E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φλώρινα: Σλαβόφωνο κόμμα ζητά να διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα» στα σχολεία

Το Σλαβόφωνο «Ουράνιο Τόξο» ζητά διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία

Δημοσίευση 7/12/2018 | 11:25

Φλώρινα: Σλαβόφωνο κόμμα ζητά να διδάσκεται η  «μακεδονική γλώσσα» στα σχολεία

Τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά σχολεία ζητά με ψήφισμά του το σλαβόφωνο κόμμα «Ουράνιο Τόξο» με έδρα την Φλώρινα, που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου!

Τα όργανα άρχισαν για τα καλά λοιπόν μετά την συμφωνία των Πρεσπών και όπως αποδεικνύεται οι προκλητικές δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ περί εκμάθησης της «μακεδονικής γλώσσας» στους «Μακεδόνες του Αιγαίου» μόνο τυχαίες δε θα πρέπει να θεωρούνται. Στο πλαίσιο αυτό, οι γνωστοί σλαβόφωνοι κύκλοι στην χώρας μας αποκαλύπτεται ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την ηγεσία των Σκοπίων επιχειρώντας από κοινού να κεφαλοποιήσουν για λογαριασμό τους άμεσα τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών πριν αυτή φτάσει στην ελληνική Βουλή για κύρωση.

Ειδικότερα, κατά τη πρόσφατη διεξαγωγή του 3ου τακτικού συνεδρίου του «Ουράνιου Τόξου» στο Ξινό Νερό Φλώρινας εξελέγη νέο Κεντρικό Συμβούλιο και Πολιτική Γραμματεία. Κεντρικός άξονας του συνεδρίου ήταν το «μέλλον του μακεδονικού κινήματος στην Ελλάδα» και προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η κάθοδος του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές καλώντας «όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που μοιράζονται το όραμα για μια δημοκρατική Ελλάδα που θα σέβεται και θα προστατεύει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα να συστρατευθούν με τους εθνικά Μακεδόνες σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση».

Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καλείται η χώρας μας να αναγνωρίσει, μεταξύ άλλων, «εθνική μακεδονική μειονότητα» και να προχωρήσει στην
εισαγωγή της «μακεδονικής γλώσσας» στη δημόσια εκπαίδευση! Το ψήφισμα του «Ουράνιου Τόξου», που απευθύνεται στην ελληνική Πολιτεία, έχει ως εξής:

«1. Να αναγνωρίσει επιτέλους την εθνική μακεδονική της μειονότητα.
2. Να εισάγει τη μακεδονική γλώσσα στην δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται.
3. Να επιτρέψει άμεσα την άνευ όρων επιστροφή των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, κλείνοντας έτσι οριστικά και αμετάκλητα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αποτελεί παράλληλα και την τελευταία ανοικτή πληγή του εμφυλίου πολέμου.
4. Να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού, όπως επιτάσσουν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
5. Να χρησιμοποιήσει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα ως φορείς ανάπτυξης, ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας στα πρότυπα των όσων εφαρμόζονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ως πηγές συνεχών και απαράδεκτων διακρίσεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη υπεύθυνος μπαρ στο Γκάζι για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Bρέθηκαν τέσσερις ανήλικοι 15-17 ετών στους οποίους είχε επιτραπεί η είσοδος και τους είχε χορηγηθεί αλκοόλ.

Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός σε ηλικία 85 χρονών

Ενοίκια: Πότε ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει δικαίωμα να σας ζητήσει αύξηση – Δείτε τι λέει ο νόμος

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Η ΕΕΚΕ υπενθυμίζει ότι οι αυξήσεις στα ενοίκια επιτρέπονται μόνο όταν προβλέπονται ρητά από τη σύμβαση ή τη νομοθεσία, καλώντας ενοικιαστές και ιδιοκτήτες να ελέγχουν προσεκτικά τους όρους των μισθώσεών τους.

Η οικογενειακή τραγωδία της Αφροδίτης Νέστορα: Είχε χάσει και την αδερφή της το 2021

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας καλείται να διαχειριστεί ένα τόσο βαρύ προσωπικό πένθος

Πώληση ακινήτου ακόμη και με χρέη στην εφορία: Οι νέοι κανόνες για τις μεταβιβάσεις

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Το νέο πλαίσιο μεταβιβάσεων ακινήτων αλλάζει τα δεδομένα για κατασχέσεις, κληρονομιές και γονικές παροχές, με κεντρικό ρόλο για τον συμβολαιογράφο.

Φρικτό τέλος: Νεκρό από λύσσα 11χρονο αγόρι ‑ Είχε ξυπνήσει με νυχτερίδα πάνω του

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ένα 11χρονο αγόρι από τον Καναδά πέθανε από λύσσα. Είχε ξυπνήσει με μια νυχτερίδα πάνω στη μύτη και το στόμα του.

ΗΠΑ ‑ Βοσνία 2‑0: Πρόκριση στους «16» με δέκα παίκτες

Αθλητικά Νέα 02.07.2026
Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε την πρώτη της νίκη σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου εδώ και 24 χρόνια, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 64`

Βέλγιο ‑ Σενεγάλη 3‑2 παρ. (2‑2 κ.α.): Η μεγάλη ανατροπή του Μουντιάλ στέλνει τους Red Devils στους «16»!

Αθλητικά Νέα 02.07.2026
Πέναλτι στο 120΄+5΄ έδωσε την πρόκριση στο Βέλγιο - «Ανάσταση» μέσα σε τρία λεπτά από το 0-2

Τέλος οι ΜΚΟ στη νομική καθοδήγηση των μεταναστών: Θα παίρνουν 250€ για κάθε αιτούντα που επιλέγει να φύγει από τη χώρα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Με κοινή υπουργική απόφαση Παπαθανάση, Φλωρίδη και Πλεύρη αποκλείονται οι ΜΚΟ και η ενημέρωση αιτούντων ασύλου περνά αποκλειστικά σε πιστοποιημένους δικηγόρους με ειδικό μητρώο.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα ‑ Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Νέα στοιχεία μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα έρχονται στο φως. Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;

«Eίπαμε για πλάκα πως ήταν αλιγάτορας»: Η ανατριχιαστική μαρτυρία για τη γυναίκα που κατασπαράχθηκε στη Φλόριντα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές της 31χρονης Μπρίτανι Κλαρκ, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από επίθεση αλιγάτορα σε ποτάμι της Φλόριντα μπροστά στα μάτια του συντρόφου της

Προσωπικός Γιατρός: Ποιοι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους με βάση νέα υπουργική απόφαση

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Νέα κοινή υπουργική απόφαση ανοίγει τον δρόμο για επί πληρωμή επιλογή Προσωπικού Γιατρού, ανατρέποντας την υπόσχεση για δωρεάν παροχή της υπηρεσίας σε όλους.