E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Chanel: Ο πρώτος μεγάλος οίκος που απαγορεύει τη γούνα και τα δέρματα φιδιού και κροκόδειλου

Συγχαρητήρια από πολλές οργανώσεις για την προστασία των ζώων

Δημοσίευση 4/12/2018 | 21:50

Chanel: Ο πρώτος μεγάλος οίκος που απαγορεύει τη γούνα και τα δέρματα φιδιού και κροκόδειλου

Ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel αποφάσισε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ανακοινώνοντας πως σταματά να χρησιμοποιεί δέρματα κροκοδείλου, φιδιού, σαλαχιού και σαύρας στα πολυτελή προϊόντα του. Η απόφαση του εμβληματικού οίκου δέχτηκε συγχαρητήρια από πολλές οργανώσεις για την προστασία των ζώων. 

«Αποφασίσαμε να μην χρησιμοποιούμε πλέον εξωτικά δέρματα στις μελλοντικές δημιουργίες μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρίσκουμε εξωτικά δέρματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας σε ό,τι αφορά το ηθικό μέρος της παραγωγής. 

Ο οίκος Chanel είναι ο πρώτος που προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια που έχει να κάνει με δέρματα και όχι αποκλειστικά γούνα. Οι τσάντες από δέρμα πύθωνα αποσύρθηκαν από το online κατάστημα της εταιρείας σήμερα. Οι μη κυβερνητικές, φιλοζωικές οργανώσεις PETA και Humane Society International διαβεβαίωσαν ότι η απόφαση του οίκου αφορά και τις γούνες. 

Αν και η ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Καρλ Λάγκερφελντ, είπε ότι ο οίκος χρησιμοποιεί γούνες τόσο σπάνια που ο ίδιος δεν θυμάται πλέον ποια ήταν η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε κάποιο προϊόν από γούνα. 

Η ανακοίνωση της ηγέτιδας Chanel θα αποτελέσει σημαντικό παράδειγμα. Η PETA εκτίμησε ότι και άλλες εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και να χρησιμοποιούν μόνο καινοτόμα υλικά που δεν προέρχονται από ζώα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Καρέτσα με συμβόλαιο έως και το 2031

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Έλληνας διεθνής είναι μια ανάσα από τους Βεστφαλούς, με τη Μίλαν να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα

Πειραιάς: Γιατί υπήρξε διαρροή υγραερίου σε κλειστό βενζινάδικο – Το σκοτεινό ιστορικό του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πρατήριο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση το 2024 και σφραγίστηκε λόγω παρατυπιών, ενώ φερόταν να συνδέεται με δολοφονηθέν πρόσωπο της νύχτας.

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα εμφανιστεί το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προέλευση της ονομασίας της πανσελήνου του Ιουλίου – Τι φταίει για το μέγεθος και την πορτοκαλί απόχρωσή της

«Φέρτε φίλους στο Ντουμπάι και κερδίστε» – Το εμιράτο μοιράζει 700 ευρώ σε κατοίκους που προσκαλούν τουρίστες

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί το πλήγμα του πολέμου