E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση Αννυ: Δεν αποκλείεται να ήταν ζωντανή όταν την τεμάχισε ο πατέρας της

Τι δηλώνει ο ιατροδικαστής

Δημοσίευση 6/12/2018 | 15:19

Υπόθεση Αννυ: Δεν αποκλείεται να ήταν ζωντανή όταν την τεμάχισε ο πατέρας της

Μέσα από μαρτυρίες ειδικών το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών επιχείρησε την αποκωδικοποίηση των δειγμάτων που συγκέντρωσε το CSI της Αστυνομίας από το σπίτι - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα όπου βρήκε μαρτυρικό θάνατο η 4χρονη Άννυ.

Τα ίχνη του άτυχου παιδιού εξαφανίστηκαν πριν από περίπου τρεισήμισι χρόνια με τον πατέρα του να ομολογεί ότι την τεμάχισε και την πέταξε για να μην μπορέσουν να την εντοπίσουν οι αρχές.

Ωστόσο, η πιπίλα της μικρής ήταν η «πηγή» για τα εργαστήρια της Αστυνομίας για να εντοπίσουν το DNA ώστε στη συνέχεια να υπάρξει σύγκριση με τα δείγματα αίματος που βρέθηκαν διάσπαρτα στο διαμέρισμα .

«Όταν δεν έχουμε τίποτα άλλο παίρνουμε προσωπικά αντικείμενα. Στην περίπτωση της Άννυ είχαμε συλλέξει την πιπίλα. Για να επιβεβαιώσουμε το κληρονομικά συμβατό εξετάσαμε τους δυο γονείς . Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώθηκε ότι το DNA στην πιπίλα ήταν του παιδιού» ανέφερε στην κατάθεση του ο ειδικός των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Ακόμη, ο μάρτυρας κατέθεσε πως το διαμέρισμα είχε καθαριστεί και χρησιμοποιήθηκε ειδικό σπρέι το οποίο αποκάλυψε ότι υπήρχε διάσπαρτο αίμα σε τοίχους και σοβατεπί. Παρ΄ όλα αυτά, ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να πει αν η 4χρονη ήταν ζωντανή την ώρα που, σύμφωνα με την κατηγορία, ο πατέρας της την τεμάχισε.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης, όμως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το παιδί να ήταν ζωντανό. «Το ζωντανό αίμα μπορεί να εκτιναχθεί. Το αίμα του νεκρού απλά ρέει προς τα κάτω», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετη άποψη διατύπωσε ο ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης ο οποίος διορίστηκε ως πραγματογνώμονας από την υπεράσπιση του πατέρα της Άννυ. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το παιδί ήταν στη ζωή όταν το τεμάχιζε, ενώ εκτίμησε ότι το παιδί έφυγε από τη ζωή γιατί κατανάλωσε ναρκωτικά τα οποία υπήρχαν στο σπίτι.

Παράλληλα, ένας μάρτυρας: κατέθεσε: Η εικόνα του παιδιού, όπως την περιγράφει στην πρώτη του απολογία ο κατηγορούμενος, με παραπέμπει σε ασφυκτικό θάνατ , συνάδει με την κατανάλωση ναρκωτικών. Μια κρίση επιληψίας καταλήγει σε αναπνευστικό πρόβλημα .

Πρόεδρος: Ο φυσικός θάνατος δεν αποτελεί λόγο απόκρυψης.

Μάρτυρας: Δείτε το μοτίβο της ζωής τους. Μιλάμε για μια κοινωνία ανθρώπων που θέλουν να το αποκρύψουν.

Η μητέρα της Άννυ

Η μητέρα της Άννυ, η οποία επίσης είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση, κατά τη διάρκεια των καταθέσεων βγήκε από τη δικαστική αίθουσα ενώ στο εδώλιο καθόταν ο πρώην σύντροφος της και πατέρας της μικρής και ο συγκατηγορούμενος φίλος του.

Η μαρτυρία ενός Βούλγαρου εν ενέργεια αστυνομικού που αναφέρθηκε στην κατάθεση του δεύτερου κατηγορούμενου στις Βουλγαρικές αρχές στις 28 Απριλίου 2015, που σύμφωνα με την υπεράσπιση του αποτέλεσε την αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα της Άννυ. "Εγώ μόνος μου πήγα στην Αστυνομία στις 27 Απριλίου 2015 και είπα ότι είμαι ο πατέρας του παιδιού και ότι έγινε, έγινε μαζί μου. Είπα ότι το παιδί χάθηκε από εμένα ότι δεν έχει σχέση η γυναίκα μου ούτε αυτός (σ.σ. έδειξε συγκατηγορούμενο του).

Το αρμόδιο κλιμάκιο της Αστυνομίας άρχισε να έρευνα το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας στο σπίτι - σφαγείο στις 29 Απριλίου 2015, περίπου 20 ημέρες μετά το μοιραίο τέλος της ανήλικης.

Υπενθυμίζεται, ότι πρωτόδικα ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια και 3,5 χρόνια για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Ισόβια και 3 χρόνια, επέβαλαν οι δικαστές στον νεαρό συγκατηγορούμενο του, ενώ η μητέρας της κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή μέχρι το Εφετείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα 25.03.2026
Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Κόσμος 25.03.2026
Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Ελλάδα 25.03.2026
Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα 25.03.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 25.03.2026
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος 25.03.2026
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα 25.03.2026
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική 25.03.2026
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα 25.03.2026
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα 25.03.2026
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα 25.03.2026
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.