E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Mετά τις νέες ρυθμίσεις

Δημοσίευση 5/12/2018 | 14:05

Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

"Ξηλώνεται" ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις. Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων και στο... βάθος μαζικές αγωγές. Η μεγάλη κλοπή στις τσέπες των νέων συνταξιούχων.
Η κυβέρνηση από την μία κατόρθωσε να επιτύχει τον στόχο της για την μη περικοπή των συντάξεων για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, ωστόσο δημιούργησε δύο νέες ταχύτητες και πιθανότητα το σύστημα αυτό δεν μακροημερεύσει αφού καταστρατηγείται ο βασικός όρος του συντάγματος ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσιοι απέναντι στο Νόμο. Εν προκειμένου κάποιοι είναι περισσότερο ίσιοι από τους άλλους.

Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων
Ας δούμε πως δημιουργείται ο συνταξιοδοτικός χάρτης.
Η μεγάλη κατηγορία είναι αυτοί που δεν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την προσωπική διαφορά χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο. Το μόνο που θα συμβεί, είναι η προσωπική διαφορά να διατηρηθεί στο διηνεκές και να σβήνει με τις μελλοντικές αυξήσεις που θα υπάρξουν και οι οποίες βέβαια δεν θα δίνονται μέχρι να μηδενίσει η προσωπική διαφορά.

Η δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων είναι αυτοί που κατέθεσαν ή θα καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης από τον Μάιο του 2016 έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, και οι οποίοι έχουν υποστεί ένα μέρος μείωσης της προσωπική διαφοράς, από 50% έως και 25%.

Αυτοί διατηρούν την εναπομείνασα διαφορά, μέχρι να σβήσει από μελλοντικές αυξήσεις. Ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει σοβαρή διαφορά αποδοχών με τους προ του Μαΐου του 2016 συνταξιούχους που μπορεί να φτάνει και το 30% ή και το 40%.


Όσοι καταθέσουν αίτηση από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και μετά, οι οποίοι θα σβήσουν εφάπαξ την προσωπική διαφορά και θα βγουν στην σύνταξη με το νέο σύστημα και οι αποκλίσεις φτάνουν μέχρι και το 40%. Οι συνταξιούχοι που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία πάντως θα λάβουν κανονικά ενδεχόμενες μελλοντικές αυξήσεις συντάξεων.

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι διέρρεε ότι σώζονται οι προσωπικές διαφορές και για τους νέους συνταξιούχους, εντούτοις το μέγεθος της αλήθειας σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ μικρό, αφού σώζεται ένα πολύ μικρό μέρος της προσωπική διαφοράς και για τους μετά το 2019 δεν σώζεται τίποτε.

Τέλος σε ότι αφορά τις αυξήσεις που θα λάβουν 620.000 περίπου συνταξιούχοι, η πραγματικότητα λέει ότι οι αυξήσεις θα είναι πολύ μικρές σε ετήσια βάση και θα εξελιχθούν στο σύνολό τους σε βάθος 4ετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Κόσμος 18.01.2026
Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Κόσμος 18.01.2026
Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Κόσμος 18.01.2026
Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

Επίδομα θέρμανσης: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνετε για να πάρετε τα χρήματα

Ελλάδα 18.01.2026
Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι στην αίτησή τους για το επίδομα θέρμανσης για να μην χάσουν την επιδότηση

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Ελλάδα 18.01.2026
Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Αθλητικά Νέα 18.01.2026
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Σύρος: Αντικρουόμενες καταγγελίες μεταξύ 16χρονων μαθητών ‑ Καταγγελία για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Ελλάδα 18.01.2026
Στο επίκεντρο σοβαρό περιστατικό μεταξύ ανηλίκων με διαφορετικές εκδοχές από τις δύο πλευρές

Εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κόσμος 18.01.2026
Οι αρχές της Ινδονησίας εντόπισαν συντρίμμια αεροσκάφους με 11 επιβαίνοντες που είχε χαθεί από τα ραντάρ

Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της Λόρας: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ελλάδα 18.01.2026
Συμπληρώθηκαν δέκα ημέρες από την τελευταία της εμφάνιση της 16χρονης

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία