E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Αδιανόητη χαρακτηρίζει την θέση της εισαγγελέως, ο Αλέξης Κούγιας

Δημοσίευση 5/12/2018 | 11:56

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως για την αποφυλάκιση των 8 της υπόθεσης Ριχάρδος

Η εισαγγελία Πρωτοδικών, δεν συμφωνεί με την άποψη της ανακρίτριας για την αποφυλάκιση των 8 εμπλεκομένων στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης χρυσού, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποφυλακιστεί, ενώ ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι δικηγόρος του Ριχάρδου Μυλωνά, πλέον του ότι χαρακτηρίζει αδιανόητη την θέση της εισαγγελέως, επισημαίνει ότι η ανακρίτρια μπορεί να διατάξει την αποφυλάκιση τους, ανεξάρτητα από την διαφωνία της εισαγγελέως.

Ο κ. Κουγίας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ότι για να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου για να λύσει το θέμα της αποφυλάκισης, μπορεί η ανακρίτρια να αποφυλακίσει τους 8 σύμφωνα με το νόμο, καθώς είναι μη δεσμευτική η γνώμη της εισαγγελέως κατά το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δεν παραλείπει πάντως, ο κ. Κούγιας να επισημάνει με νόημα ότι «για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Κούγια έχει ως εξής:

Το δικηγορικό μας γραφείο πληροφορήθηκε την αντίδραση του κ. Εισαγγελέως που δεν συμφώνησε με το αίτημα της κας Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας Ριχάρδου Μ., και εκφράζουμε την απόλυτη νομική αντίδρασή μας για την αδιανόητη αυτή επιλογή.

Μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως.

Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα, δεδομένου ότι το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τα εξής: «Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους».

Θα επιθυμούσαμε και οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος.


Αθήνα, 05/12/2018

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η εξιχνίαση του θανάτου του ιδρυτή της Mango: Τα καθοριστικά στοιχεία και τα μοιραία λάθη του κληρονόμου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Τζόναθαν Αντιτς έδωσε αντιφατικές πληροφορίες στην αστυνομία – ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του σταματούσε για φωτογραφίες

ΗΠΑ: Κατηγορείται για φόνο ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο

Κόσμος Χτες
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιέζει για αλλαγή καθεστώτος στο νησί, χαρακτήρισε την Κούβα κράτος-παρία που φιλοξενεί εχθρικές ξένες στρατιωτικές δυνάμεις

Σάλος στην Πορτογαλία: Τι είναι οι «Θηριανοί» που ζητούν να τους εξετάζουν κτηνίατροι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια «κοινότητα» που συνεχώς μεγαλώνει - άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα και τώρα απαιτούν κτηνιατρική περίθαλψη

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν επικίνδυνα βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ρωσικά μαχητικά εκτέλεσαν επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του βρετανικού αεροσκάφους, που πετούσε χωρίς οπλισμό σε προγραμματισμένη αποστολή

Συναγερμός στον Όλυμπο: Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Ο ορειβάτης κατευθύνθηκε από το καταφύγιο προς την κορυφή του βουνού και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται

Καιρός: Καταιγίδες το επόμενο 24ωρο από ψυχρές αέριες μάζες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός Χτες
Η μετεωρολογική πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Γιγάντια λύρα 10 μέτρων στην Κρήτη διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες

Ελλάδα Χτες
Στα Πιτσίδια Ηρακλείου, κοντά στα Μάταλα, η εντυπωσιακή κατασκευή του Μιχάλη Ζουριδάκη διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης κρητικής λύρας στον κόσμο

Θανατική ποινή σε άνδρα που δολοφόνησε ανήλικη influencer, επειδή τον απέρριψε

Κόσμος Χτες
Επιπλέον, πρέπει να καταβάλει 2,5 εκατομμύρια ρουπίες ως αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος

Κηφισός: Καραμπόλα με επτά αμάξια στο ύψος της Λυκόβρυσης

Ελλάδα Χτες
Εγκλωβισμένοι στην κίνηση οι οδηγοί

Αμετανόητος ο Ισραηλινός υπουργός παρά τη διεθνή κατακραυγή: «Δεν θα γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο»

Κόσμος Χτες
Με νέα ανάρτηση το Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ απάντησε στον Ισραηλινός ΥΠΕΞ ο οποίος καταδίκασε τις πράξεις του σε βίντεο κατά ακτιβιστών

Τραμπ για Ιράν: Ο Νετανιάχου θα «κάνει ό,τι θέλω εγώ»

Κόσμος Χτες
Νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για το ενδεχόμενο επανέναρξης των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν