E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η «Πηνελόπη» φεύγει, το τσουχτερό κρύο παραμένει

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς πρόσκαιρες βροχές έως το μεσημέρι

Δημοσίευση 1/12/2018 | 09:39

Η «Πηνελόπη» φεύγει, το τσουχτερό κρύο παραμένει

Καθώς η κακοκαιρία Πηνελόπη απομακρύνεται προς τα ανατολικά, ο καιρός στην χώρα παρουσιάζει βελτίωση κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Στα νότια και ανατολικά τμήματα όμως συνεχίζονται οι βροχές, με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στην Κρήτη. Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στο Αιγαίο, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά που από το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις αρχικά στα δυτικά, που σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο και θα πυκνώσουν κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται προς το βράδυ στο Ιόνιο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας, καθώς και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -3 έως 5, στη Θεσσαλία από 1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 17, και στην Κρήτη από 11 έως 14.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ από το πρωί. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν σταδιακά νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς πρόσκαιρες βροχές έως το μεσημέρι. Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα, όπου θα σημειωθεί και παγετός έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με εξαίρεση τα ανατολικά όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο συνταγματολόγος και πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης

Ελλάδα 18.02.2026
Διήμερο πένθος στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ - Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία του

Oι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

LGBTQI+ 18.02.2026
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει επίσημα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, στέλνοντας ισχυρό πολιτικό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+

Συνελήφθη ο αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού για συνέργεια σε φόνο

Ελλάδα 18.02.2026
Η υπόθεση αφορά τη δολοφονία του Αντώνη Παπαδάτου, την Κυριακή, σε χώρο της φυλακής, παρουσία του αρχιφύλακα, ενός Βούλγαρου βαρυποινίτη και, πιθανόν, ενός Αλβανού βαρυποινίτη

Κλείνει το Λεξικοπωλείο στο Παγκράτι μετά από 14 χρόνια

Πολιτισμός 18.02.2026
Η ανακοίνωση του βιβλιοπωλείου

Ελληνική η 2η καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2026 σύμφωνα με το TripAdvisor

Ελλάδα 18.02.2026
Συνολικά 4 ακτές της χώρας μας στην 20άδα

Κρατούμενος απέδρασε από τα δικαστήρια Ευελπίδων

Ελλάδα 18.02.2026
Δείτε βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί αντιλαμβάνονται πως ένα κρατούμενος έχει διαφύγει

Δημιουργούνται οκτώ νέες φυλακές: Η φυλακή Κορυδαλλού θα μεταφερθεί στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.02.2026
«Ετοιμάζουμε και άλλα καταστήματα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στα Γιάννενα, στη Μεγαλόπολη και επίσης στη Δυτική Μακεδονία. Αυτά όλα τρέχουν πολύ γρήγορα», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στιγμές αγωνίας στην Αστυπάλαια: Ψαράς βούτηξε με 10 μποφόρ για να σώσει το καΐκι του

Ελλάδα 18.02.2026
Το καΐκι ήταν αρχικά επαγγελματικό τουριστικό σκάφος του παππού του, στη συνέχεια πέρασε στον πατέρα του και σήμερα το χρησιμοποιεί ο ίδιος για ψάρεμα

Βιολάντα: Απολογείται ξανά ο ιδιοκτήτης για την φονική έκρηξη – Έξω από το δικαστήριο και οι εργαζόμενοι ως ένδειξη συμπαράστασης

Ελλάδα 18.02.2026
Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων καταγγέλλει πως η συγκέντρωση από τους εργαζόμενους έγινε μετά από παρέμβαση της εργοδοσίας

Αλλαγές στο Messenger: Τι σημαίνει η κατάργηση των desktop εκδόσεων για τους χρήστες

Tech + Science 18.02.2026
Στροφή στη «συγκέντρωση» υπηρεσιών από την Meta - Αντιδρούν οι χρήστες - Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Τέμπη: Πλήρης αποζημίωση στους τραυματίες από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που δεν συνταγογραφούνται

Ελλάδα 18.02.2026
Αποζημίωση 100% ακόμη και για υπηρεσίες και ιατροτεχνολογικά προϊόντα που δεν συνταγογραφούνται, ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ

Φωτιά τώρα σε επιχείρηση αλουμινίου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 18.02.2026
Δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται στην περιοχή