E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Mετά τις νέες ρυθμίσεις

Δημοσίευση 5/12/2018 | 14:05

Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

"Ξηλώνεται" ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις. Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων και στο... βάθος μαζικές αγωγές. Η μεγάλη κλοπή στις τσέπες των νέων συνταξιούχων.
Η κυβέρνηση από την μία κατόρθωσε να επιτύχει τον στόχο της για την μη περικοπή των συντάξεων για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, ωστόσο δημιούργησε δύο νέες ταχύτητες και πιθανότητα το σύστημα αυτό δεν μακροημερεύσει αφού καταστρατηγείται ο βασικός όρος του συντάγματος ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσιοι απέναντι στο Νόμο. Εν προκειμένου κάποιοι είναι περισσότερο ίσιοι από τους άλλους.

Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων
Ας δούμε πως δημιουργείται ο συνταξιοδοτικός χάρτης.
Η μεγάλη κατηγορία είναι αυτοί που δεν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την προσωπική διαφορά χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο. Το μόνο που θα συμβεί, είναι η προσωπική διαφορά να διατηρηθεί στο διηνεκές και να σβήνει με τις μελλοντικές αυξήσεις που θα υπάρξουν και οι οποίες βέβαια δεν θα δίνονται μέχρι να μηδενίσει η προσωπική διαφορά.

Η δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων είναι αυτοί που κατέθεσαν ή θα καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης από τον Μάιο του 2016 έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, και οι οποίοι έχουν υποστεί ένα μέρος μείωσης της προσωπική διαφοράς, από 50% έως και 25%.

Αυτοί διατηρούν την εναπομείνασα διαφορά, μέχρι να σβήσει από μελλοντικές αυξήσεις. Ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει σοβαρή διαφορά αποδοχών με τους προ του Μαΐου του 2016 συνταξιούχους που μπορεί να φτάνει και το 30% ή και το 40%.


Όσοι καταθέσουν αίτηση από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και μετά, οι οποίοι θα σβήσουν εφάπαξ την προσωπική διαφορά και θα βγουν στην σύνταξη με το νέο σύστημα και οι αποκλίσεις φτάνουν μέχρι και το 40%. Οι συνταξιούχοι που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία πάντως θα λάβουν κανονικά ενδεχόμενες μελλοντικές αυξήσεις συντάξεων.

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι διέρρεε ότι σώζονται οι προσωπικές διαφορές και για τους νέους συνταξιούχους, εντούτοις το μέγεθος της αλήθειας σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ μικρό, αφού σώζεται ένα πολύ μικρό μέρος της προσωπική διαφοράς και για τους μετά το 2019 δεν σώζεται τίποτε.

Τέλος σε ότι αφορά τις αυξήσεις που θα λάβουν 620.000 περίπου συνταξιούχοι, η πραγματικότητα λέει ότι οι αυξήσεις θα είναι πολύ μικρές σε ετήσια βάση και θα εξελιχθούν στο σύνολό τους σε βάθος 4ετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Ελλάδα 04.12.2025
Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Οικονομία 04.12.2025
Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών ‑Σε ποιες περιοχές υπάρχουν μπλόκα, οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα 04.12.2025
Oι αγρότες συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Ελλάδα 04.12.2025
Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Αθλητικά Νέα 04.12.2025
Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Τροχαίο στον Κηφισό: Ανετράπη φορτηγό έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο

Ελλάδα 04.12.2025
Στο «κόκκινο» η κίνηση λόγω τροχαίου

Το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων 15% χαμηλότερο από το 2009

Οικονομία 04.12.2025
Η Ελλάδα και οριακά η Ιταλία είναι οι μόνες χώρες της κρίσης που δεν έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα πραγματικού εισοδήματος - Τι δείχνει η μελέτη του ΚΕΦΙΜ

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Ελλάδα 04.12.2025
Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Οικονομία 04.12.2025
Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Ελλάδα 04.12.2025
«Δεν την έσωσε ούτε την τελευταία στιγμή, είχε πλήρη έλεγχο των ενεργειών του»

Κακοκαιρία BYRON: 8 περιοχές σε κόκκινο συναγερμό

Καιρός 04.12.2025
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες για τις επόμενες 48 ώρες