E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διαμάχη του Νίκου Βέρτη με τους ιδιοκτήτες του ακίνητου όπου στεγάζεται το «Όραμα»

Χωρίς τέλος η κόντρα που κρατάει χρόνια

Δημοσίευση 29/11/2018 | 12:42

Διαμάχη του Νίκου Βέρτη με τους ιδιοκτήτες του ακίνητου όπου στεγάζεται το «Όραμα»

Δίχως τέλος μαίνεται η αντιπαλότητα μεταξύ του γνωστού τραγουδιστή Νίκου Βέρτη και των ιδιοκτητών του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το νυχτερινό κέντρο «Όραμα» εκεί που κάθε καλοκαίρι εμφανίζεται ο καλλιτέχνης για να διασκεδάσει τους Θεσσαλονικείς φαν του. Το κέντρο διασκέδασης ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του τραγουδιστή που απειλήθηκε με οριστικό λουκέτο το περασμένο καλοκαίρι μια ημέρα πριν την επίσημη πρεμιέρα του, ύστερα από καταγγελίες για παράνομη καταπάτηση έκτασης που την χρησιμοποιούσαν οι υπεύθυνοι για πάρκινγκ.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2018 συνεδρίασε στη Θέρμη η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και αποφασίστηκε να μπει λουκέτο στο νυχτερινό κέντρο, το οποίο φυσικά αυτό τον καιρό είναι εκτός λειτουργίας. Η απόφαση αυτή στηρίχτηκε στις καταγγελίες για καταπάτηση διπλανής έκτασης που λειτούργησε ως χώρος στάθμευσης χωρίς όμως να έχει προηγουμένως λάβει τις απαραίτητες άδειες. Παρόλο που ο δικηγόρος της εταιρείας συμφερόντων του Νίκου Βέρτη, ζήτησε προθεσμία 30 ημερών ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες άδειες, ώστε το νυχτερινό κέντρο να είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά με το νέο έτος εν τούτοις ο Πρόεδρος της Επιτροπής πρότεινε την απόρριψη της αίτησης καθώς δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η είδηση πως το εν λόγω μαγαζί αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, απειλώντας το με λουκέτο, δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά αφού και πέρυσι βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το «σφράγισμα» επειδή μέχρι το παρα πέντε δεν είχε πληρωθεί η δόση από το πρόστιμο που είχε επιβληθεί για πολεοδομικές παραβάσεις.

Η ιστορία με το νυχτερινό κέντρο και το οικόπεδο στο οποίο είναι χτισμένο ξεκινά από το 1998 όταν ο πρώτος ιδιοκτήτης το εκμίσθωσε σε μονοπρόσωπη εταιρεία, με πρόεδρο γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος έχει αναγείρει και λειτουργεί σ΄ αυτό δύο μεγάλα κέντρα διασκέδασης, εμβαδού 2.100 τ.μ. και 1.473 τ.μ. αντίστοιχα. Ο ιδιοκτήτης ο οποίος εγκατέλειψε τα εγκόσμια για να μονάσει, αρχικά στο Άγιο Όρος και στη συνέχεια στα Ιεροσόλυμα, είχε την επικαρπία ενώ τα έσοδα από το μίσθωμα διαχειρίζονταν η πρώην σύζυγός του και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το 2011 και μετά, ο επιχειρηματίας άρχισε να μην πληρώνει το τίμημα της μίσθωσης, με αποτέλεσμα το φθινόπωρο του 2014 οι οφειλές του να φτάσουν στις 107.000 ευρώ. Μέσω των δικηγόρων των ιδιοκτητών, του στάλθηκαν δύο φορές εξώδικα, τα οποία ο ίδιος αγνόησε, και στη συνέχεια η μίσθωση καταγγέλθηκε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος μοναχός έπεσε θύμα απίστευτης εξαπάτησης αφού ο επιχειρηματίας μετέβη στα Ιεροσόλυμα που βρισκόταν ο μοναχός και εκμεταλλευόμενος την ηλικία και το χαμηλό μορφωτικό του επίπεδο, απέσπασε με δόλιο τρόπο την υπογραφή του, με την οποία ο ίδιος φαίνεται να αποδέχεται πως δήθεν έχει εξοφληθεί για τα μισθώματα τριών ετών που του οφείλονται, ενώ παράλληλα συμφωνεί σε νέο συμβόλαιο, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και διάρκεια ισχύος ως το 2028. Όταν ο μοναχός αντιλήφθηκε την απάτη προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Από το 2015 ο χώρος που βρίσκονται τα δυο νυχτερινά κέντρα «Λίντο» και «Όραμα» μισθώνονται στην εταιρεία «ΘΕΑΜΑ ΕΠΕ» συμφερόντων Νίκου Βέρτη. Από το Μάρτιο του 2018 τα παιδιά του μοναχού πωλούν την ιδιοκτησία σε δυο Ισραηλινούς επενδυτές.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο κα Ανθή Γκιουρτζίδου που εκπροσωπεί τους Ισραηλινούς επενδυτές το 2016 εκδόθηκε παράνομα άδεια λειτουργίας για το «Όραμα» στο όνομα της εταιρείας υπό την επωνυμία «ΘΕΑΜΑ ΕΠΕ» συμφερόντων Νίκου Βέρτη, ενώ σύμφωνα με τη δικηγόρο αμέσως μόλις εκδόθηκε αντικαταστάθηκε η άδεια και το κέντρο διασκέδασης λειτουργεί επ’όνοματι της εταιρείας με την επωνυμία «ENTERTAINMENT PRODUCTIONS IKE».

Πέρυσι το μαγαζί «Όραμα» έφθασε στο σημείο να σφραγιστεί αφού μια ημέρα πριν την τότε πρεμιέρα του Νίκου Βέρτη δεν είχε πληρωθεί η δόση του προστίμου που είχε επιβληθεί για τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Τελευταία στιγμή η εταιρεία συμφερόντων του τραγουδιστή έσπευσε και εξόφλησε το 30% και παρά την αντίθετη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Θέρμης περί ανακλήσεως της άδειας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης δεν την ανακάλεσε.

Από τις 27 Ιουλίου 2018 η δικηγόρος κα Ανθή Γκιουρτζίδου κατέθεσε εξώδικη καταγγελία κατά των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θέρμης που από τον Αύγουστο του 2017 δεν προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του κέντρου «Όραμα» και παράλληλα κατήγγειλε καταπάτηση έκτασης από τους αρμόδιους του κέντρου αλλά και την παράνομη δημιουργία υπαίθριου πάρκινγκ χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Το περασμένο καλοκαίρι κλιμάκιο αστυνομικών από το ΑΤ Θέρμης μετέβη στο νυχτερινό κέντρο στις 11 Αυγούστου ημέρα της πρεμιέρας του Νίκυ Βέρτη και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν υπεράριθμοι πελάτες από αυτό που όριζε η άδεια λειτουργίας, είχαν κοπεί αποδείξεις στο όνομα άλλης εταιρείας ενώ διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι είχαν μετατρέψει σε πάρκινγκ χωρίς άδεια το γειτονικό οικόπεδο. Μάλιστα, είχε συλληφθεί και στενός συνεργάτης του τραγουδιστή ως ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας που μισθώνει το χώρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τάσος Ξιαρχό αποκάλυψε ότι είναι οροθετικός

Tabloid 12.06.2024
«Μού έχουν ζητήσει σeξ για να κολλήσουν και να πάρουν το επίδομα»

Ο Στέφανος Πιτσίνιαγκας εξομολογείται: «Πλήρωσα το τίμημα της επιτυχίας, ξαφνικά έμεινα στα αζήτητα»

Tabloid 12.06.2024
«Πέρασα μια μίνι κατάθλιψη. Κλείστηκα στον εαυτό μου και φοβόμουν να κυκλοφορήσω»

Χείμαρρος η Ζέτα Θεοδωροπούλου για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη: «Τον χαρακτήρα μου τον έφτιαξαν τα έργα σου»

Celebrity Stories 12.06.2024
Καθένας μιλάει με τις εικόνες του. Εγώ είμαι με τα παιδιά μου, εκείνος ας είναι καλά και ας κάνει ό,τι θέλει τονίζει η Ζέτα Θεοδωροπούλου.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Για μπάνιο στη Βουλιαγμένη λίγο πριν γεννήσει

Celebrity Stories 12.06.2024
Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μετρά αντίστροφα και πριν γεννήσει το δεύτερο παιδί

Σοφία Αρβανίτη: «Υπήρξα σε σχέση με διάσημο πρόσωπο που δεν μαθεύτηκε..»

TV Buzz 12.06.2024
«Αγαπώ πολύ τον Μιχάλη Ρακιντζή, είμαστε ...»