E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η «Πηνελόπη» φεύγει, το τσουχτερό κρύο παραμένει

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς πρόσκαιρες βροχές έως το μεσημέρι

Δημοσίευση 1/12/2018 | 09:39

Η «Πηνελόπη» φεύγει, το τσουχτερό κρύο παραμένει

Καθώς η κακοκαιρία Πηνελόπη απομακρύνεται προς τα ανατολικά, ο καιρός στην χώρα παρουσιάζει βελτίωση κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Στα νότια και ανατολικά τμήματα όμως συνεχίζονται οι βροχές, με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στην Κρήτη. Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στο Αιγαίο, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά που από το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις αρχικά στα δυτικά, που σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο και θα πυκνώσουν κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται προς το βράδυ στο Ιόνιο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας, καθώς και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -3 έως 5, στη Θεσσαλία από 1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 17, και στην Κρήτη από 11 έως 14.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ από το πρωί. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν σταδιακά νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς πρόσκαιρες βροχές έως το μεσημέρι. Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα, όπου θα σημειωθεί και παγετός έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με εξαίρεση τα ανατολικά όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το απίστευτο τρολάρισμα της Αστον Βίλα σε οπαδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αθλητικά Νέα 22.12.2025
Ο Φρανκ Ίλετ, φίλος των κόκκινων διαβόλων, έχει γίνει viral

Η ΑΑΔΕ σφράγισε νυχτερινό κέντρο στον Κεραμεικό – Έκοψε πρόστιμο 20.000 ευρώ

Οικονομία 22.12.2025
Τα POS του καταστήματος δεν ήταν συνδεδεμένα με τις ταμειακές μηχανές

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έρχονται 2+1 φορο‑αλλαγές το 2026 – Ποιοι πληρώνουν και ποιοι γλιτώνουν

Οικονομία 22.12.2025
Φουσκωμένο το ραβασάκι της φορολογικής δήλωσης για όσους πιάνονται στην τσιμπίδα του τεκμαρτού εισοδήματος

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την εκτροπή κυκλοφορίας λόγω των αγροτικών μπλόκων

Ελλάδα 22.12.2025
«Η λήψη των μέτρων αυτών είναι υπηρεσιακά επιβεβλημένη και απορρέει από το ισχύον νομικό πλαίσιο»

Μόσχα: Βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο με στόχο Ρώσο στρατηγό ‑ Βίντεο, φωτογραφίες

Κόσμος 22.12.2025
Ρώσος στρατηγός σκοτώθηκε σε έκρηξη αυτοκινήτου στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε η Ερευνητική Επιτροπή της χώρας

Κίνα: Επιβάλει δασμούς ως και 42,7% σε γαλακτοκομικά που εισάγονται από την ΕΕ

Κόσμος 22.12.2025
Στοιχεία που επικαλείται το Πεκίνο δείχνουν πως εισαγόμενα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτούνται, προκαλώντας σημαντική ζημία στην εγχώρια βιομηχανία της Κίνας

Ντουμπάι: Νεκρή σε ξενοδοχείο 25χρονη αεροσυνοδός ‑ Την μαχαίρωσαν 15 φορές με ψαλίδι

Κόσμος 22.12.2025
Κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 25χρονης είναι ο πρώην σύζυγός της

Τίτλοι τέλους για το Jim Beam

Κόσμος 22.12.2025
Η κατασκευάστρια μπέρμπον Jim Beam σταματά την παραγωγή στο κύριο αποστακτήριό της για ένα χρόνο

James Ransone: Από τη σeξουαλική κακοποίηση στο τραγικό τέλος: Ποιος ήταν ο 46χρονος ηθοποιός που αυτοκτόνησε

Κόσμος 22.12.2025
Ο 46χρονος ηθοποιός του «The Wire» έβαλε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή (19/12) στο σπίτι του στο Λος Αντζελες

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ γιατί τους… ενοχλούσε το τύμπανο

Ελλάδα 22.12.2025
«Χειροπέδες» σε έναν 52χρονο κι έναν 56χρονο για τη σκληρή επίθεση στον ανήλικο

Το κύμα που «εξερράγη» στη μέση του ωκεανού: Σπάνιο φαινόμενο στα ανοιχτά της Δυτικής Αυστραλίας

Κόσμος 22.12.2025
Σέρφερς έγιναν μάρτυρες ενός σπάνιου «κύματος-έκρηξης» στον Ινδικό Ωκεανό