E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η «Πηνελόπη» φεύγει, το τσουχτερό κρύο παραμένει

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς πρόσκαιρες βροχές έως το μεσημέρι

Δημοσίευση 1/12/2018 | 09:39

Η «Πηνελόπη» φεύγει, το τσουχτερό κρύο παραμένει

Καθώς η κακοκαιρία Πηνελόπη απομακρύνεται προς τα ανατολικά, ο καιρός στην χώρα παρουσιάζει βελτίωση κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Στα νότια και ανατολικά τμήματα όμως συνεχίζονται οι βροχές, με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στην Κρήτη. Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν στο Αιγαίο, προκαλώντας αρκετά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά που από το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις αρχικά στα δυτικά, που σταδιακά θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Αιγαίο και θα πυκνώσουν κυρίως στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται προς το βράδυ στο Ιόνιο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας, καθώς και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -3 έως 5, στη Θεσσαλία από 1 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 17, και στην Κρήτη από 11 έως 14.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ από το πρωί. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το πρωί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν σταδιακά νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς πρόσκαιρες βροχές έως το μεσημέρι. Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τις ίδιες ώρες υπάρχει στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα, όπου θα σημειωθεί και παγετός έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με εξαίρεση τα ανατολικά όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα 02.01.2026
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος 02.01.2026
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα 02.01.2026
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα 02.01.2026
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν