η ΑΚΚ, όπως την αποκαλούν οι δημοσιογράφοι, συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού ακόμη και από το κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν έπειτα από τροχαίο ατύχημα.

Πάντως, η 56χρονη Κραμπ-Καρενμπάουερ δεν θεωρεί απαραίτητο να ταυτίζεται με την Άνγκελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά τις απόψεις της. Αφοσιωμένη Καθολική, μητέρα τριών παιδιών, φαν της χαρντ-ροκ μπάντας AC/DC, ήταν διάσημη στο κρατίδιό της μεταξύ άλλων και επειδή κάθε χρόνο στο Καρναβάλι εμφανιζόταν ως «Γκρέτελ», η καθαρίστρια του Κοινοβουλίου και έδινε συνεντεύξεις υποδυόμενη τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Ως Πρωθυπουργός διοργάνωνε συχνά τον «πρωινό καφέ με την Ανεγκρέτ», στον οποίο οι πολίτες μπορούσαν να συζητήσουν μαζί της τα προβλήματά τους.

Ακόμη και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές της απόψεις, η Γενική Γραμματέας του CDU δεν ήταν πάντα στην γραμμή της Άνγκελα Μέρκελ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει λάβει αποστάσεις από την πολιτική των «ανοιχτών θυρών» της Καγκελαρίου στο μεταναστευτικό, ενώ έχει ταχθεί υπέρ του αυστηρότερου ελέγχου νεαρών μεταναστών οι οποίοι ζητούν άσυλο και ισχυρίζονται ότι είναι κάτω των 18 ετών. Είναι ωστόσο πιστή στις αρχές του πολιτικού κέντρου, όπως και η 'Ανγκελα Μέρκελ και διαφωνεί με όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα πρέπει να μετακινηθεί προς τα δεξιά προκειμένου να αντιμετωπίσει την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Αθλητικά Νέα Χτες
Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Κόσμος Χτες
«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρό άτομο με αναπηρία από φωτιά σε διαμέρισμα

Κόσμος Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@μ@θ@ι ο υπουργός και όλοι»

Πολιτική Χτες
Αναλυτικά οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

Ένα δίχρονο παιδί πέθανε στην Ισπανία αφού ο πατέρας του το άφησε μέσα στο αυτοκίνητο, σταθμευμένο στον ήλιο εν μέσω καύσωνα

Κόσμος Χτες
Η θερμοκρασία έφτασε τους 32° Κελσίου υπό σκιά στη Μπαλς σήμερα το πρωί

Οι πρωτόγονοι Ευρωπαίοι ήταν σκουρόχρωμοι με γαλάζια μάτια αποκάλυψε αναβίωση κρανίου ηλικίας 10.500 ετών

Tech + Science Χτες
Ανήκε σε γυναίκα που πέθανε σε ηλικία μεταξύ 35 και 60 ετών

Το Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία Χτες
Στην Αθήνα η διοίκηση του Euronext

Δανία: Στον στρατό οι γυναίκες για 11μηνη «υποχρεωτική» θητεία

Κόσμος Χτες
Η Δανία γίνεται η τρίτη σκανδιναβική χώρα που συμπεριλαμβάνει τις γυναίκες στην στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ ‑ Ποιος ο λόγος

Ελλάδα Χτες
Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς