E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις αποδείξεις Οκτωβρίου

1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ

Δημοσίευση 29/11/2018 | 18:18

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις αποδείξεις Οκτωβρίου

Χίλιους τυχερούς που κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας ανέδειξε η σημερινή κλήρωση της λοταρίας αποδείξεων για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η πληρωμή του χρηματικού επάθλου στους 1.000 τυχερούς θα διενεργείται μέσω τραπεζικών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε περίπτωση που ο νικητής δεν έχει ήδη δηλώσει κάποιο λογαριασμό, θα δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποιημένου μηνύματος προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Μπορείτε να δείτε τους τυχερούς λαχνούς ΕΔΩ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για να δουν αν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.

Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού. Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Αν πάλι, για οποιοδήποτε λόγο ένα χρηματικό έπαθλο δεν αποδοθεί σε κανέναν από τους δικαιούχους συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών, το μη καταβαλλόμενο ποσό παραμένει ως αδιάθετο στο λογαριασμό του Δημοσίου 200 «Ελληνικό Δημόσιο - Συγκέντρωση Εισπράξεων - Πληρωμών».

Ο νόμος καλύπτει ακόμη και αυτούς που δεν θέλουν να συμμετέχουν στις κληρώσεις γιατί φοβούνται για παράδειγμα την διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αυτοί μπορούν να αποποιηθούν το έπαθλο που κέρδισαν σε συγκεκριμένη κλήρωση εντός τριών μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ.

Σε περίπτωση αποποίησης του επάθλου, αυτό διατίθεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του αντίστοιχου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετέχοντες στις κληρώσεις έχουν δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης στη συλλογή των προσωπικών στοιχείων τους.

Πότε θα γίνει η επόμενη κλήρωση

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ έχουν ανακοινώσει και την επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία για κληρώση του 2018.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η κλήρωση για τις συναλλαγές Νοεμβρίου θα γίνει στις 24 του Δεκέμβρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προσωπικός Αριθμός: Έληξε η προθεσμία, τι θα γίνει για όσους δεν έβγαλαν

Ελλάδα 06.11.2025
Σε ποιους πολίτες χρειάζεται ειδική διαδικασία για την έκδοση του Προσωπικού Αριθμού

Jackpotting: Η νέα απάτη στα ΑΤΜ ‑ Πώς θα γλυτώσετε

Ελλάδα 06.11.2025
Νέο τέχνασμα από τους επιτήδειους για να αδειάσουν τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς

Λούβρο: Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τον κωδικό πρόσβασης στο σύστημα παρακολούθησης

Κόσμος 06.11.2025
Ποιος ήταν ο κωδικός πρόσβασης στο σύστημα βιντεοεπιτήρησης του μουσείου

Συμφωνία ExxonMobil, Energean και Helleniq Energy για γεώτρηση υδρογονανθράκων στο Ιόνιo

Ελλάδα 06.11.2025
Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Αναστάτωση στην Λάρισα: Τρένο μπήκε σε λάθος γραμμή ‑ «Κάτι έγινε με το κλειδί»

Ελλάδα 06.11.2025
Ο συρμός του προαστιακού κινούνταν για αρκετά χιλιόμετρα σε λάθος γραμμή, όπως κατήγγειλαν επιβάτες

Τι αλλάζει με τις πληρωμές στους γάμους, τα πάρτι και τις δεξιώσεις

Οικονομία 06.11.2025
Ψηφιακό μπλόκο της ΑΑΔΕ - Μετά τον κλάδο αυτοκινήτου, νέοι κλάδοι μπαίνουν στο Ψηφιακό Πελατολόγιο

Συντριβή αεροπλάνου της UPS στο Κεντάκι: Αποκολλήθηκε κινητήρας κατά την απογείωση – 12 οι νεκροί πλέον

Κόσμος 06.11.2025
Ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι - Το αεροσκάφος παραλίγο να έπεφτε σε εργοστάσιο όπου εργάζονται 3.000 άνθρωποι

«Χειρότεροι και από Ναζί»: Ισραηλινός μιλά για την κακοποίηση στη Γάζα

Κόσμος 06.11.2025
Ο 21χρονος Ισραηλινός όμηρος αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες

Καιρός: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας

Καιρός 06.11.2025
Επικίνδυνες βροχές και μεγάλος όγκος νερού

Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη

Ελλάδα 06.11.2025
Ταυτοποιήθηκε ως ο 43χρονος που πυροβολούσε με καλάσνικοφ