E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φλώρινα: Σλαβόφωνο κόμμα ζητά να διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα» στα σχολεία

Το Σλαβόφωνο «Ουράνιο Τόξο» ζητά διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία

Δημοσίευση 7/12/2018 | 11:25

Φλώρινα: Σλαβόφωνο κόμμα ζητά να διδάσκεται η  «μακεδονική γλώσσα» στα σχολεία

Τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά σχολεία ζητά με ψήφισμά του το σλαβόφωνο κόμμα «Ουράνιο Τόξο» με έδρα την Φλώρινα, που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου!

Τα όργανα άρχισαν για τα καλά λοιπόν μετά την συμφωνία των Πρεσπών και όπως αποδεικνύεται οι προκλητικές δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ περί εκμάθησης της «μακεδονικής γλώσσας» στους «Μακεδόνες του Αιγαίου» μόνο τυχαίες δε θα πρέπει να θεωρούνται. Στο πλαίσιο αυτό, οι γνωστοί σλαβόφωνοι κύκλοι στην χώρας μας αποκαλύπτεται ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την ηγεσία των Σκοπίων επιχειρώντας από κοινού να κεφαλοποιήσουν για λογαριασμό τους άμεσα τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών πριν αυτή φτάσει στην ελληνική Βουλή για κύρωση.

Ειδικότερα, κατά τη πρόσφατη διεξαγωγή του 3ου τακτικού συνεδρίου του «Ουράνιου Τόξου» στο Ξινό Νερό Φλώρινας εξελέγη νέο Κεντρικό Συμβούλιο και Πολιτική Γραμματεία. Κεντρικός άξονας του συνεδρίου ήταν το «μέλλον του μακεδονικού κινήματος στην Ελλάδα» και προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η κάθοδος του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές καλώντας «όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που μοιράζονται το όραμα για μια δημοκρατική Ελλάδα που θα σέβεται και θα προστατεύει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα να συστρατευθούν με τους εθνικά Μακεδόνες σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση».

Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καλείται η χώρας μας να αναγνωρίσει, μεταξύ άλλων, «εθνική μακεδονική μειονότητα» και να προχωρήσει στην
εισαγωγή της «μακεδονικής γλώσσας» στη δημόσια εκπαίδευση! Το ψήφισμα του «Ουράνιου Τόξου», που απευθύνεται στην ελληνική Πολιτεία, έχει ως εξής:

«1. Να αναγνωρίσει επιτέλους την εθνική μακεδονική της μειονότητα.
2. Να εισάγει τη μακεδονική γλώσσα στην δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται.
3. Να επιτρέψει άμεσα την άνευ όρων επιστροφή των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, κλείνοντας έτσι οριστικά και αμετάκλητα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αποτελεί παράλληλα και την τελευταία ανοικτή πληγή του εμφυλίου πολέμου.
4. Να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού, όπως επιτάσσουν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
5. Να χρησιμοποιήσει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα ως φορείς ανάπτυξης, ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας στα πρότυπα των όσων εφαρμόζονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ως πηγές συνεχών και απαράδεκτων διακρίσεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις