E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Σύριο συγκατηγορούμενό του ζητά ο Ριχάρδος Μυλωνάς

Δηλώνει ότι «νιώθει ανασφαλής από τον τρόπο που μέχρι σήμερα παρουσιάζεται η υπόθεση»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2018 | 17:27

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Σύριο συγκατηγορούμενό του ζητά ο Ριχάρδος Μυλωνάς

Επειδή «νιώθει ανασφαλής από τον τρόπο που μέχρι σήμερα παρουσιάζεται η υπόθεση», ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος - Δημήτριος Μυλωνάς ζητά μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Σύρο συγκατηγορούμενό του.

Επίσης, ζητά από την εισαγγελέα, να «διορίσετε και εξετάσετε πραγματογνώμονα (εντός της αυριανής ημέρας), ήτοι ειδικό τελωνειακό υπάλληλο και δη του Τελωνείου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος που ασχολείται ειδικά με εξαγωγές χρυσού, σύμφωνα με τα άρθρα 183 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αποσαφηνίσει με τις ειδικές του γνώσεις πώς γίνεται η διαδικασία της διασάφησης και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων και πώς αυτοί υπολογίζονται».

Αναλυτικά η αίτηση έχει ως εξής

«Είμαι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που έχω δημιουργήσει εκτεταμένο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων, τα οποία λειτουργούν νόμιμα με άδειες και χρηματοδοτούνται μέσω της νόμιμης αποκλειστικά εξαγωγής χρυσού, εν αντιθέσει με άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, η δραστηριότητα των οποίων είναι διαφορετική και οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους φέρονται ότι έχουν επιλέξει την φοροδιαφυγή και την παράνομη εξαγωγή χρυσού.

Η δική μου επιχειρηματικότητα είναι απόλυτα διαφανής και καταβάλλω ανελλιπώς όλες τις υπέρογκες φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες επιβαρύνσεις, που αυτή συνεπάγεται, στο ελληνικό κράτος, βάσει και του ιδιαίτερα υψηλού, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τζίρου που επιτυγχάνω ετησίως, στη δε επιτυχημένη αυτή επιχειρηματική μου πορεία έχει συμβάλει σημαντικά η διαφημιστική προβολή που έχω επιλέξει για την προώθηση της δουλειάς μου μέσω των μέσω μαζικής ενημέρωσης, καθιστώντας με έτσι γνωστό και προσιτό στο ενδιαφερόμενο κοινό.

Από την άλλη μεριά, η επιληφθείσα αστυνομική αρχή με απίστευτη προχειρότητα και προφανώς για να σχηματίσει επί τούτου δικογραφία σε βάρος μου προς εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, εκμεταλλεύτηκε αφενός την επωνυμία, την επιτυχία και την διασημότητά μου και αφετέρου το γεγονός ότι έχω συνεργαστεί με τον συγκατηγορούμενό μου Albouzan Ismail στη νόμιμη εξαγωγή χρυσού και άρα εξ αυτού και μόνο υπήρχε αναφορά του ονόματός μου σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόσωπο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι όμως δεν είναι και δικοί μου και δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Η αστυνομική αρχή για να επιτύχει τον σχηματισμό δικογραφίας λαθρεμπορίας με εμένα ως δήθεν ένα εκ των πρωταγωνιστικών προσώπων, δεν έκανε καμία ουσιαστική προανακριτική πράξη, αφού δεν απευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να συνεργαστεί με τελωνειακούς υπαλλήλους, αλλά απευθύνθηκε σκόπιμα σε έναν ανήθικο, άσχετο με το αντικείμενο της υπόθεσης, εκτελωνιστή – φίλο αστυνομικών, ονόματι Μιχαήλ Σπυριδάκος, κι αυτό γιατί δεν ήθελε τελωνειακό υπάλληλο, ο οποίος θα γκρέμιζε το «show» που στήθηκε.

Η αστυνομική αρχή δεν απευθύνθηκε ούτε σε Εισαγγελέα πριν σχηματίσει και διαβιβάσει περαιτέρω την δικογραφία για τον διορισμό πραγματογνώμονα από τον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών, ειδικό για τα θέματα της λαθρεμπορίας, δεδομένου ότι ο Τελωνειακός Κώδικας απαιτεί για την θεμελίωση του εν λόγω αδικήματος της εξής διαδικασία:

Να καταληφθούν και να κατασχεθούν συγκεκριμένα λαθρεμπορεύματα, κατ’ άρθρο 164 του Τελωνειακού Κώδικα, τα οποία εν συνεχεία πρέπει να παραδοθούν στην αρμόδια τελωνειακή αρχή κατ’ άρθρο 167 του Τελωνειακού Κώδικα και ακολούθως να συνταχθεί έκθεση προσδιορισμού οφειλόμενων φόρων και δασμών από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας τελωνειακής αρχής κατά το άρθρο 169 του Τελωνειακού Κώδικα.

Εν προκειμένω, τίποτα από όλα αυτά δεν έλαβε χώρα, αλλά αυθαίρετα εντελώς αναφέρεται από την αστυνομική αρχή, με βάση συνομιλίες, ένα ποσό τριών εκατομμυρίων ευρώ ως δήθεν κέρδος που αποκόμισε η φερόμενη εγκληματική οργάνωση από την παράνομη εξαγωγή χρυσού και ένα οφειλόμενο δήθεν επ’ αυτού του ποσού Φ.Π.Α. 24%, ήτοι περίπου 720.000 ευρώ, ΕΝΩ στις εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς μη κοινοτικές χώρες, όπως η Τουρκία, δεν επιβάλλεται Φ.Π.Α. ή άλλη επιβάρυνση (άρθρο 2 παρ. 1 και 24 παρ. 1α Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας), οπότε το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από την φερόμενη παράνομη εξαγωγή χρυσού, και άρα δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας.

Να σημειωθεί ακόμα ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνικών Δικαστηρίων που υπόθεση λαθρεμπορίας έρχεται στις δικαστικές αρχές από την αστυνομία, διότι πάντοτε οι υποθέσεις λαθρεμπορίας ερευνώνται και διαβιβάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών και τις τελωνειακές αρχές που γνωρίζουν τον Τελωνειακό Κώδικα. Πρώτη φορά κρατήθηκε απέξω το Υπουργείο Οικονομικών σε μια υπόθεση οικονομικής φύσεως που απαιτεί ειδικές γνώσεις επί τελωνειακών θεμάτων, δεδομένου ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν μπορεί να περιγραφεί με υποψίες ούτε έχει σχέση με τις υποθέσεις που συνήθως διαχειρίζεται η αστυνομία, όπως ναρκωτικά και εκβιάσεις που έχουν να κάνουν με συμπεριφορές φυσικών προσώπων.

Η αστυνομική, λοιπόν, αρχή παραπλάνησε τον Εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής διώξεως και θέλει να παραπλανήσει κι Εσάς, όμως οι ελλείψεις αυτές δεν μπορούν να παραμείνουν σε επίπεδο κυρίας ανακρίσεως ή/και ποινικής δίκης και δεν μπορείτε Εσείς να λειτουργήσετε με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησαν οι αστυνομικοί και οι δημοσιογράφοι, αλλά οφείλετε να ενεργήσετε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Νόμο που επιβάλλουν την σωστή εφαρμογή και ερμηνεία αυτού.

Δεδομένου ότι δεν φέρω καμία ευθύνη, λόγω της γνωριμίας μου και της συνεργασίας μου επί νομίμων μόνο εξαγωγών χρυσού με τον Σύριο συγκατηγορούμενό μου, Albouzan Ismail, χρησιμοποιώντας τον σε διεκπεραιωτικές κυρίως δουλειές, αν αυτός θέλησε να κάνει παρανομίες, ο οποίος μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα απολογήθηκε για μόλις ένα τέταρτο της ώρας και δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, κι επειδή νιώθω ανασφαλής από τον τρόπο που μέχρι σήμερα παρουσιάζεται η υπόθεση, αν έχετε αμφιβολία ότι είμαι άσχετος με τον Albouzan Ismail, ή και με οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο σε παράνομες εξαγωγές πρόσωπο, βάσει του διαβιβαστικού της αστυνομίας που βασίστηκε σε εντελώς αυθαίρετες εκτιμήσεις δίχως καμία πραγματική αιτιολόγηση, ΑΙΤΟΥΜΑΙ όπως:

Α) προβείτε στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου μαζί τους, και,
Β) προτού απολογηθώ, για την οποία απολογία μου δεν προβάλω καμία αντίρρηση ακόμα και μετά την πάροδο του πενθημέρου της κράτησής μου, διορίσετε και εξετάσετε πραγματογνώμονα (εντός της αυριανής ημέρας), ήτοι ειδικό τελωνειακό υπάλληλο και δη του Τελωνείου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος που ασχολείται ειδικά με εξαγωγές χρυσού, σύμφωνα με τα άρθρα 183 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αποσαφηνίσει με τις ειδικές του γνώσεις πώς γίνεται η διαδικασία της διασάφησης και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων και πώς αυτοί υπολογίζονται.

Παρακαλώ θερμά, όπως ικανοποιήσετε τα παραπάνω απολύτως εύλογα αιτήματά μου, διότι είναι άδικο να καταστραφούν όλα τα καταστήματα που διατηρώ και λειτουργώ με απολύτως νόμιμο και διαφανή τρόπο και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτά, τη στιγμή που εγώ έχω ήδη καταστραφεί ηθικά.

Αθήνα, 1/12/2018
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λακωνία: Συγκλονίζει ο πατέρας της 30χρονης ‑ «Εγώ την έδεσα πισθάγκωνα, ήταν αλκοολική»

Ελλάδα 06.04.2026
Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι προχώρησε στην πράξη αυτή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει επεισόδιο βίας σε βάρος της συζύγου του, η οποία πάσχει από επιληπτικό σύνδρομο

Τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Δευτέρα

Ελλάδα 06.04.2026
Η Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει την πιο ιερή εβδομάδα της Ορθοδοξίας, καλώντας σε πίστη, περισυλλογή και πνευματική προετοιμασία

Πέθανε ξαφνικά ο μοναχογιός της Θεανώς Φωτίου, σε ηλικία μόλις 49 ετών

Πολιτική 06.04.2026
Ήταν πατέρας ενός αγοριού και πολιτικά δραστήριος στον χώρο της Αριστεράς

Υπόθεση Ιωάννα Τούνη: Έσπασαν το ΙΧ της δικηγόρου των κατηγορουμένων

Ελλάδα 06.04.2026
«Δέχομαι υβριστικά μηνύματα καθημερινά, όλη αυτή η ρητορική μίσους πρέπει να σταματήσει» κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1

Πόσο επηρεάζει τις κρατήσεις στα Airbnb η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί στην Ελλάδα

Οικονομία 06.04.2026
Μεγάλες κερδισμένες οι Κυκλάδες, πτώση στην Αθήνα ειδικά στο β’ δεκαήμερο του Μαρτίου. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Host

Frida Kahlo: Νέα ένταση στο Μεξικό για τα έργα που στέλνονται στην Ισπανία

Κόσμος 06.04.2026
Η κυβέρνηση και η Banco Santander, ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος που έχει αναλάβει τη διαχείριση της συλλογής, επιμένουν ότι η μεταφορά είναι προσωρινή.

Netflix: Υποχρεώνεται σε επιστροφές έως 500€ μετά από δικαστική απόφαση

Κόσμος 06.04.2026
Ιταλικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix και διατάσσει αποζημιώσεις σε συνδρομητές έως 500 ευρώ.

Axios: Προσπάθειες για συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για 45 ημέρες: Τι προβλέπεται

Κόσμος 06.04.2026
Σύμφωνα με το Axios, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.