E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη απάτη με ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες πολιτών

Δημοσίευση 5/12/2018 | 13:45

Μεγάλη απάτη με ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Υπόθεση διαδικτυακής απάτης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές άλλης ευρωπαϊκής χώρας, για εξαπάτηση χρηστών του Διαδικτύου.

Η κομπίνα ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελίες πολιτών-χρηστών του Διαδικτύου, για εξαπάτησή τους κατά την αναζήτηση διαμερισμάτων στο εξωτερικό προς ενοικίαση.

Όπως προέκυψε, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων στο εξωτερικό, ο δράστης επικοινωνούσε με χρήστες του Διαδικτύου που αναζητούσαν κατάλυμα προς ενοικίαση. Στη συνέχεια, κατόπιν τηλεφωνημάτων και ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ζητούσε από τους παθόντες την αποστολή προσωπικών στοιχείων ταυτότητας ή διαβατηρίου και χρηματικό ποσό, για να ολοκληρωθεί η ενοικίαση του διαμερίσματος. Με τον τρόπο αυτό τους εξαπατούσε, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να υπάρχουν τα προτεινόμενα προς ενοικίαση διαμερίσματα.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η ΕΛ.ΑΣ. δίνει οδηγίες προς αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών κατά την αναζήτηση προς ενοικίαση κατοικιών-διαμερισμάτων μέσω Διαδίκτυο.

Ειδικότερα, συστήνει:

  • Αξιολογήστε προσεκτικά τα στοιχεία επαφής που δίνονται σε αγγελίες μέσω Διαδικτύου και προσέξτε εάν υπάρχουν ανορθογραφίες.
  • Δώστε προσοχή στη σύνταξη του κειμένου, καθώς, εάν υπάρχουν πολλά ορθογραφικά λάθη και άλλες ανακρίβειες, αυτό αποτελεί συνηθισμένη ένδειξη που παραπέμπει σε ψεύτικη αγγελία.
  • Μην αποστέλλετε προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία σας σε άγνωστα άτομα.
  • Επιβεβαιώστε τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών.
  • Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email addresses) που εμφανίζονται στις απατηλές αγγελίες είναι συχνά παραπλήσιες αυθεντικών εταιρειών.
  • Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν σας ζητούν να καταθέσετε χρήματα σε υπεράκτιους λογαριασμούς.
  • Προσέξτε μήπως αυτά που σας υπόσχονται είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά.
  • Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, μην προβείτε σε καμία άλλη μεταφορά χρημάτων που τυχόν σας ζητηθεί.
  • Ειδοποιήστε αμέσως την τράπεζά σας, την υπηρεσία στην οποία πραγματοποιήσατε τη συναλλαγή και την αστυνομία.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπριζίτ Μπαρντό: Ξανά στο νοσοκομείο ‑ Νέο επεισόδιο της ασθένειας που αντιμετωπίζει

Κόσμος 25.11.2025
Η 91χρονη σταρ του γαλλικού σινεμά είχε νοσηλευτεί ξανά πριν από έναν μήνα

Συγκλονιστικό βίντεο για τις γυvαικoκτovίες: Θύματα «ζωντανεύουν» μέσω AI

Ελλάδα 25.11.2025
Με αφορμή τη 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Οργανισμός “Γίνε Ανθρωπος” δίνει μέσω AI φωνή στις ιστορίες γυναικών που δολοφονήθηκαν

Αυτό είναι το νέο άρμα των Τούρκων: Οι γείτονες ενισχύουν το οπλοστάσιό τους με τα πρώτα τεθωρακισμένα άρματα Altay T1

Κόσμος 25.11.2025
Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία ισχύος στην περιοχή και ποιο είναι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική 25.11.2025
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Κόσμος 25.11.2025
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της

Ελλάδα 25.11.2025
Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της